Simple Pleasures – Annabel Langbein

Simple Pleasures 3

Het lijkt wel de Annabel Langbein zomer hier op Brenda Kookt. Na HelloFresh, een review van The Free Range Cook én de bacon-en-eitaart mag ik jullie nu voorstellen aan Simple Pleasures. Hét gloednieuwe kookboek van Annabel!

Nadat ik zo heerlijk gekookt had uit The Free Range Cook was ik ontzettend benieuwd naar het nieuwe kookboek van Annabel Langbein. Daarom vond ik het ook super dat ik dit boek als een van de eerste in Nederland mocht ontvangen. Dit boek behoord bij het tweede seizoen van de tv-serie Annabel Langbein The Free Range Cook. Naast de recepten uit de serie zijn er ook extra’s in dit kookboek te vinden.

Het koken uit dit boek is er helaas nog niet van gekomen, maar dat ga ik binnenkort zeker doen. Bij deze mijn eerste indruk van Simple Pleasures.

Simple Pleasures 4

Aller eerste indruk: dit boek is qua stijl identiek aan The Free Range Cook. Dat vind ik helemaal niet erg want The Free Range Cook vond ik een heerlijk kookboek. Hetzelfde type papier is gebruikt en de foto’s hebben dezelfde stijl, hierdoor word zelfde rustieke sfeer gecreëerd. Annabel kookt nog steeds uit haar eigen tuin en ook de hoofdstukken zijn hetzelfde ingedeeld. Uit de oven, uit de tuin, uit meer en zee, uit de boomgaard en uit de voorraadkast.

Tweede indruk: wat een heerlijke recepten! Wacht dacht je van: aardappelrösti, pittige kipburgers, confit de canard, mayonaise, vakantiecrêpes, fluweelzachte citroentaart, chocokoeken en limoncello? Zoals je ziet zijn de recepten erg veelzijdig. Er zitten gemakkelijke recepten tussen voor een doordeweekse avond, maar ook uitgebreidere recepten waarmee je de blits maakt op een etentje.

Simple Pleasures 2

Achter in het boek vind je niet alleen het uitgebreide register waarin je recepten kunt opzoeken maar ook een lijstje met handige tips en trucs en een omrekeningstabel. Ook geeft Annabel een overzicht met handige sauzen en smaakmakers om je gerecht meer pitte geven, gerechten die je van te voren kunt maken (handig als je een etentje hebt!), vegetarische gerechten en glutenvrije gerechten. Zo kun je deze recepten gemakkelijk opzoeken.

Annabel geeft ook 13 menusuggesties. Wat mij betreft een groot pluspunt. Als je een etentje geeft is het soms lastig om te bepalen welke gerechten je het beste kunt combineren. Zo is er een menu voor een ‘Ultieme zomerse barbecue’, ‘Franse toost’ of een menu ‘Alle remmen los’.

Ik heb nog geen tijd gehad om hier uit te koken, maar dat ga ik zeker snel doen. Inmiddels heb ik al heel wat post-its in het boek geplakt bij recepten die ik graag wil maken.

Simple Pleasures 1

Pluspunten

 • Gevarieerde recepten. Niet alleen voor als je een etentje hebt maar ook voor na een dag werken.
 • Achter in het boek worden handige tips en trucs gegeven
 • Het boek bevat een overzicht met vegetarische en glutenvrije recepten
 • Annabel geeft 13 menusuggesties

Minpunten

 • Als ik een recept zoek dat ik al eerder in het boek gezien vind ik het soms lastig om te bepalen in welk hoofdstuk ik moet zoeken. (gelukkig kan ik dan altijd nog het register achter in het boek raadplegen)

Dit kookboek is een echte aanrader als je van robuust koken houdt en het liefst zoveel mogelijk zelf maakt. Maar ook als je houdt van lekker eten en niet te moeilijke recepten.

Simple Pleasures is uitgegeven door Van Dishoeck én is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 25,00.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Hoeveel boeken van haar bestaan er?
  Ik er eens een gelezen en vond het echt een heel leuk boek!
  Ben alvast fan van haar manier van koken. Hopelijk staan er opnieuw wat gezonde recepten in :)
  Gr. Julie

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk