Paprikasoepje

Paprikasoepje txt

Vorige week zondag was een regenachtige en lazy dag. Zo’n dag waarop je bijna het huis niet uitkomt en je het liefst in je ‘relaxie’ (joggingbroek) op de bank zit. Omdat het koud in huis was had ik trek in iets warms. Ik lustte wel een warm soepje. Omdat ik vier paprika’s van mijn moeder had gekregen besloot ik daar iets mee te doen.

Het werd een vrij basis, maar wel erg lekker paprikasoepje. Geen ingewikkelde ingrediënten, waardoor je echt de paprika proeft. Omdat paprika vrij machtig kan zijn zou ik niet twee kommen achter elkaar nemen. Maar één kommetje met een beetje crème fraîche, is top!

Toevallig zijn de paprika’s nu erg actueel. Omdat de Nederlandse groenten door Rusland geboycot worden, wordt opgeroepen juist nu Nederlandse groenten te eten. Ook paprika’s. Dus dit soepje komt goed uit. Al vind ik dat zelf wel lastig. Waarom zou je niet altijd zoveel mogelijk groenten van Nederlandse bodem eten? Ook wanneer er geen boycot is eet je toch het liefst Nederlandse groenten die in het seizoen zijn? Mocht je dit niet doen, doe het dan (vanaf) nu wel. Je kunt beginnen met een lekker paprikasoepje.

Paprikasoepje 02

Paprikasoepje

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel tijm
  • peper
  • crème fraîche

Bereiding:

Snijd de ui grof en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met een beetje olijfolie en bak de ui hierin glazig, voeg de knoflook en tijm er ook bij.
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken. Bak dit even mee met de ui en voeg de bouillon toe.
Kook de soep 15 minuten. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Serveer het paprikasoepje met een klodder crème fraîche.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
  1. Hi Brenda, vandaag deze soep gemaakt, we vonden hem heerlijk! Dit was het eerste recept wat ik heb geprobeerd van jouw blog, maar zeker niet de laatste! :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk