Ga naar de inhoud

Haverpannenkoeken met banaan

Dit is een mix tussen gewone pannenkoeken en de banaan/ei-pannenkoekjes. Maar dan met haver. Haverpannenkoeken met banaan dus. De pannenkoekjes zijn lekker vullend en daarom ideaal voor een ontbijt, lunch of brunch.
Delen op

Haverpannenkoeken met banaan

haverpannenkoeken txt

Eigenlijk was ik niet van plan om dit recept met jullie te delen, ik heb de haverpannenkoekjes namelijk al genoemd in het 8x haver artikel. Maar de foto’s zijn zo mooi geworden, én de pannenkoekjes waren zo lekker dat ik het recept bij deze toch graag met jullie deel.

Dit is een mix tussen gewone pannenkoeken en de banaan/ei-pannenkoekjes. Maar dan met haver. Haverpannenkoeken met banaan dus. De pannenkoekjes zijn lekker vullend en daarom ideaal voor een ontbijt, lunch of brunch. Maar ik zou ze ook best willen eten als avondmaaltijd of tussendoortje. Pannenkoeken kunnen namelijk áltijd, en deze haverpannenkoeken met banaan helemaal. Dus probeer het, en maak deze lekkere (en vullende) pannenkoekjes!

haverpannenkoeken 02

 

Haverpannenkoekjes met banaan

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor ongeveer 10 pannenkoekjes

  • 75 gram havermout
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 kleine bananen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • olie

Bereiding:

Maal de havermout fijn. Prak 1 van de twee bananen fijn zodat er een papje ontstaat. Mix de havermout met de bloem, zout, melk, geprakte banaan, eieren, bakpoeder en een klein beetje olie. Zorg dat alles goed gemengd is.

Bak mooie kleine pannenkoekjes van het beslag (ongeveer de grootte van 3 in de pan) en draai de pannenkoekjes voorzichtig om.
Serveer de pannenkoekjes met in plakjes gesneden banaan en eventueel een beetje stroop of maple syrup.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Simone

Ooo inderdaad hele mooie foto's Brenda! Ziet er goed uit en ook een lekker receptje natuurlijk!

Laat een bericht achter

Tessa

Ik hou van pannekoeken! En lekker gezond! Helemaal fijn <3

Laat een bericht achter

Laura

Lekker! Ik vervang de melk meestal met sojamelk, dan wordt het net een beetje zoeter :-)

Laat een bericht achter

Linda

Hamm, ziet er lekker uit Brenda! Ga ik zeker ook eens maken. ik vervang bloem dan wel door meel en gebruik plantaardige melk of geitenmelk. Lijkt mij super!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Helemaal super, zo maak je er een gezonde versie (of zelfs een detox-variant) van!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op