Ga naar de inhoud

Kokoshapjes met frambozen

Soms zijn er van die perioden dat je ineens helemaal into een bepaald product of ingrediënt bent. Dat heb ik nu, ik zit midden in mijn kokos-periode. En dat is best apart want vroeger hield ik helemaal niet van kokos. Ik zou bijvoorbeeld nooit uit mezelf voor een bounty kiezen. Geef mij maar eens mars
Delen op

Kokoshapjes met frambozen

Kokoshapjes met frambozen txt

Soms zijn er van die perioden dat je ineens helemaal into een bepaald product of ingrediënt bent. Dat heb ik nu, ik zit midden in mijn kokos-periode. En dat is best apart want vroeger hield ik helemaal niet van kokos. Ik zou bijvoorbeeld nooit uit mezelf voor een bounty kiezen. Geef mij maar eens mars of een snickers. Nu ga ik dus wel voor de bounty, en voor de kokos. De komende tijd kun je een aantal recepten met kokos op het blog verwachten. Ik hoop dus dat jullie ook in een kokosperiode zitten 🙂

Een collega, die helaas afscheid van ons moest nemen, trakteerde op deze kokoshapjes naar recept uit de Allerhande. En ik vond ze zo lekker dat ik ze twee dagen later zelf ook maakte. Mijn excuus was dat dit roze hapjes zijn, ideaal als je op kraamvisite bij een lief klein pasgeboren meisje gaat 😉 Een kokos kraamhapje dus. Maar ook bij iedere andere gelegenheid komen deze hapjes van pas, kokoshapjes met frambozen. Het originele recept heb ik iets aangepast zodat de hapjes minder zoet zijn, hierdoor proef je de kokos nog beter.

Kokoshapjes met frambozen 03

Frambozen-kokos hapjes

Bereidingstijd:  25 minuten plus 3 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten:

  • 135 gram bastognekoeken
  • 75 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 200 gram geraspte kokos
  • 250 gram mascarpone
  • 35 gram frambozen

Extra benodigd: brownievorm of schaal van 18 bij 21 cm en bakpapier

Bereiding

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Voor de bastognelaag: Maal of stamp de koekjes fijn en smelt de boter. Meng de boter door de verkruimelde koekjes en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
Laat dit in de tussentijd opstijven in de koelkast.

Voor de witte kokos laag: Doe 150 gram poedersuiker met 100 gram geraspte kokos en 150 gram mascarpone in een kom. Mix dit op de laagste stand tot een beslag. Verdeel dit over de koekjeslaag en druk dit stevig aan.

Voor de roze frambozen laag: Doe 30 gram poedersuiker, 100 gram geraspte kokos en 100 gram mascarpone in een kom. Prak de frambozen zijn en voeg dit bij het mengsel. Mix dit ook op de laagste stand tot een mooi roze beslag. Verdeel dit over de witte laag en druk het met de achterkant van een lepel goed aan.

Dek de bakvorm af met huishoudfolie en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Haak de kokoskoek na het opstijven uit de vorm en snijd het in blokjes.

 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

8 reacties

RUTTEN FREDDY

ik vind een heerlijk dessert voor bij de koffie of tussen door

Laat een bericht achter

Stefan

Ziet er heerlijk uit. Ik ga ze vandaag proberen te maken voor mijn vriendin voor Valentijnsdag. Normaal is zij degene die normaal bakt (www.toetjesentaarten.nl), maar vandaag als verrassing probeer ik het eens. Als beginner moet het met dit recept vast wel lukken, bedankt!

Laat een bericht achter

Annemarie

Lijkt me zo lekker.....!! Kokos genoeg, leuk voor het weekend!!

Laat een bericht achter

Marian

Ziet er heerlijk uit...ga ik zeker eens proberen! Dank je!

Laat een bericht achter

Maura - YLT

AH een kokosperiode. Die heb ik nog niet gehad. Vroeger lustte ik geen kokos (kokosmacronen en bounty's vind ik nog steeds om te gruwelen, maar dat is vooral een structuurdingetje), maar ik moet zeggen dat ik het steeds meer ga waarderen. Deze zien er heerlijk uit. Zelf zou ik ze nooit zo snel maken, maar nu ik dit zie wil ik dat eigenlijk wel. Helaas nog geen baby, anders kon jij ze mooi meenemen op kraamvisite ;) of ik geen gewoon een pink-party haha, kom je dan langs met deze hapjes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik lustte ook geen kokosmacronen vroeger ;) Maar zoals je ziet kan dat nog helemaal veranderen. En deze lekkertjes moet je echt maken hoor, dan kom ik langs op die pink-party van jou.

anneloes

:)...kunnen inderdaad ook als roze hapje bij kraamvisite ;).

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaaa wel toch? Jij kunt het weten! :D

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op