Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.

Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade is  een toppertje!

Witte chocolade mousse
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. Maar aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 60 gram roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml crème fraîche
  • halve theelepel zout
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 250 gram witte chocolade

Bereiding:

Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.

Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of  in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).

Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.

Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.

Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.

Geniet..

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. alda 19 juli 2015 om 12:45

    90 gr suiker is veel te zoet, ik gebruikte 60 gr en dat is nog te zoet.
    Volgende keer misschien 30 gr proberen ?????

  2. Peggy 27 september 2015 om 19:33

    Gruwelijk lekker!!!!!

  3. Petra 24 december 2016 om 11:56

    En 3jaar na het plaatsen van dit bericht, weer iemand die dit gerecht maakt. Het is super goed gelukt dankzij deze fijne beschrijving! En lekkerrrrrrr…… morgen verras ik hier mijn familie mee.

    En ook voor mij was dit de eerste keer dat ik met een vanille stokje werkte!

    Fijne kerst, Petra

  4. Kristel 2 april 2017 om 12:52

    Kan ik het ook als vulling in een taart in de vriezer doen?

    Met die eiwit heb ik er wat zorg over

    1. Brenda Kookt 3 april 2017 om 11:57

      Hier kan ik je niet mee helpen, ik heb geen ervaring met het invriezen van de chocolade mousse.

  5. Patricia 4 augustus 2017 om 14:57

    Hoi Brenda,

    Ik zou deze mousse graag willen maken, maar heb een zwangere dame in het eetgezelschap. Is er een variant zonder ei te verzinnen?

    Groetjes,
    Patricia

  6. Guus 26 december 2019 om 21:45

    De roomkaas verpest het gehele toetje, te overheersend.
    Ik ga verder op zoek naar een ander recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *