Brenda tipt: 70 groene smoothies

70 groene smoothies txt

Vandaag een tip voor iedereen die van groene smoothies houdt of het graag wil proberen: het boek 70 Groene Smoothies van Marjolijn van der Velde.

Smoothie-Fan

Van fruit-smoothies was ik al fan (helemaal in de zomer), en sinds ik de detox (klik) heb gedaan ga ik ook voor groene smoothies. Smoothies drink ik vooral om af te wisselen, iedere dag een appel eten werd een beetje saai. Daarom begon ik fijn met het experimenteren met verschillende combinaties groene smoothies. Maar eigenlijk eet ik de laatste tijd iedere keer dezelfde, namelijk die ene met bietjes of die ene met spinazie (klik). Ik vind ze heerlijk, al zien mijn groene monsters in hippe Mason Jar er volgens collega’s soms uit als slootwater met kikkervisjes ;)

Omdat ik iedere keer dezelfde smoothie at gaf mijn nicht(je) me een tip, zij had namelijk wel een ‘leuk boekje met 70 smoothies’ voor me te leen. En dat leuke boekje blijkt inderdaad leuk te zijn. Een aanrader voor iedereen die aan de groene smoothies wil, of wil afwisselen omdat ze steeds op hetzelfde uitkomt.

70 groene smoothies 03

Voor ieder wat wils

Ten eerste ziet het boek er mooi uit, lekker vrolijk met printjes en mooie grote foto’s bij de recepten. Het boek bevat (zoals de titel al doet vermoeden) 70 groene smoothie recepten, allemaal 100% zuivelvrij. Voordat de recepten aan bod komen wordt in de eerste hoofdstukken uitgelegd wat een groene smoothie is en waarom het goed voor je is. Ook wordt aangegeven welke groenten en fruitsoorten je wel en juist beter niet kunt gebruiken én dat variatie de sleutel tot succes is. Van dit laatste hoofdstuk kan ik vast veel leren aangezien ik meestal dezelfde groene smoothies eet/drink.

Het is boek biedt voor ieder wat wils, voor de beginnende groene smoothie drinker, maar ook voor de gevorderden onder ons. Het eerste hoofdstuk met recepten is er voor de groentjes (voor je eerste groene smoothie) daarna volgen de beginners, medium drinkers en tot slot de gevorderden.
Zo zijn de recepten voor de beginnende smoothie drinker gemakkelijker om te maken en worden er bijna geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt. Bij de gevorderde smoothie drinker is dit wel het geval, hier gaan bijvoorbeeld brandnetels, paardenbloemen, eiwitpoeder,  kokosolie, henneppoeder, macapoeder of alfalfa in de smoothies. Ook zijn de gevorderde smoothies minder zoet. Daarbij bevat het boek ook hoofdstukken voor smoothies in de winter, zwangere dames én kids.

70 groene smoothies 02

Inspiratie en variatie

Marjolijn geeft aan dat het het beste is om 1 liter groene smoothies per dag te drinken. Mijn smoothies neem ik bij het ontbijt, lunch of als tussendoortje. Ik neem het er bij en daarom vind ik 1 flink glas per dag voldoende.
Dit boek heb ik zelf voornamelijk gebruikt ter inspiratie, om ideetjes op te doen en te variëren met verschillende groene smoothies. Al houd ik me vooral bij de beginners- en  medium smoothies, de gevorderde groene smoothies vind ik (nog) te heavy en de ingrediënten vind ik soms te ingewikkeld.

Wat vind jij van groene smoothies?

70 Groene Smoothies | Marjolijn van der Velde | De Groene Uitgever | Verkoopprijs € 23.95
Bestel het boek hier


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Wat een leuk boek! Kan je mij vertellen of dit speciaal voor smoothies in een blender is of dat het ook recepten zijn die je kan gebruiken met een sapcentrifuge? Zeker iets dat ik zou willen proberen :)

  2. Ik heb vorige week net zitten dubben tussen deze en het boek van Fern Green genaamd groene sapjes. Ik heb uiteindelijk de laatste gekocht. Er staan erg veel smoothies en sapjes in die je of met de blender of met een sapcentrifuge/slowjuicer moet maken. Er staat ook bij vermeld hoeveel calorieën elk sapje bevat en waar het goed voor is (huid, bloedvaten etc) en wat ze extra aan mineralen en vitaminen bevatten. Ook is er een vervolg op dat heet meer groene sapjes. Ook is het een erg mooi apart gebonden kleurrijk boek. Ken jij dit boek?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk