Ga naar de inhoud

Ham/kip loempia’s

Lekkere goedgevulde zelfgemaakte ham/kip loempia's.

15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ham/kip loempia’s

Een heerlijke snack, dat zijn deze ham/kip loempia’s! Een snack neem je meestal als je gemakkelijk wilt doen, en niet in de keuken wilt staan. Maar het is nog veel lekkerder als je de snack zelf maakt!

Met het maken van deze loempia’s ben je 20 tot 30 minuten bezig, valt mee toch? Loempia’s die over zijn kunnen de vriezer in zodat je de volgende keer niet in de keuken hoeft te staan.

Voor deze ham/kip loempia’s heb ik de ingrediënten gekozen die ik zelf lekker vind. Het is goed uitgepakt, thuis werd al gezegd dat ik voortaan geen diepvriesloempia’s meer hoef te kopen 😉

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ham/kip loempia’s

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1

> Bereiding van de vulling: Haal het pak filodeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

2
Stap 2

Verwarm de bouillon in een pan en kook hierin de kip gaar.

3
Stap 3

Snij de winterwortel en prei fijn, snipper de ui.

4
Stap 4

Bak in een hete wok met een scheutje olijfolie de wortel, prei en ui.

5
Stap 5

Voeg hier de geperste teentjes knoflook en peper en zout bij.

6
Stap 6

Kluts de twee eieren in een kommetje en bak deze in een koekenpan.

7
Stap 7

Snij de kip en het gebakken ei in stukjes (niet te fijn) en voeg deze samen met de hamblokjes bij het groentemengsel.

8
Stap 8

Voeg als laatste de taugé en ketjap toe.

9
Stap 9

Roer het mengsel door elkaar, bak de taugé nog even kort mee.

10
Stap 10

> Het vullen van de loempia's: Maak van een beetje water en bloem een papje.

11
Stap 11

Met dit papje kun je de randen van het filodeeg dichtplakken.

12
Stap 12
Voor een loempia kun je het beste twee (of drie) velletjes filodeeg gebruiken. Omdat 1 vel erg dun is kan deze snel scheuren en het gebruik van twee vellen maakt je loempia krokanter.
13
Stap 13

Leg de vellen filodeeg in een ruit voor je.

14
Stap 14

In het midden van het vel schep je de vulling. Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, dan kan hij openknappen in de frituurpan.

15
Stap 15

Maak de randen van het filodeeg goed vochtig met water.

16
Stap 16

Vouw eerst de onderste punt naar boven, vervolgens de zijkanten naar binnen.

17
Stap 17

Smeer de randen van de bovenste punt in met het bloemmengsel.

18
Stap 18

Rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt zit.

19
Stap 19
Bak de loempia's 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben)
  • Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen. 20 minuten op 220°C tot 240°C.
  • Serveer de loempia’s met zoetzure saus, satésaus en/of ketjap
  • Loempia’s kunnen ook gevuld worden met mie of rijst

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

14 reacties

C.h. Mellema

Kan de loempia ' s in de oven zonder met olie insmeren, vind frituren wel lekker maar wel vet.

Laat een bericht achter

Herman ten Hove

Ik heb 12 Ham-Kip Loempia`s gemaakt met 2 vellen filodeeg en direct ingevroren,nu mijn vraag hoelang en op welke temperatuur in de oven of frituurpan,moet ik ze eerst ontdooien??

Laat een bericht achter

Marijke

Ik zou ze bevroren in de frituurpan doen op 180 graden en na 5 minuten kijken hoe ze er uitzien. Op basis daarvan nog een aantal minuten en nauwlettend in de gaten houden. Het ligt er natuurlijk ook aan of je grote of kleine loempia's hebt en hoe krokant je de korst wilt hebben

JEANNET

Hoeveel ketjap gebruik je? Bij mij wordt de frituurolie bruin van denk ik de ketjap wat door de vellen deeg trekt. Moet elke keer olie verversen na bakken van deze loempia's. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vreemd jeannet, toevallig hebben wij gister nog 2 van deze loempia's gegeten. Ik doe er een klein scheutje ketjap bij. Niet te veel. Eventueel kun je op de bord ook nog extra ketjap over de loempia gieten

Jeannet

Hoe lang is de frituurtijd van bevroren loempia's? Op 180graden?

Laat een bericht achter

jan

Brenda aub geen filodeeg van Easy bakery. Dat is gewoon troep. Alle vellen beschadigd, gebruik 3 velletjes voor 1 kleine loempi en de vulling komt er gewoon door heen.

Laat een bericht achter

Jan

Ik gebruik Duca van Coop en dan 2 vellen en die zijn harstikke goed scheuren ook niet.

Gerard

Hoi, Ik gebruik het recept (zonder de filodeeg) in combinatie met rijst! Heerlijk. En wat over is, vries ik in.

Laat een bericht achter

Lya van Gelder

Leuk recept, Lijkt me heerlijk om zelf te maken en er dan een loempia speciaal. van te maken. Eventueel het vlees uit de vulling laten en er dan saté (zelfgemaakte kipsate) bij doen. Lekker met komkommersalade en zelf gemaakte patat. Groetjes Lya

Laat een bericht achter

Petra

Hoi, doe je de loempia's gebakken in de diepvries of ongebakken ? Mvg

Laat een bericht achter

Brenda

Hoi Petra, mijn loempia's gaan ongebakken de vriezer in.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op