Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Spaghetti met kip en mango

Spaghetti met kip en mango txt

Vandaag heb ik weer een lekkere makkelijke maaltijd voor jullie. Zo’n maaltje dat je snel in elkaar draait na een drukke dag werken.

Ik maakte een Spaghetti, maar dan zonder rode saus. Ik kan je zeggen dat dit bijna nooit voorkomt, spaghetti en rode saus zijn nou eenmaal een perfecte match. Als wij spaghetti eten hoort daar rode saus bij. Maar deze keer deed ik het eens anders, en ik moet toegeven dat deze combi ook erg dichtbij perfect komt. Lekker als je eens iets anders wilt.

Dit gerechtje is per toeval ontstaan. Ik wilde iets met mango en kip. Gewoon omdat ik er trek in had. Alleen bleek de mango die ik in huis had niet goed te zijn. Na enig zoekwerk vond ik een blikje met mango in de voorraadkast. Dit ging ook prima, maar verse mango is nog lekkerder.

Spaghetti met kip en mango 02

Spaghetti met kip en mango

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spaghetti
  • 1 kipfilet
  • theelepel kipkruiden
  • 1 prei
  • halve mango (of mango uit blik)
  • 1,5 eetlepel roomkaas naturel
  • pijnboompitjes
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie om in de bakken

Bereiding:

Kook de spaghetti beetgaar en giet het af. Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit in olijfolie aan. Meng tijdens het bakken de kipkruiden door de kipblokjes zodat ze lekker op smaak zijn. Snijd de prei in ringen en bak dit ook even mee met de kipfilet.

Snijd de mango in blokjes en voeg deze kort voor het serveren bij het kip/preimengsel.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes even aan.

Roer de roomkaas door de lauw-warme spaghetti, breng op smaak met peper en zout. Meng het kip/preimengsel en de rucola door de spaghetti en verdeel het over de borden. Maak het gerecht af door er pijnboompitjes over te strooien.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Comments

  1. Desiree 27 augustus 2014 at 12:30

    Ziet er lekker uit zeg! Fijn zo’n makkelijke maaltijd :-)

    Reply
  2. Inge 27 augustus 2014 at 13:10

    Lijkt me heerlijk!!

    Reply
  3. Sandra 27 augustus 2014 at 23:11

    Dank je wel voor recept. Vanavond gegeten, erg lekker!
    Ipv pijnboompitten cashewnoten gebruikt en een rode puntpaprika meegebakken.
    Heb je nog een tip voor het in blokjes snijden van een mango, want dat werd een prutje?

    Reply
  4. Sjoukje 28 augustus 2014 at 20:18

    Net uitgeprobeerd. Was heerlijk! Dit gerecht gaan we zeker onthouden.

    Reply
    1. Brenda Kookt 28 augustus 2014 at 22:12

      Wat leuk dat je hem zo snel hebt gemaakt Sjoukje. Fijn om te horen dat hij ook bij jullie in de smaak viel.

      Reply
  5. Danique 3 september 2014 at 12:14

    Lekker! Dat gaan we proberen, alleen zonder prei!

    Reply
  6. edwin 30 november 2014 at 18:57

    lekker en makkelijk, was heel lekker om te eten en ook niet onbelangrijk, makkelijk te bereiden.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: