Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Geitenkaasrolletjes

Geitenkaas in serranoham txt

Ik had eigenlijk al meer dan genoeg tapas voor mijn tapas avondje met vriendinnen. Maar ineens bedacht ik me dat geitenkaasrolletje met serranoham een van mijn favo gerechtjes zijn als ik tapas eet. Deze mochten dus niet ontbreken bij mijn tapas avondje, en ook niet op het blog.

Warme zachte geitenkaas in bijna krokante serranohaam met een beetje basamicosiroop.

Het recept is vrij simpel, maar het gerechtje smaakt er niet minder om. Daarom deel ik als bonus in deze tapasweek ook het recept voor de geitenkaasrolletjes.

Geitenkaas in serranoham 02

Geitenkaasrolletjes

Ingrediënten voor 12 tapas:

  • 100 gram serranoham  (vleeswaren/in plakken)
  • 170 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • balsamicosiroop

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.

Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke porties en vorm dit tot rolletjes.

Rol ieder stuk geitenkaas in een plakje serranoham, snijd de serranoham af als de geitenkaas rondom bedekt is met de ham.
Dit stukje ham kun je weer gebruiken voor het volgende stuk geitenkaas. Als je per rolletje een hele plak serranoham neemt dan is het wel erg veel.

Verdeel de rolletjes geitenkaas over de schaal en verwarm dit 10 minuten in de oven.
Serveer de geitenkaasrolletjes warm en drizzle er voor het serveren de balsamico over.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Marijke 25 oktober 2014 om 11:05

    Gelukkig heb je deze er ook bijgezet, want die combinatie lijkt me héérlijk! Ideaal voor als er bezoek is!

  2. Maxime 25 oktober 2014 om 19:55

    Ik heb afgelopen week net een heleboel tapashapjes gemaakt, maar deze ga ik de volgende keer zeker maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *