Ga naar de inhoud

Kip cordon bleu – basisrecept

Tijd voor weer een lekker basisreceptje. Kip cordon bleu deze keer, omdat het zo’n super lekker stukje vlees is, die je heel goed zelf kunt maken. Als we AVG eten (aardappelen met vlees en groente) dan hoort daar een lekker stukje vlees bij. Een van mijn favorieten is de kip...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip cordon bleu – basisrecept

Tijd voor weer een lekker basisreceptje. Kip cordon bleu deze keer, omdat het zo’n super lekker stukje vlees is, die je heel goed zelf kunt maken.

Als we AVG eten (aardappelen met vlees en groente) dan hoort daar een lekker stukje vlees bij. Een van mijn favorieten is de kip cordon bleu. Ik houd van dat krokante gepaneerde laagje, de zachte gesmolten kaas die er uit loopt en de ham die voor net dat beetje extra zorgt.

En zelf maken is in dit geval super easy, maar wel extra lekker. Bovendien kun je nu zelf bepalen met welke ham en kaas je de kipfilet vult. In dit basisrecept ga ik voor beenham met extra belegen kaas. Maar je kunt ook juist voor een ham met extra veel smaak gaan zoals Cauburgerham! Qua kaas kun je ook lekker variëren, oude kaas, jonge kaas of wat dacht je van een stukje brie?

Wil je liever een andere cordon bleu met een twist maken? Neem dan een kijkje bij mijn recept voor de lekkere gehakt cordon bleu of ga op de Italiaanse tour met een caprese cordon bleu.

 

Kip cordon bleu – basisrecept

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip cordon bleu – basisrecept

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en sla ze plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
2
Stap 2
Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren los.
3
Stap 3
Halveer de plakken ham en rol 1,5 plak kaas in een half plakje ham, zodat de kaas helemaal verpakt is.
4
Stap 4
Leg op iedere opengevouwen kipfilet een pakketje ham. Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
5
Stap 5
Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
6
Stap 6
Bak de kip cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de kip cordon bleu regelmatig om.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op