Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Hapje Komkommer met Zalm

Komkommer zalm hapje txt

Opzoek naar een lekker fris hapje zonder teveel poespas? In dat geval kun je stoppen met zoeken, dit komkommer-zalm hapje is yours!

Op zondagmiddag had ik trek in iets lekkers maar het mocht niet té ongezond zijn. Met restjes uit de koelkast ontstond dit hapje, een hit want voor ik het wist waren ze op. De volgende keer koop ik de ingrediënten speciaal voor dit hapje.

Komkommer zalm hapje 03

Hapje Komkommer met Zalm

Bereiding 5 minuten

Ingrediënten voor 12 hapjes

  • halve komkommer
  • gerookte zalm (snippers)
  • 50 gram roomkaas
  • beetje citroensap
  • gedroogde basilicum, bieslook en dille
  • sesamzaadjes

Bereiding

Was de komkommer en snijd met een aardappelschilmesje delen van de schil er af zodat er een mooi patroontje ontstaat. Snijd de komkommer in dikke plakken. Meng de roomkaas met citroensap en kruiden. Snijd de zalm in snippers.

Smeer het roomkaasmengsel op een plak komkommer, verdeel hier een beetje zalm op en garneer het hapje met sesamzaadjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Nicole 19 maart 2014 om 11:46

    Fijn is het toch dat de simpelste gerechten zo lekker zijn. Dit ga ik zeker maken

  2. Nienke 19 maart 2014 om 12:20

    Mooi hapje voor iets wat je met kliekjes hebt gemaakt! Ze zien er fantastisch uit! (leuke manier van komkommer schillen..)
    Deze combi ga ik zo maken als mijn broodbeleg, alleen de roomkaas heb ik niet in huis dus dat vervang ik voor kwark.. Het water loopt me in de mond!

  3. Evelyn 20 maart 2014 om 11:48

    Ziet er jammie uit
    Tnx 4 sharing

  4. Wanda 22 maart 2014 om 16:46

    Ziet er lekker uit! Ga ik zeker uitproberen!

  5. bonny 11 mei 2016 om 18:49

    Hoihoi,

    Zou ik dit hapje ook 2u van te voren kunnen maken en bewaren in de koelkast, of gaat er dan iets mis?

    1. Brenda Kookt 11 mei 2016 om 20:38

      Hi Bonny, dat kan. Ik zou de zalm er dan last-minute op doen.

  6. Linda 24 juni 2016 om 18:00

    Dat ziet er mooi en lekker uit!

    Heb je naturel roomkaas gebruikt of zou dit ook kunnen met kruiden roomkaas? (zit o.a. knoflook in). Geen idee of dat een goede combi is met zalm, aangezien ik zelf niet van zalm houd ;) Maar ik heb binnenkort een feestje waarvoor ik leuke hapjes wil maken.

    1. Brenda Kookt 26 juni 2016 om 20:24

      Ik heb naturel roomkaas gebruikt zodat ik het zelf meng met kruiden. Maar je kunt ook een roomkaas met kruiden gebruiken. In dat geval zou ik geen extra smaken toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *