Ga naar de inhoud

Courgette gevuld met couscous en kip

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor je. Een gevulde courgette. Vaak is een gevulde courgette vrij machtig, zeker wanneer je hem met hoofdzakelijk gehakt vult zoals vaak gebeurd. Omdat ik trek had in een lichte maaltijd met lekker veel groenten koos ik deze keer niet voor een gehaktvulling. Ik ging voor kip met
Delen op

Courgette gevuld met couscous en kip

Courgette gevuld met kip en couscous txt

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor je. Een gevulde courgette.

Vaak is een gevulde courgette vrij machtig, zeker wanneer je hem met hoofdzakelijk gehakt vult zoals vaak gebeurd. Omdat ik trek had in een lichte maaltijd met lekker veel groenten koos ik deze keer niet voor een gehaktvulling. Ik ging voor kip met couscous.

Kip en couscous, eet ik regelmatig. Het is een heerlijke combi.
Ook samen met courgette, zo blijkt uit dit recept.

Courgette gevuld met kip en couscous 02

Courgette gevuld met couscous en kip

Bereidingstijd 35 minuten en 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 2 kipfilets
  • 1 wortel
  • 100 gram champignons
  • 150 gram couscous
  • 1 tomaat
  • 1 stengel lente ui
  • 2 theelepels caribean spice mix van Johnny Boer (verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.

Snijd de courgette over de lengte door de helft en kook ze in ruim water 10 minuten voor. Snijd de kip in kleine blokjes en bak dit in olijfolie aan, breng op smaak met de caribean spice mix. Haal de kipblokjes uit de pan als ze rondom zijn aangebakken.

Snijd ondertussen de champignons en wortel in blokjes en de lente ui in ringen. Bak dit in een beetje olijfolie aan.
Schraap de zaadlijsten uit de voorgekookte halve courgettes, snijd dit in blokjes en bak het even mee met de groenten.
Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in blokjes.

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Als de couscous geweld is, voeg dan een beetje olijfolie en citroensap toe.

Voeg de tomaat, kip en couscous bij de groenten en bak dit even mee.
Vul de uitgelekte courgette helften met het couscous-kipmengsel en plaats ze in de ovenschaal.
Verwarm de gevulde courgettes 15 minuten in de oven.

Tip: de vulling kun je ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zo hoef je de courgettes na een dag werken alleen nog te vullen en in de oven te schuiven.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

3 reacties

Angelique

Gemaakt zonder de caribean spice mix want die hadden ze niet bij Dirk. Desondanks smaakte het heerlijk.

Laat een bericht achter

Angelique

Ik heb er tomatenblokjes en passata door gedaan met de couscous. Was een prima variant.

Linda

Oef dat ziet er heerlijk uit, die ga ik van de week eens maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op