Ga naar de inhoud

Spaghetti met kip en mango

Vandaag heb ik weer een lekkere makkelijke maaltijd voor jullie. Zo’n maaltje dat je snel in elkaar draait na een drukke dag werken. Ik maakte een Spaghetti, maar dan zonder rode saus. Ik kan je zeggen dat dit bijna nooit voorkomt, spaghetti en rode saus zijn nou eenmaal een perfecte match. Als wij spaghetti eten
Delen op

Spaghetti met kip en mango

Spaghetti met kip en mango txt

Vandaag heb ik weer een lekkere makkelijke maaltijd voor jullie. Zo’n maaltje dat je snel in elkaar draait na een drukke dag werken.

Ik maakte een Spaghetti, maar dan zonder rode saus. Ik kan je zeggen dat dit bijna nooit voorkomt, spaghetti en rode saus zijn nou eenmaal een perfecte match. Als wij spaghetti eten hoort daar rode saus bij. Maar deze keer deed ik het eens anders, en ik moet toegeven dat deze combi ook erg dichtbij perfect komt. Lekker als je eens iets anders wilt.

Dit gerechtje is per toeval ontstaan. Ik wilde iets met mango en kip. Gewoon omdat ik er trek in had. Alleen bleek de mango die ik in huis had niet goed te zijn. Na enig zoekwerk vond ik een blikje met mango in de voorraadkast. Dit ging ook prima, maar verse mango is nog lekkerder.

Spaghetti met kip en mango 02

Spaghetti met kip en mango

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spaghetti
  • 1 kipfilet
  • theelepel kipkruiden
  • 1 prei
  • halve mango (of mango uit blik)
  • 1,5 eetlepel roomkaas naturel
  • pijnboompitjes
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie om in de bakken

Bereiding:

Kook de spaghetti beetgaar en giet het af. Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit in olijfolie aan. Meng tijdens het bakken de kipkruiden door de kipblokjes zodat ze lekker op smaak zijn. Snijd de prei in ringen en bak dit ook even mee met de kipfilet.

Snijd de mango in blokjes en voeg deze kort voor het serveren bij het kip/preimengsel.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes even aan.

Roer de roomkaas door de lauw-warme spaghetti, breng op smaak met peper en zout. Meng het kip/preimengsel en de rucola door de spaghetti en verdeel het over de borden. Maak het gerecht af door er pijnboompitjes over te strooien.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

8 reacties

edwin

lekker en makkelijk, was heel lekker om te eten en ook niet onbelangrijk, makkelijk te bereiden.

Laat een bericht achter

Danique

Lekker! Dat gaan we proberen, alleen zonder prei!

Laat een bericht achter

Sjoukje

Net uitgeprobeerd. Was heerlijk! Dit gerecht gaan we zeker onthouden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je hem zo snel hebt gemaakt Sjoukje. Fijn om te horen dat hij ook bij jullie in de smaak viel.

Sandra

Dank je wel voor recept. Vanavond gegeten, erg lekker! Ipv pijnboompitten cashewnoten gebruikt en een rode puntpaprika meegebakken. Heb je nog een tip voor het in blokjes snijden van een mango, want dat werd een prutje?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hé wat leuk dat je hem ook zo snel gemaakt hebt. Het snijden van de mango is inderdaad een aardig klusje. Ik snijd de mango op deze manier: http://eitjekookt.nl/2013/05/13/hoe-je-een-mango-perfect-schilt-en-snijdt/

Inge

Lijkt me heerlijk!!

Laat een bericht achter

Desiree

Ziet er lekker uit zeg! Fijn zo'n makkelijke maaltijd :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op