Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Knapperige Zadencrackers

Knapperige crackers txt

Ik heb nooit gedacht dat ik zelf crackers zou maken, maar toch heb ik het gedaan. En als ik het kan, dan kun jij het ook.

De crackers maakte ik ‘uit nood’ omdat ik tijdens de detox geen normale crackers of brood kon eten. Omdat ik toch iets te knagen wilde hebben besloot ik na een tip van een vriendin (die deze crackers in bulken tegelijk maakte omdat ze zo lekker vindt) ook dit recept eens te maken.

Het recept komt uit het voedselzandloper kookboek van Pauline. De crackers zitten boordevol pitten en zaden, zijn gemakkelijk om te maken en dus ook aardig gezond. Er komt geen vetje of E-nummer aan te pas. Tijdens de detox at ik dit voornamelijk als toastje, maar ook als cracker zijn ze lekker om te eten.

Knapperige crackers 03

Knapperige Zadencrackers

Ingrediënten voor 10-14 crackers

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 180 ml water
  • 1 tl zout

Bereiding:

Meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan.

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Na het half uur hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag. Verdeel het beslag over de bakplaat, spreid dit zo uit zodat er een rechthoeken plaat ontstaat. Leg hierover nog een vel bakpapier en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Als je crackers niet droog genoeg zijn kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

60 Reacties

  1. Elisabeth 15 januari 2021 om 10:09

    Super lekkere meerdere malen gemaakt

  2. Karin 19 februari 2021 om 12:55

    Heerlijk! Ook één van mijn favoriete ontbijtreceptjes!

  3. T.a 21 mei 2021 om 17:54

    kun je ze ook maken in de airfryer

    1. Brenda Hoff 27 mei 2021 om 14:48

      Hoi, dat zou moeten kunnen. Zelf heb ik daar echter geen ervaring mee dus kun je hier niet in adviseren qua tijd en temperatuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *