Macaroni Stroganoff

Macaroni straoganoff txt

Als foodblogger eet je niet graag uit pakjes. Maar er is één pakje waar bij mij thuis regelmatig mee gekookt wordt. Dat is de Maaltijdsaus Macroni Stroganoff van Honig. En daar zit een leuk verhaal achter:

‘Vroeger’ toen ik nog thuis woonde lustte ik niet zoveel. Ik lustte zelfs geen pasta!

Joost geloofde dat niet en wist zeker dat ik zijn macaroni met stroganoff wel zou lusten. Dus op een mooie dag besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en zijn macaroni voor mij te koken. Liefde gaat tenslotte door de maag ;)

Macaroni straoganoff 02

Gesponsord artikel

Ik had er een hard hoofd in, maar was erg verrast toen bleek dat deze macaroni goed te eten was. Het was zelfs lekker! Ik denk nu dat ik vroeger geen pasta lustte omdat ik de macaronisaus van mijn moeder (sorry mam) en elleboogjespasta niet lekker vind (al zit dat laatste vast tussen de oren ;)).

Sindsdien staat Joost zijn macaroni stroganoff nog steeds regelmatig bij ons op tafel. Natuurlijk maak ik de saus het liefste zelf. Maar J zijn lievelingspasta mag zo nu en dan niet op ons weekmenu ontbreken. Voor deze ene keer mocht ik uit dit pakje koken, op verzoek van Honig.

Groenteverspilling

Honig heeft onderzoek gedaan naar groenteverspilling in Nederland. Hieruit is naar voren gekomen dat Nederlanders hun groenterestjes veel weggooien. Meer dan de helft van de Nederlanders houdt één, twee of zelfs meerdere keren per week restjes groenten over. Deze blijven vaak ongebruikt in de koelkast liggen.

Honig daagt ons uit om met restjes te koken. Groenterestjes kun je verwerken in de soep of een omelet. En je kunt het ook prima verwerken in een pastasaus. En dat is wat ik regelmatig doe, restjes groenten gaan de pastasaus in. Ben je opzoek naar inspiratie om je restjes groenten te verwerken? Ga dan naar de website van Honig.

Macaroni straoganoff 03

Macaroni Stroganoff

Bereidingstijd 20-25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

 • Honig Maaltijdsaus Macaroni Stroganoff
 • 350 gram penne
 • 1,5 kipfilet
 • 1 eetlepel kipkruiden
 • 1 ui
 • 1 courgette
 • halve rode paprika
 • halve aubergine
 • 1 groene paprika
 • 125 gram champignons (half bakje)
 • handje verse basilicum
 • 500 ml water
 • scheutje olijfolie
 • peper

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met de kipkruiden. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en bak hier de kipblokjes in.
Snipper de ui en bak dit mee met de blokjes kip.

Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes en de champignons in plakjes en voeg dit ook bij kip.
Bak het even mee en voeg hierna 500 ml water en de inhoud van het pakje Honig Maaltijdsaus Macaroni Stroganoff toe.
Voeg extra peper en basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat het een paar minuutjes op laag vuur pruttelen zodat de saus iets dikker wordt.

Serveer de stroganoffsaus met penne.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Ik ben dol op pasta, maar dan altijd nog steeds de sliert-versie. :) Spaghetti, tagiatella..dus geen macaroni, gnocchi,penne..geen idee waarom, maar vind alles veel lekkerder smaken met de sliert versies! Ik kook ook het liefste verse sauzen en verwerk hier eigenlijk altijd alle restjes groente in, maar als mijn Bart kookt komen er ook pakjes Honig aan te pas en dat smaakt eigenlijk nog beter dan als ik zelf uren in de keuken heb gestaan!! Geniet er veel meer van als iemand anders een keer kookt! Het ziet er heerlijk uit, dat dan weer wel, maar voor mij geen kip en penne als pasta maaltijd. Vis, gehakt of vegetarisch…maar oooo..wat ziet het er heerlijk uit!!!

 2. die elleboogjespasta zit niet tussen de oren hoor ! ik lustte ook nooit macaroni, maar wel spaghetti en lasagna. Nu houd ik nog steeds het meest van de grove pastasoorten. penne is een van mijn favorieten!

  voor wat betreft groenterestjes, wij eten belachelijk veel groenten, dus daar doe ik niet aan. kook trouwens ook ‘afgepast’ dus pannen gaan altijd leeg. Ik zou trouwens jouw recept aanpassen naar hele paprika’s, hele aubergine en heel bakje champignons. en dan is het hier in ons huis een mooi recept voor 2 ;)

  1. Stiekem goed om te horen dat het niet tussen de oren zit ;)
   Het recept aanpassen naar hele stukken groenten zou ik ook doen als ik het nog een keer precies hetzelfde zou maken. Omdat het om restjes groenten ging heb ik dat in dit geval ook echt zo gebruikt.

 3. Ik doe ook de hele paprika’s, aubergine en het hele bakje champignons erin, en voeg daar nog een hele courgette aan toe. Begin dan met 2 uien en 2 bolletjes knoflook {niet die van de teentjes ;)} Van die saus gebruik ik maar een kwart, de rest gaat in 3 porties in de vriezer. Ben alleen dus dat is genoeg :) De pasta bij mij is meestal volkoren spaghetti.

 4. Ik vind koken uit pakjes ook niet kunnen! Maar……. af en toe maak ik wat ik noem “foute macaroni”. Macaroni, met een mix uit een pakje. Gehakt, uien, ananasblokjes, tomatenpuree, scheut ketchup en een scheut ketjap en veel zwarte peper. Erover nog geraspte kaas! Echt een hoog lekker vies gehalte, maar heerlijk weglepelen bij de tv op een regenachtige middag in het weekend!

 5. Hallo. Brenda.

  Samen met nog een paar vrijwilligers hebben wij dit gerecht gemaakt.
  Wij koken n.l. iedere week voor ongeveer 50 alleenstaande mensen.
  Ze hebben er van genoten hoor, bedankt.
  P.s. Ik kijk regelmatig op jou site, erg leuk.

  gr. Maarten

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk