Hapje Komkommer met Zalm

Komkommer zalm hapje txt

Opzoek naar een lekker fris hapje zonder teveel poespas? In dat geval kun je stoppen met zoeken, dit komkommer-zalm hapje is yours!

Op zondagmiddag had ik trek in iets lekkers maar het mocht niet té ongezond zijn. Met restjes uit de koelkast ontstond dit hapje, een hit want voor ik het wist waren ze op. De volgende keer koop ik de ingrediënten speciaal voor dit hapje.

Komkommer zalm hapje 03

Hapje Komkommer met Zalm

Bereiding 5 minuten

Ingrediënten voor 12 hapjes

 • halve komkommer
 • gerookte zalm (snippers)
 • 50 gram roomkaas
 • beetje citroensap
 • gedroogde basilicum, bieslook en dille
 • sesamzaadjes

Bereiding

Was de komkommer en snijd met een aardappelschilmesje delen van de schil er af zodat er een mooi patroontje ontstaat. Snijd de komkommer in dikke plakken. Meng de roomkaas met citroensap en kruiden. Snijd de zalm in snippers.

Smeer het roomkaasmengsel op een plak komkommer, verdeel hier een beetje zalm op en garneer het hapje met sesamzaadjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Mooi hapje voor iets wat je met kliekjes hebt gemaakt! Ze zien er fantastisch uit! (leuke manier van komkommer schillen..)
  Deze combi ga ik zo maken als mijn broodbeleg, alleen de roomkaas heb ik niet in huis dus dat vervang ik voor kwark.. Het water loopt me in de mond!

 2. Dat ziet er mooi en lekker uit!

  Heb je naturel roomkaas gebruikt of zou dit ook kunnen met kruiden roomkaas? (zit o.a. knoflook in). Geen idee of dat een goede combi is met zalm, aangezien ik zelf niet van zalm houd ;) Maar ik heb binnenkort een feestje waarvoor ik leuke hapjes wil maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk