Open lasagne met spinazie en champignons
Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne. Door de smaakmakers is dit een ontzettendOpen lasagne met spinazie en champignons
Bewaren
Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne.
Door de smaakmakers is dit een ontzettend smaakvol gerechtje, een toppertje als je het mij vraagt. Lekker als hoofdgerecht maar ik kan je zeggen dat dit er ook bij de lunch goed in gaat 😉
Open lasagne met spinazie en champignons
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 lasagne vellen (vers of gedroogd)
- 6 handen verse spinazie
- 1 sjalotje
- 8 champignons
- tijm
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- teentje knoflook
- peper en zout
- cashewnoten en/of pijnboompitjes
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereiding:
Kook de lasagnevellen beetgaar en giet ze af. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.
Verwarm een beetje olie met een klontje boter in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.
Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.
Snijd de lasagnevellen beide in drieën zodat je in totaal 6 velletjes lasagne hebt. Leg op beide borden een velletje lasagne. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Sonja
super recept! Het was heerlijk! De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door zachte geitenkaas, was ook een goede combi!
Honingtomaten
Hallo Brenda, Dat gerecht ziet er heerlijk uit. Geen tomaten ;-) (haha) maar wel heerlijke andere gerechten! Groetjes, Honingtomaten
Esther - Pimpante
Wat een leuk receptje! Kan het me al helemaal voorstellen op mijn bordje, zo rond lunchtijd. Snel eens maken!
Nicole
Dit ziet er lekker uit. Wij houden niet van veel saus wat in een normale lasagne wel zit. Deze ga ik dus snel proberen
Brenda Kookt
Dan is dit een mooie variatie, én nog lekker ook ;)