Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tip: organiseer een Sushiparty!

Lassie SushiParty 01

Sinds ik afgelopen zomer thuis zelf sushi heb gemaakt ben ik fan. Fan van homemade sushi. Het is super lekker, licht en gezond. En het is ook nog eens leuk om te maken!

Je kunt in je eentje aan de slag (zoals ik hier deed) maar het is veel leuker om samen sushi te maken. Toen ik voor het eerst zelf sushi had gemaakt viel ik namelijk een beetje in een zwart gat. Ik wilde het delen! Gelukkig had ik social media, maar ik had het nog leuker gevonden als er andere sushilovers bij waren geweest.

Lassie SushiParty 04

gesponsord artikel

Op de sushiparty van Lassie heb ik met een groep sushi bereid en hebben we kennis gemaakt met een nieuwe product in het assortiment: Lassie sushirijst.
Super leuk om zo samen te ‘koken’. En wist je dat je niet eens een grote keuken nodig hebt? Als je alle benodigdheden op tafel zet kun je zo met zijn allen aan de slag.

Bekijk hieronder het filmpje van onze Lassie Sushiparty:

Wil je thuis ook aan de slag? Via de Lassie website maak je kans op een Lassie Sushiparty  box (t.w.v. €50,-) zo kun je nog gemakkelijker je eigen sushi party organiseren! Klik hier om mee te doen.

Bij de Sushiparty is me geleerd hoe ik Temaki sushi, de handroll maak. Dit is sushi in de vorm van een puntzakje, deze kun je zo in de hand maken (en opeten). Ik geef je het recept, zodat je thuis ook aan de slag kunt:

Lassie SushiParty 02

Temaki Sushi

Benodigdheden:

 • een half nori vel
 • sushirijst
 • vulling naar keuze
 • wasabimayonaise

Bereiding:

Leg een nori vel op de palm van je hand (of op een snijplank als je dat gemakkelijker vind). Zorg ervoor dat de glimmende kant van het vel naar beneden ligt. Leg een dun laagje rijst link op de nori zodat 1/3 van het vel bedenkt is.

Plaats de ingrediënten waarmee je de sushi wilt opvullen verticaal over het midden van de rijst. Bijvoorbeeld komkommer, zalm en avocado met daarover een klein beetje wasabimayonaise.

Vouw de linker benedenhoek van de nori over de rijst en rol het nori vel verder zodat een frietzakje ontstaat.

Door het hoekje een beetje nat te maken met water kun je de nori als zakje dichtplakken.

En, wanneer plan jij een sushiparty met familie of vrienden?

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Emily van Kampen 29 oktober 2014 om 09:16

  Lijkt me heel leuk om zelf een keer sushi te maken! Het staat ook zeker op mijn food bucketlist, maar het is er nog niet van gekomen. En dat terwijl ik het zo lekker vind.

  1. Brenda Kookt 29 oktober 2014 om 17:24

   Moet je echt doen hoor Emily. Zelfgemaakte sushi is net zo lekker als de bestel-versie :) En super gezellig om het samen met vriendinnen te maken.

 2. RoosRCPTN 29 oktober 2014 om 12:41

  Ik had al zin in sushi en nu nog meer! Heb weleens met vriendinnen een sushi party gehouden. Super gezellig altijd, samen eten maken. Het is ook grappig want het mislukt sowieso wel een keer bij iemand die dan met een mega handroll zit opgescheept ;)

 3. Tanja 12 februari 2016 om 07:34

  Ik kon het filmpje niet kijken, te lang geleden denk ik. Ik maakte eens sushi met mijn oudste dochter,zij sneed alle vulling en ik maakte de rijst. Ze was veel eerder klaar dan ik ;-) En ze draaide prachtige sushi. Wat hebben manlief, zij en ik gesmuld!En samen koken met de dochters vind ik heel gezellig, dan hebben we vaak veel lol! Als ieder zijn “taakje”maar in de gaten houd :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *