Cordon bleu met salami en mozzarella

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCordon bleu met salami en mozzarella
Bewaren
Cordon bleu met salami en mozzarella..en pesto. Een Italiaanse variant op de welbekende cordon bleu dus. Lekker!
Ik ben een sucker voor dit soort stukjes vlees. Slavinken, boomstammetjes en cordon bleu (van kip of onze favoriet met gehakt) een van deze eten wij bijna iedere week wel bij een AVG-maaltje. (meestal van de slager, maar via de links kun je ze ook zelf maken ;)) En stiekem vind ik dit dus ook heel erg lekker op de barbecue. (en ik denk veel kids ook)
Bij een ‘echte’ barbecue heb je wel een aluminium schaaltje nodig om op te bakken. Wij gebruiken nu een gasbarbecue met een plaat, en daar gaat het sowieso goed op. En wil je niet barbecuen? Dan maak je deze Italiaanse cordon bleu met salami en mozzarella gewoon in de koekenpan klaar. Zo kan hij ook het hele jaar door 😉
Cordon bleu met salami en mozzarella
De basis van het stukje vlees, het gehakt breng ik extra op smaak met oregano en een beetje ketchup. De vulling van groene pesto met salami en mozzarella doet de rest. Tip: rol de mozzarella in het plakje salami, zo voorkom je dat dit er tijdens het bakken uit loopt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cordon bleu met salami en mozzarella
Stap 1
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, ei, paneermeel, ketchup en organo. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties.Stap 2
Maak van ieder portie gehakt een platte hamburger. Besmeer het midden van de hamburgers met een klein beetje van de pesto. Rol de reepjes mozzarella in een plakje salami en leg dit ook in het midden. Vouw de hamburger dicht, en kneed dit zodat het salami pakketje er helemaal in zit.Stap 3
Bak de Italiaanse cordon bleu in boter of olijfolie in een koekenpan rondom aan. Of verwarm hem op een barbecue (gebruik eventueel een aluminium schaal om de cordon bleus in te bakken).Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cordon bleu met salami en mozzarella
Stap 1
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, ei, paneermeel, ketchup en organo. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties.Stap 2
Maak van ieder portie gehakt een platte hamburger. Besmeer het midden van de hamburgers met een klein beetje van de pesto. Rol de reepjes mozzarella in een plakje salami en leg dit ook in het midden. Vouw de hamburger dicht, en kneed dit zodat het salami pakketje er helemaal in zit.Stap 3
Bak de Italiaanse cordon bleu in boter of olijfolie in een koekenpan rondom aan. Of verwarm hem op een barbecue (gebruik eventueel een aluminium schaal om de cordon bleus in te bakken).Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in