Spaghetti met kip en mango

Spaghetti met kip en mango txt

Vandaag heb ik weer een lekkere makkelijke maaltijd voor jullie. Zo’n maaltje dat je snel in elkaar draait na een drukke dag werken.

Ik maakte een Spaghetti, maar dan zonder rode saus. Ik kan je zeggen dat dit bijna nooit voorkomt, spaghetti en rode saus zijn nou eenmaal een perfecte match. Als wij spaghetti eten hoort daar rode saus bij. Maar deze keer deed ik het eens anders, en ik moet toegeven dat deze combi ook erg dichtbij perfect komt. Lekker als je eens iets anders wilt.

Dit gerechtje is per toeval ontstaan. Ik wilde iets met mango en kip. Gewoon omdat ik er trek in had. Alleen bleek de mango die ik in huis had niet goed te zijn. Na enig zoekwerk vond ik een blikje met mango in de voorraadkast. Dit ging ook prima, maar verse mango is nog lekkerder.

Spaghetti met kip en mango 02

Spaghetti met kip en mango

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 gram spaghetti
 • 1 kipfilet
 • theelepel kipkruiden
 • 1 prei
 • halve mango (of mango uit blik)
 • 1,5 eetlepel roomkaas naturel
 • pijnboompitjes
 • handje rucola
 • peper en zout
 • olijfolie om in de bakken

Bereiding:

Kook de spaghetti beetgaar en giet het af. Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit in olijfolie aan. Meng tijdens het bakken de kipkruiden door de kipblokjes zodat ze lekker op smaak zijn. Snijd de prei in ringen en bak dit ook even mee met de kipfilet.

Snijd de mango in blokjes en voeg deze kort voor het serveren bij het kip/preimengsel.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes even aan.

Roer de roomkaas door de lauw-warme spaghetti, breng op smaak met peper en zout. Meng het kip/preimengsel en de rucola door de spaghetti en verdeel het over de borden. Maak het gerecht af door er pijnboompitjes over te strooien.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Dank je wel voor recept. Vanavond gegeten, erg lekker!
  Ipv pijnboompitten cashewnoten gebruikt en een rode puntpaprika meegebakken.
  Heb je nog een tip voor het in blokjes snijden van een mango, want dat werd een prutje?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk