Opzoek naar een lekker fris hapje zonder teveel poespas? In dat geval kun je stoppen met zoeken, dit komkommer-zalm hapje is yours!
Op zondagmiddag had ik trek in iets lekkers maar het mocht niet té ongezond zijn. Met restjes uit de koelkast ontstond dit hapje, een hit want voor ik het wist waren ze op. De volgende keer koop ik de ingrediënten speciaal voor dit hapje.
Hapje Komkommer met Zalm
Bereiding 5 minuten
Ingrediënten voor 12 hapjes
- halve komkommer
- gerookte zalm (snippers)
- 50 gram roomkaas
- beetje citroensap
- gedroogde basilicum, bieslook en dille
- sesamzaadjes
Bereiding
Was de komkommer en snijd met een aardappelschilmesje delen van de schil er af zodat er een mooi patroontje ontstaat. Snijd de komkommer in dikke plakken. Meng de roomkaas met citroensap en kruiden. Snijd de zalm in snippers.
Smeer het roomkaasmengsel op een plak komkommer, verdeel hier een beetje zalm op en garneer het hapje met sesamzaadjes.