Caesar salade, voor mannen

Ceaser salade txt2

Denk je bij een salade aan gezond? Dan zit je met deze versie op de Caesar salad niet helemaal goed. Deze salade is namelijk niet bepaald gezond te noemen.

Denk aan te veel spek, kip, croutons en kaas. En dan is er ook nog een rijke dressing op basis van goede mayonaise. Een beetje vet, maar zo op zijn tijd is dit wel súper lekker. Vooral mannen die niet zo van salade houden zijn fan van deze salade, maar ik kan je vertellen dat hij er bij de dames ook wel in gaat hoor.

Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt, deze salade moet je maken als je houdt van lekker. En volgens mij houden jullie dat wel :) Ceaser salade 01 Caesar salade Ingrediënten voor 2 personen

 • gemengde sla
 • 1 (kleine) kipfilet
 • 6 plakjes spek
 • oud stuk brood (bijvoorbeeld stokbrood)
 • snippers Parmezaanse kaas
 • kipkruiden
 • zout
 • 2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

 • 2 theelepels mayonaise
 • 1 theelepel olijfolie
 • scheutje citroensap
 • peper en zout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC.  Scheur het brood in grove stukken. Meng de stukken brood met het olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel de stukken brood op een bakplaat bedekt met bakpapier en rooster dit 15 minuten in de oven. Zet de croutons hierna apart. Leg de plakken spek op een rooster bedekt met bakpapier en verwarm ze 15 minuten in de oven zodat ze mooi krokant worden. Scheur de spek hierna in grove stukken. Snijd de kip in reepjes en breng het op smaak met kipkruiden. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes even aan. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Was en droog de sla en scheur het eventueel in fijnere stukken. Verdeel de sla over een bord of schaal. Verdeel de kipreepjes, croutons en stukjes krokante spek over de salade. Sprenkel de dressing er over en maak de salade af met de snipper Parmezaanse kaas.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Goedgekeurd! Door man en vrouw, hihi. Heb yogonaise gebruikt. Klinkt gezonder, maar weet het niet zeker, hehe. En een gekookt eitje erbij. Smullen! Vooral de spek roosteren in de oven, echt geniaal. Heb het altijd in de pan gedaan. Dit is veel makkelijker…!

 2. In een klassieke caesarsalad zit ook eigenlijk geen spek. Wel kipfilet en ansjovis.
  Maar garnalen en zalm kan (héél oorspronkelijk) ook gewoon.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk