Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Nom nom nom TAG

Nom nom nom tag collage

 

Als je een vaste bezoeker van Brenda Kookt bent dan weet je dat ik het leuk vind om zo nu en dan een Tag in te vullen. Dit is een vragenlijstje waarbij je als bezoeker de blogger beter leert kennen. Bij Iris (ikbenrirsniet) kwam ik de Nom Nom Nom Tag tegen van Team Confetti. Een hele leuke food-tag, die laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan!

Het duurde even voor ik de tag kon plaatsen, want de Run Baby Run Tag kwam onverwachts tussendoor. Dat is al weer even geleden, dus bij deze werd het tijd voor de volgende TAG, de Nom Nom Nom Tag! Let’s go!

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik ben gek op de combinatie pindakaas/hagelslag en ook pindakaas/banaan. Al heb ik het idee dat steeds meer mensen dat lekker beginnen vinden, en terecht.
Wat ik ook erg lekker vind en waardoor sommige mensen me een beetje vreemd aankijken is het eten van restjes aanbaksel uit de koekenpan. Als je vlees hebt gebakken en er blijven korstjes in de pan over, dat vind ik zo lekker. Na het eten gaat mijn vinger dan ook regelmatig door de pan.
Wat iedereen lekker vind en ik niet dat zijn cornflakes in melk. Ik lust geen gewone melk en al helemaal niet met cornflakes erin. Gewone melk eet ik wel door dingen zoals pannenkoeken, cakes, aardappelpuree enzo maar je zult me nooit een glas melk zien drinken.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Er is niet iets dat ik veel te vaak kook. Dit komt ook doordat mijn vriend op werkdagen eerder thuis is en hij dan meestal voor mij kookt. Op de dagen dat ik vrij ben kook ik. Meestal maak ik dan iets nieuws, voor het blog. Maar als er iets is dat we thuis vaak eten, en wat we allebei regelmatig maken dan is het witlof uit de oven. Daar hou ik echt van. En van pannenkoeken.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Eigenlijk heb ik geen favoriet restaurant. Er zijn zoveel lekkere restaurants, en daarbij is het ook maar net waar ik zin in heb.
Het liefst zou ik iedere dag eten op een plek waar veel keuze is en in dat geval zou ik gaan voor de Whole Foods in New York. Dit is een mega grote supermarkt waar je ook kunt eten. Het is geen luxe plek om te eten, maar ze hebben er van alles van salades tot sushi, broodjes en stoofschotels. En alles wordt door de koks vers voor je klaargemaakt. Daar is echt voor ieder wat wils, daarom zou ik er met gemak iedere dag kunnen eten.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Dat zou een donker hard broodje zijn met bijna alles erop. Ik kan meestal niet kiezen, ik vind zo veel lekker. Ik ga voor een broodje met van alles wat: oude kaas met romige avocado, gerookte kip, spek, pijnboompitjes en met een sausje van trufflemayonaise of groene pestovinaigrette.
Ik noem hem de ‘Brenda met alles er op’.

Deel een handige kooktip:
De tip waar ik zelf nog steeds veel baat bij heb:
Ontdooi bladerdeeg tussen een vochtige theedoek. Hierdoor droogt het bladerdeeg niet uit en kun je er na het ontdooien goed mee werken.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Er staat heel veel op mijn food baking bucket list. Ik ben geen fanatieke bakker, maar toch vind ik het steeds leuker om ook met bakken uit te pakken. Er zijn zoveel dingen die ik nog wil bakken… Laatst heb ik voor het eerste een Cheesecake gebakken maar ik wil ook nog een meringuerol én een cakerol maken, een pavlovataart en een gevulde bombe met cake aan de bovenkant. En, en, en nog veel meer dus.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten
Dan ga ik voor zelf koken. En dan niet koken voor alleen mezelf, maar voor familie of vrienden zodat ik lekker kan uitpakken.
Eten bestellen doen we bijna nooit, maar ik eet wel erg graag (en regelmatig) buiten de deur.

Ben je ergens allergisch voor?
Ik ben nergens allergisch voor. Al kan ik niet zo goed tegen koud eten op de vroege morgen. Mijn schaaltje yoghurt laat ik altijd even opwarmen zodat het niet zwaar op mijn maag valt, anders krijg ik buikpijn.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Pannenkoeken blijven een obsessie, maar sinds kort ben ik ook van de kokos. Hier vertelde ik je al over deze obsessie.
Ook ben ik op dit moment helemaal weg van Maple Syrup. Sinds ik in New York een flesje heb gescoord gooi ik het overal doorheen. Dit gaat ook heel goed samen met de pannenkoeken obsessie, toevallig. Inmiddels heb ik ook een dressing bemachtigd op basis van Maple Syrup, dus de maple gaat inmiddels ook door mijn salades.

Wat is je favoriete toetje?
Zonder twijfel en zonder na te denken: Brownies!!
Maar eigenlijk ben ik fan van nog veel meer toetjes. Iets met chocolade is bijna altijd goed, merinque is ook hemels. Bij de nagerechten ga ik niet zo snel voor het ijs maar verder vind ik bijna alles lekker.

Het is leuk als jullie mij leren kennen, maar ik vind het ook leuk om jullie een beetje beter te leren kennen. Dus laat een reactie achter en geef antwoord op en van de vragen uit de TAG. Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt, en wat is jouw foodobsessie van dit moment?

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Farah - Food and other Friends 3 juni 2014 om 10:30

  Jaaa pindakaas en hagelslag. Lekker!
  Dat at ik vroeger altijd op een beschuitje en nu als ik zoete trek krijg, maak ik nog wel zo’n goddelijk beschuitje klaar. Vinden veel mensen gek inderdaad. Maar ik vind de combinatie juist super lekker.

  xx Farah

  1. Brenda Kookt 9 juni 2014 om 20:54

   Jaa ik ook! Heerlijk hé? Banaan, pindakaas én hagelslag is ook lekker ;)

 2. agnes 3 juni 2014 om 12:46

  Die aangebakken restjes uit de koekenpan….hmmmm onweerstaanbaar lekker,. Ik doe dat ook alleen maar thuis hahah

 3. Lily 3 juni 2014 om 14:36

  Havermout aangemaakt met amandelmelk, snuf kaneel en diverse soorten fruit. Dat is mijn ontbijtobsessie van dit moment. En wat iedereen, die ik ken dan natuurlijk, vies vindt en ik lekker is, oude kaas (old Amsterdammer) met appelstroop op een bruin broodje.

  1. Brenda Kookt 9 juni 2014 om 20:55

   (oude) kaas en appelstroop lijkt me een rare combi inderdaad, maar misschien moet ik het nu toch eens proberen.

 4. Bianca 3 juni 2014 om 15:58

  Elke keer als ik deze tag lees geef ik in mijn hoofd ook de antwoorden voor mezelf. De laatste vraag is bij ons hetzelfde =D Ik ben dól op toetjes. Hoe machtiger hoe beter, het liefst met chocolade maar ijs laat ik ook meestal staan.
  Oh en slagroom. Daar vind ik echt niks aan en eigenlijk altijd zonde om bij een lekker toetje te doen!

 5. Marja 3 juni 2014 om 19:09

  Wat ik heel lekker vind is ook de pindakaas met hagelslag op brood, maar ook jam en kaas op brood! Heerlijk, en een restje dressing met veel azijn? Dat drink ik zo op terwijl iedereen ervan griezelt ivm de azijn! En ik drink ook hetlastste beetje azijn uit het schaaltje als ik komkommer in het zuur heb gezet en de komkommers zijn op! Dat mag beslist niet weggegooid worden! Ik drink het zo uit het schaaltje! En die aanbaksels? Heeeerlijk om mrt een boterham of aardappel op te dippen! En mijn foodobsessie op dit moment is alle soorten salades, hmmm heerlijk! En een broodje…..hmmm eigenlijk net als jij Brenda, met van alles erop en eraan. En mijn favo toetje, tja dat maakt eigenlijk niet zoveel uit als er maar karamel in of op zit of van karamel gemaakt is! Wist je dat brownies met zachte karamels erin, verrukkelijk smaakt? Echt waar! Wel dat is wel zo’n beetje mijn lijstje. Wat een rare gewoontes kunnen mensen toch hebben hé als ik naar mijn eigen lijstje kijk! Nou veel plezier nog met het lezen van ieders verhalen en groetjes, Marja. ;-)

 6. Tamara 5 juni 2014 om 17:13

  Ooh schaapsel van een pan is inderdaad heerlijk! Wij aten ook geregeld een karbonaat of biefstukje met brood dopen in de jus. Erg lekker!

  1. Brenda Kookt 9 juni 2014 om 20:56

   Biefstuk op brood met heeeel veel jus is inderdaad ook heer-lijk! Dat moet hier snel weer eens op tafel komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *