Filmpje: Pita pizza’s

Pita pizza 1 txt

Vandaag staat mijn eerste filmpje online! SPANNEND!! Ik heb geen idee of jullie zitten te wachten op filmpjes van mij. En ik weet ook nog niet of het echt mijn ding is. Toch leek het me leuk om het eens te proberen. Dan zien we vanzelf of het mijn ding is, en of jullie het leuk vinden.

Vandaag heb ik een leuke (makkelijke) tip voor je. Ik laat je zien hoe je pizzatjes maakt van pita broodjes. Lekker als maaltijd, snack of als hapje op een feestje. Niet ingewikkeld, maar super simpel. En super lekker. Ik heb een simpele topping  gekozen met kip, salami, champignons en paprika. Dit kun je natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak.  Je kunt er alle kanten mee op. Bekijk snel het filmpje waar ik laat zien hoe ik de pita pizza’s maak.

Bekijk je vaker kookfilmpjes? Zou je het leuk vinden om vaker een filmpje van Brenda Kookt te bekijken?

Is de video niet zichtbaar? Bekijk hem hier.

Pita Pizza’s

Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 5 pizzatjes

 • 5 pitabroodjes
 • 10 eetlepels tomatenblokjes (uit blik)
 • groene pesto
 • geraspte kaas
 • halve kipfilet, in blokjes en gebakken
 • plakjes salami, in stukjes
 • halve paprika, in blokjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

Verdeel twee eetlepels tomatenblokjes over de pitabroodjes. Smeer dit goed uit. Verdeel hierover een beetje pesto. Strooi hierover de geraspte kaas.  Beleg de pita broodjes vervolgens naar smaak met stukjes kip, salami, plakjes champignon en blokjes paprika.

Bak de pita broodjes 10 minuten in de oven.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
 1. Leuk en professioneel! Moet je zeker vaker doen, alsjeblieft. :)
  En een goede les: Alles klaar zetten zodat je de pitabroodjes snel kunt beleggen zonder telkens weer naar de koelkast te hoeven lopen!

 2. Wat een ontzettend leuk filmpje en wat een handige tip! Dit is een stuk sneller dan zelf het deeg maken. Dat weerhoudt me er vaak van om zelf een pizza te maken.

  Meer kookfilmpjes? Graag! Het enige waar ik me wel een beetje aan stoorde wat het geluid tijdens het inzoomen/fotograferen(?). Ik weet niet of je daar gemakkelijk iets aan kunt veranderen…

  Groetjes!

 3. Bedankt allemaal. Super leuk om jullie reacties te lezen :-)

  Het ‘scherpstelgeluid” irriteert mij ook mateloos. De volgende keer ga ik het anders doen. Heeft met de instellingen van de camera te maken.

 4. Heej Bren!

  Wat leuk een filmpje! Ik vond het leuk en handig om te zien! :)
  De pizza’s lijken me ook erg lekker. Ik ga het binnenkort een keertje proberen!

  Groetjes, Leonie

 5. Ik heb ze vandaag ook gemaakt als lunch. Ze waren heerlijk, bedankt voor de leuke tip!
  Ik heb een beetje geraspte kaas in het broodje zelf gedaan (ik zag op tv dat ze bij de domino’s zo’n kaaskorst hadden, dat wilde ik nadoen), maar dat proefde ik eigenlijk niet. :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk