Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.

Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade is  een toppertje!

Witte chocolade mousse
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. Maar aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 60 gram roomkaas
 • 1 vanillestokje
 • 100 ml crème fraîche
 • halve theelepel zout
 • 3 eiwitten
 • 90 gram suiker
 • 250 gram witte chocolade

Bereiding:

Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.

Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of  in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).

Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.

Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.

Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.

Geniet..


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
 1. Ik heb witte chocolade mousse wel eens gegeten in een restaurant maar nog nooit zelf gemaakt. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de donkere variant…:) Maar ziet er wel heerlijk uit!

 2. Heeeeeerlijk! Witte chocolade is veruit mijn favoriet en dan nu een mousse daarvan! Je herbt me helemaal gelukkig gemaakt, Brenda! Bedankt voor je receptie en een fijne zondag nog. Groetjes. :-)

 3. Ik ben nogal een zoetekauw, maar ik vond deze toch wel erg zoet. Ben benieuwd hoe hij is, als ik misschien de suiker achterwege laat…(of wat minder). Verder zag ie er heel goed/lekker uit….

 4. Ik had een vraagje, tot hoe ver van te voren kun je dit recept maken? Ik wil het namelijk gebruiken als vulling voor een taart en ivm de al drukke kerstdagen hoopte ik dat dit al van te voor kon klaarmaken!

 5. En 3jaar na het plaatsen van dit bericht, weer iemand die dit gerecht maakt. Het is super goed gelukt dankzij deze fijne beschrijving! En lekkerrrrrrr…… morgen verras ik hier mijn familie mee.

  En ook voor mij was dit de eerste keer dat ik met een vanille stokje werkte!

  Fijne kerst, Petra

 6. Hoi Brenda,

  Ik zou deze mousse graag willen maken, maar heb een zwangere dame in het eetgezelschap. Is er een variant zonder ei te verzinnen?

  Groetjes,
  Patricia

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk