Bami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd
Bewaren
Yes, het is weer tijd voor een lekker bami-gerecht. Deze keer ga ik voor bami met spitskool en gehakt, een verrasend lekkere combinatie als ik het zelf mag zeggen. Ideaal als je nog opzoek bent naar een makkelijke maaltijd voor deze week.
Bami met spitskool en gehakt
Ik ben gek op makkelijke maaltijdenĀ zoals deze die lekker snel op tafel staan. Geen moeilijk gedoe, gewoon wat dingen mengen in een wok en een beetje bami erbij koken.
Het spitskool/gehaktmengsel heb ik op smaak gebracht met laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Als je het gerecht iets minder kruidig wilt maken kun je dit ook vervangen door zoete ketjap. Deze combinatie hebben wij laatst ook gegeten en dit was ook een groot succes.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd
Stap 1
Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gehakt toe. Bak dit 5 minuutjes mee.Stap 2
Kook de blokjes winterwortel in 6-8 minuten gaar.Stap 3
Voeg de champignons bij het gehaktmengsel en voeg de laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel toe, samen met zout en peper. Bak dit even kort mee.Stap 4
Voeg hierna de spitskool toe en laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken, tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.Stap 5
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Roer de gare mie door het spitskoolmengsel.Stap 7
Serveer de bami met spitskool en gehakt direct en garneer met gebakken uitjes, ketjap en eventueel een beetje kroepoek.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd
Stap 1
Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gehakt toe. Bak dit 5 minuutjes mee.Stap 2
Kook de blokjes winterwortel in 6-8 minuten gaar.Stap 3
Voeg de champignons bij het gehaktmengsel en voeg de laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel toe, samen met zout en peper. Bak dit even kort mee.Stap 4
Voeg hierna de spitskool toe en laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken, tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.Stap 5
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Roer de gare mie door het spitskoolmengsel.Stap 7
Serveer de bami met spitskool en gehakt direct en garneer met gebakken uitjes, ketjap en eventueel een beetje kroepoek.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in