Ga naar de inhoud

Romig wortelsoepje met een carpaccio van avocado

Dit plaatje serveerden vriendinnen Inge en Marloes tijdens de cycling diner. Een mooi en lekker plaatje met smaken die super goed bij elkaar passen. Eigenlijk zijn het twee gerechtjes die zijn samengevoegd. En dit samen is een top combinatie. Ik was blij verrast dat dit op het menu stond bij de cycling. Dit ga ik thuis zeker
Delen op

Romig wortelsoepje met een carpaccio van avocado

Wortelsoepje met carpaccio van avocado txt

Dit plaatje serveerden vriendinnen Inge en Marloes tijdens de cycling diner. Een mooi en lekker plaatje met smaken die super goed bij elkaar passen. Eigenlijk zijn het twee gerechtjes die zijn samengevoegd. En dit samen is een top combinatie. Ik was blij verrast dat dit op het menu stond bij de cycling. Dit ga ik thuis zeker nog een keer maken. En daarom kan dit gerecht niet ontbreken op Brenda Kookt 🙂

Wortelsoepje met carpaccio van avocado 2

Romig wortelsoepje met een carpaccio van avocado

Ingrediënten voor 12 personen

Romig wortelsoepje (een flinke pan)

  • 1,5 cm van een gemberknol
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,2 kilo wortelen
  • 1 liter groentebouillon
  • 450 ml kokosmelk
  • 1,5 sinaasappel
  • bakje crème fraîche
  • verse basilicum

Carpaccio van avocado (12 personen)

  • 6 rijpe avocado’s
  • 3 geitenkaasjes
  • honing
  • 24 plakjes spek
  • rucola
  • balsamico azijn
  • honing

Bereiding

Snipper de ui, pers de knoflook. Bak dit in een pan met een beetje olie op een middelhoog vuur aan. Pasop dat de knoflook niet bruin wordt, dan wordt het bitter. Schraap de wortels en snijd ze fijn, of rasp ze. Snijd de gember fijn en voeg de wortels en gember bij de ui in de pan. Fruit dit even aan. Voeg de groentebouillon toe en laat dit ongeveer 15 minuten koken. Roer hierna de kokosmelk en sinaasappelsap erdoor. Laat dit even pruttelen. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog een beetje water toe.

Bak de plakken spek krokant in een koekenpan, laat ze afkoelen . Schil de avocado’s en snijd ze in plakjes.

Schenk de soep in glaasjes, verdeel er een lepeltje crème fraîche over en een blaadje basilicum.
Zet het glaasje in het midden van het bord.

Verdeel de plakjes avocado op de bordjes om de glaasjes soep. (4 a 5 plakjes per bord) Verdeel hieromheen de rucola, en stukjes spek. Druppel de balsamicoazijn voorzichtig over de avocadoplakjes en rucola. Brokkel de geitenkaas erover en schenk hier een klein beetje honing over. Maak het gerecht af met een verse peper.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op