Ga naar de inhoud

Open lasagne met spinazie en champignons

Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne. Door de smaakmakers is dit een ontzettend
Delen op

Open lasagne met spinazie en champignons

Open Lasagne txt

Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne.

Door de smaakmakers is dit een ontzettend smaakvol gerechtje, een toppertje als je het mij vraagt. Lekker als hoofdgerecht maar ik kan je zeggen dat dit er ook bij de lunch goed in gaat 😉

Open Lasagne 01

Open lasagne met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lasagne vellen (vers of gedroogd)
  • 6 handen verse spinazie
  • 1 sjalotje
  • 8 champignons
  • tijm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • cashewnoten en/of pijnboompitjes
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de lasagnevellen beetgaar en giet ze af. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.

Verwarm een beetje olie met een klontje boter in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.

Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.

Snijd de lasagnevellen beide in drieën zodat je in totaal 6 velletjes lasagne hebt. Leg op beide borden een velletje lasagne. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Sonja

super recept! Het was heerlijk! De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door zachte geitenkaas, was ook een goede combi!

Laat een bericht achter

Honingtomaten

Hallo Brenda, Dat gerecht ziet er heerlijk uit. Geen tomaten ;-) (haha) maar wel heerlijke andere gerechten! Groetjes, Honingtomaten

Laat een bericht achter

Esther - Pimpante

Wat een leuk receptje! Kan het me al helemaal voorstellen op mijn bordje, zo rond lunchtijd. Snel eens maken!

Laat een bericht achter

Nicole

Dit ziet er lekker uit. Wij houden niet van veel saus wat in een normale lasagne wel zit. Deze ga ik dus snel proberen

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan is dit een mooie variatie, én nog lekker ook ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op