Tip: Albert Heijn Kerstspecials (+ WIN!)

AH kerstspecials

 Gesponsord artikel

Of ik een box met daarin een compleet kerstdiner wilde testen? Daar zeg ik geen nee tegen! En ik kan je zeggen het was ge-wel-dig, het was net kerst! Alleen dan een maandje te vroeg ;)

Albert Heijn heeft Kerstspecials ontwikkeld. Een selectie van unieke en bijzondere producten en wijnen die alleen de komende periode verkrijgbaar zijn.

In de box die ik mocht testen zat ossenhaas met jus, bimi en citroenaardappeltjes. Alles wat je nodig hebt, inclusief recepten wordt meegeleverd. Zelfs een velletje bakpapier, peper en zout. En roomboter, en een fles bijpassende geselecteerde wijn om het feest compleet te maken. En het vlees.. oh my de ossenhaas was geweldig. Kwaliteit die je normaal gesproken niet bij de supermarkt vindt. Hiermee kun je je verzekeren van een chef-waardig kerstdiner.

Als je zelf wilt koken en iets speciaals op tafel wilt zetten, maar geen tijd hebt om verschillende specialiteitenwinkels af te gaan dan zijn de Albert Heijn Kerstspecials jouw ding. De ingrediënten zijn exclusief en van speciaalzaak kwaliteit. Alles wat je nodig hebt om indruk te maken.

AH kerstspecials 02

Hoe het werkt

Op de website maak je een keuze uit de ontwikkelde specials. Denk aan menu’s met gevulde patrijs, lamsbout, hertenrack en ossenhaas. Alle producten zijn speciaal geselecteerd, en dus niet in de supermarkt verkrijgbaar. Daarom zijn de Albert Heijn Kerstspecials ook beperkt beschikbaar.

Nadat je online je bestelling hebt geplaatst kun je 23 of 24 december kosteloos je bestelling bij je eigen Albert Heijn of een van de Pick Up Points ophalen. Ook kun je het thuis laten bezorgen.

Win!

Van Albert Heijn mag ik twee kerstspecial pakketten weggeven! Ben je door mijn enthousiasme ook enthousiast geworden en wil je kans maken op deze pakketten? Doe dan het volgende:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht, vertel me welk gerecht je gaat maken deze kerst.
 • Deel dit bericht via facebook of twitter, vermeld de hashtag #ahkerstspecials bij het bericht.

Deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Klik hier
voor meer informatie over de Albert Heijn Kerstspecials.

 Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
65 comments
 1. Kerst draait om gezelligheid en dan moet je niet te lang in de keuken gaan staan! Zorg dus altijd dat je voor een maaltijd kiest die je van te voren al voor een groot deel kunt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het recept van varkenshaas en bladerdeeg. De varkenshaas bak je vooraf alvast even in de pan. Dan fruit je wat rode uitjes aan. Vervolgens besmeer je bladerdeeg met wat pesto, daar leg je de rode uitjes op en wat gedroogde vijgen erbij. Laat de varkenshaas goed afkoelen voordat je deze er ook bij op legt. Rol het geheel in en knijp de uiteinde goed dicht. Besmeer met ei en bak af in de oven op 200 a 210 graden totdat het een mooi bruin kleurtje krijgt. Lekker om te serveren met (diepvries)groenten en bijvoorbeeld aardappelquiche.

  Maar… wie weet wordt het misschien dit jaar wel iets van AH?!

 2. Ik kook altijd alles zelf en bedenk alles zelf voor de Kerst. En dan natuurlijk ook voor het liefst een grote groep familie en vrienden. Dit jaar echter zijn mijn man en ik voor het eerst weer samen, want dochter is het huis uit sinds begin december. En omdat wij het allebei heel erg druk hebben met allebei fulltime banen, zou zo’n Kerstpakket van AH wel heel goed uitkomen. Heerlijk genieten met z’n tweeën en van elkaar. Ik zou voor de ossenhaas kiezen.

 3. De ribeye ziet er heerlijk uit! Daar hoeft geen saus bij, alleen wat paddestoelen. Deze zou ik serveren met verse frieten en een frisse salade.

 4. Ooooh my!!!het water loopt me in de mond bij het zien van die ossenhaas….kwijl….en omdat dit budgettair(is dit een woord) noooit in mijn winkelmandje zal belanden zou ik m wel graag willen winnen…en dan met jouw ‘lekkerste’aardappeltjes uit de oven erbij,family favorite!!Greets Marielle

 5. Wat ik ga maken weet ik nog niet, onze eerste Kerst weer alleen na 22 jaar. Kids allebei uit huis en andere plannen. Dus nog geen idee wat ik ga maken maar lekker wordt het zeker ;-)

 6. ik krijg de tweede kerstdag een kok op visite…voor het kerstdiner (bibbers…). Ben dus al naarstig op zoek naar goede (voor mij redelijk uitvoerbare) recepten. Dit lijkt me wel wat! Vooral de varkenshaasvariant…ik doe mee!!

 7. #ahkerstspecials De foto van de ossenhaas doet me het water in de mond lopen….dat gaat hem worden! En de rest denk ik ook, ziet er zo lekker uit!
  Zie nu dat het bij een andere reactie ook het geval is, (water in de mond..) kan nog niet veel na operatie, dus dit zou ideaal zijn!!!!!!

 8. Mjammie ik ben er klaar voor…..:)
  Heb enorm veel zin om ermee aan de slag gegaan dus hoop te winnen…..

 9. Wat een leuke actie! Vooral de kalfsfricandeau Lijkt me lekker! leuk om eens te proberen samen met mijn lief. Kunnen we samen kerstkoken!

 10. Hoi hoi,

  Tjonge jonge, jij weet me echt wel enthousiast te krijgen. Het water loopt mij nu al in de mond. Ik zou ossehaas of lamsbout nooit kunnen kopen. Ik eet wel eens lams (wij eten geen varkenvlees) maar dan zijn het worstjes haha. Dus ik doe dan ook heel graag mee, net als de anderen. Mijn kinderen zijn er niet met de kerst, anders had ik de eerste kerstdag de gourmet aangezet. Maar dat doe ik dan met oud en nieuw voor ze. De eerste kerstdag, zal denk ik voor mij gewoon een salade zijn (ik ben alleen). De tweede kerstdag, komt mijn familie bij mij eten. We maken allemaal wat. Ik maak flatbread (voor bij de soep), macaroni a la forno, cheesecake en kwarktaart. Jum jum. Laat de feestdagen maar beginnen

 11. Ik vier kerst met familie en we verdelen de taken. Dit jaar maak ik in elk geval een gegratineerde aardappelschotel en het voorgerecht, daar ben ik nog niet uit! Misschien helpt de fijne box me een keuze te maken!

 12. Wow, de ossenhaas ziet er mooi uit zeg. Ik verzorg met mijn partner de bijgerechten dit jaar. Dat zal bestaan uit: aardappel/pastinaak-puree, sperziebonen omhuld met spek, gratin Dauphinois en geroosterde groenten uit de oven.

 13. Hallo Brenda,ik zou graag deze ossehaas willen proberen,en als ik deze doos zou winnen.is dit natuurlijk helemaal te gek. Ik ga duimen.

  veel groetjes

  – hoi Lies, ik heb je adres verwijderd, het is niet nodig dit in het artikel te plaatsen – Gr Brenda

 14. Ik doe graag mee!
  Zelf werk ik met kerst dus het word wat makkelijks..dacht aan ovenschotel ieys?
  Werk beide dagen van half 6 tot 12 savonds.

  Dit is ook wel makkelijk want hoef niet speciale ingrediënten bij elkaar te zoeken
  Wie weet?

 15. Elk jaar kom ik uit op de Beef Wellington. Elk jaar neem ik me voor om iets anders te maken… En uiteindelijk ligt de Beef Wellington in de oven. Misschien is dit een mooie kans om toch eens iets anders te proberen!

 16. Ik ga ge­gril­de côte de boeuf op tafel zetten! Super dat ik het gewoon bij de AH kan krijgen. Super makkelijk en ook nog eens goede kwaliteit.

  1 côte de boeuf (ca. 1 kg)
  5 el olijfolie
  1 courgette
  30 g hazelnoten
  4 takjes basilicum
  40 g pittige rucola
  2 el balsamicoazijn gerijpt op hout
  3 el Italiaanse olijfolie extra vierge

  Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.

  Verwarm de oven voor op 125 ºC. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees rondom met ⅗ van de olie en gril het vlees 10 min. Keer regelmatig zodat er aan alle kanten een grillpatroon ontstaat. Doe het vlees in de ovenschaal en bak in de oven in ca. 30 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan.

  Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  Snijd ondertussen de courgette in de lengte in plakken van ½ cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril de plakken 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Laat afkoelen. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof.

  Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Meng de courgette met de noten, het basilicum en de rucola. Besprenkel met de azijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en serveer de groenten erbij.

  Bereidingstip:
  Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan.

  Kerstspecial Côte du boeuf
  Prijs per KG € 24,99

  Ribstuk is stoer rundvlees dat je aan het bot bereidt. Het weegt maar liefst 1000 gram, dus ideaal om met veel mensen van te genieten. Een fantastisch vleesgerecht voor de echte liefhebber.

 17. Met kerst ga ik een wildsoep maken. En een koud voorgerecht: een salade met gegrild wild vlees en een dressing waar ik nog niet over uit ben.
  Wij doen met mijn schoon familie altijd per stel 2 gangetjes en mijn schoonouders het hoofdgerecht. Zo komen we uit op een heerlijk en verrassend 5 gangen menu.
  Die ah kerstspecial ziet er super uit!!! En die wil ik wel winnen. Dan pas ik mijn gerechten daarop aan

 18. Door onze verbouwing mag ik lekker aanschuiven bij mijn ouders en bij mijn schoonmoeder maak ik het voorgerecht, ge­gra­ti­neer­de ri­vier­kreef­tjes.
  Oud & Nieuw vieren we bij vrienden. Graag zou ik ze willen verrassen met dit heerlijke pakket!

  1. #ahkerstspecials ik zeg lekkerrrrrrr…….dit jaar een ontspannen #Kerst dus nog geen idee, behalve de bananen-tompoucen als dessert :-) , zo’n pakket gaat me dus verder op weg helpen :-)

   Groetjes Ellen (Dullekehoudtervan)

 19. Wat een leuke actie! En wat zou het leuk zijn om dit pakket te winnen! Dit jaar wordt het kerstdiner een nieuwe uitdaging met als voorgerecht een zelfgemaakte kalfsragout in bladerdeeg bakjes. Daarna als hoofdgerecht een beef wellington van ossenhaas met asperges in ham met een verse hollandaise saus. Als nagerecht zelfgemaakte crêpes, lang leve de crêpe pan van de Albert Heijn! Heerlijk met een bolletje vanille ijs en een vruchten saus. Geïnspireerd door Brenda kookt en het magazine van de Albert Heijn:) #ahkerstspecials

 20. Wat een leuke actie! En wat zou het leuk zijn om dit pakket te winnen! Dit jaar wordt het kerstdiner een nieuwe uitdaging met als voorgerecht zelfgemaakte kalfsragout in bladerdeeg bakjes. Daarna als hoofdgerecht een beef wellington van ossenhaas met asperges in ham met een verse hollandaise saus. Als nagerecht zelfgemaakte crêpes, lang leve de crêpe pan van de Albert Heijn! Heerlijk met een bolletje vanille ijs en een vruchten saus. Hoe leuk zou het zijn om het pakket hiervoor te kunnen gebruiken:) #ahkerstspecials

 21. #ahkerstspecials ik zeg lekkerrrrrrr…….dit jaar een ontspannen #Kerst dus nog geen idee, behalve de bananen-tompoucen als dessert :-) , zo’n pakket gaat me dus verder op weg helpen :-)

  Groetjes Ellen (Dullekehoudtervan)

 22. Dit zou voor mij perfect zijn want ik heb nog geen idee wat ik ga maken met kerst! 2de kerst dag komt de familie bij mij eten en dan wil ik een heerlijk diner maken en dit lijkt me perfect! Wat fijn dat ook het vlees van zulke goede kwaliteit is, meestal koop ik geen supermarktvlees omdat ik de kwaliteit niet vertrouw.

 23. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Ik kies voor de ossenhaas, goed en lekker stukje vlees. Hierbij serveer ik aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en zeezout. Daarbij komt een lekkere salade en warme groente ten tafel. Bij de ossenhaas maak ik een lekkere saus, wat het helemaal compleet maakt. Simpel, lekker, luxe, kerst!

 24. Super leuke actie! Het plan dit jaar was gourmetten, maar he er zijn 2 kerstdagen en een keer een echt kerstdiner lijkt me ook erg leuk! De ossenhaas ziet er in ieder geval geweldig uit! Die zou ik graag een keer proberen. Verder worden er uiteraard mince pies en een heuse kersttulband gemaakt.

  Fijne kerstdagen iedereen!

 25. Met Kerst ga ik o.a. Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer maken.
  Ik weet zeker dat dit mijn gasten uitstekend zal smaken!

 26. Het voor- en hoofd- gerecht is nog niet besloten, maar het dessert wordt héél waarschijnlijk de witte chocolade mousse van jouw website!

 27. Mmm ziet er heerlijk uit. Ik weet nog niet wat we gaan eten want we weten nog niet precies wie van de kinderen op welke kerstdag bij ons zijn. Ik moet 2e kerstdag werken dus dan zal het iets zijn wat niet te veel tijd kost of de kinderen gaan met mijn man koken en ik schuif lekker aan…..

 28. ik ga voor de kalkoen.Lijkt met lekker om eens te proberen samen met mijn man en mijn schoonouders. Lekker met aardappelkroketjes en salade

 29. Wat wij gaan eten? Waarschijnlijk een balletje gehakt met spruitjes en aardappeltjes met yoghurt toe. De groente zou nog kunnen veranderen, maar verder is dit het. Bruin kan dit jaar geen kerstmenu betalen, dus dan maar gewoon. Tenzij we natuurlijk de ossehaas winnen! Lijkt me helemaal geweldig! Ik ben gek op ossenhaas, hij zou zeer welkom zijn! En anders toch gewoon gehakt. Het rundergehakt is deze week in de reclame bij de AH, dus dat komt goed uit! Dan heb ik dat alvast. En nu maar de vingers gekruist houden dat we de ossehaas winnen! Ik reken er niet echt op, want er zijn nog veel meer mensen die hem wel kunnen gebruiken!
  Eet smakelijk van je vroege kerstmenu Brenda en tot de volgende keer. :-)
  Groetjes, Marja.

 30. Ik had eerlijk gezegd nog helemaal geen plannen wat betreft koken met kerst. Kerstavond wordt het gourmetten en eerste kerstdag uit eten met hele familie. Tweede kerstdag kan ik wellicht aan de slag met het pakket van AH?

 31. Hoi Brenda,

  Mijn reactie op het AH pakket, ik hoef niet mee te doen met de win actie, maar vind het ontzettend leuk dat er weer 2 mensen worden verrast met een mooi kado voor de kerstdagen. Wat ik ga maken: ik niets, mijn man kookt voor het eerst ons kerstdiner op 2e kerstdag en ik heb geen idee wat dat gaat worden

 32. Dit jaar gaan wij voor het eerst zelf een kalkoen bereiden voor kerstavond. Ik zag dat ik deze ook bij ah.nl kon bestellen ideaal dus! Ik kijk uit naar de gezellige dagen met vrienden en familie!

 33. Wat een ontzettend feestelijke & super smakelijke actie!! Op Tweede Kerstdag ga ik een High Christmas Tea organiseren voor de hele familie (15 mensen), heb er erg veel zin in!! De lijst met receptjes heb ik compleet nu, evenals de boodschappenlijstjes met de spullen die ik volgende week al kan halen, en een lijstje met producten die ik op de dag voor kerst ga kopen. Voor Eerste Kerstdag heb ik nog geen verdere plannen, en op oudjaarsdag zou een heerlijk diner met zo’n fijne box ook geheel niet verkeerd zijn ;-) dus ik ga heel hard duimen hoor!! Ben GEK op koken, en dus bakken ;-) #ahkerstspecials

 34. Dit jaar gaan we Beef Wellington maken voor 1e kerst dag. waren we vorig jaar al van plan maar konden het lekkerste stuk vlees niet meer vinden. Dit jaar zijn we slimmer, we bestellen het gewoon bij AH :)

 35. ik weet nog niet wat ik ga maken met de kerst. Maar die ossehaas ziet er heel lekker uit. Het lijkt me geweldig om zo’n box te mogen testen. Dus ik ga heel hard duimen en hoop dat ik mijn man mag verrassen, want die moet het weekend voor de kerst en de twee weekenden erna beide dagen extra werken. Dus met kerst heeft hij wel iets extra lekkers verdiend

 36. Ik mag het voorgerecht verzorgen, maar ik weet het nog niet! Ik hoop dat ik iets lekkers kan vinden op je blog :)

 37. Hmm, dat ziet er heel erg lekker uit!
  Wij zijn van plan om een 3, 4 of 5 gangenmenu te gaan koken.
  Daar zou dit pakket een hele goede basis voor zijn.
  Bijvoorbeeld om een beef Wellington te maken met aardappeltjes uit de oven als hoofdgerecht.
  Als nagerecht gaan we voor appeltaart in een glas (appeltjes uit de oven met vanilleslagroom of – yoghurt) of flensjes met appel..

 38. Deze kerst maak ik misschien wel helemaal niets. Dag 1 “moeten”we “all you can eat wokken” en dag 2 wordt het denk ik “antikerst” en daarna een gezellig feestje bij vrienden. De dagen daarna heb ik waarschijnlijk weer erg veel zin om te koken. Ik zou de ossenhaas meenemen naar vrienden met een big green egg en daar dan samen een enorm feestmaal van maken. Of misschien wel meenemen met oud en nieuw naar de vriendengroep.

 39. het wordt een verrassing want we gaan bij onze dochter eten. Maar voor de 2e kerstdag zou ik zeker mijn man willen verrassen met een diner van het kerstspecial pakketten. Dat heeft hij na 56 jaar getrouwd zijn toch zeker wel verdiend

 40. Ik ben dol enthousiast geworden van je blog!! Ik zou het heel graag zelf willen proberen en dus graag kans willen maken op zo’n pakket.

  Natuurlijk ga ik de actie direct even delen op Twitter en Facebook….

  Zelf heb ik dit jaar gekozen voor Tapas op eerste Kerstdag. Natuurlijk wel met een flink Kerstgehalte en gebruik daarom wat luxere producten als zalm, rosbief etc. De precieze hapjes ben ik nog niet helemaal uit en ben nog hard op zoek hoe het menu er straks uit zal zien!!

 41. Klinkt handig. Doe mij de lamsbout. Dat eten we hooguit 2X per jaar en genieten er dan echt van.

 42. Hoi Brenda, graag doe ik mee aan deze winactie. Ik zou met kerst graag 2 vrienden van me die altijd voor iedereen klaar staan willen verassen. Ze zijn aan huis gekluisterd dus zo N box zou ideaal zijn! Groetjes Linda

 43. Hoi Brenda, graag doe ik mee aan deze winactie. Ik zou met kerst graag 2 vrienden van me die altijd voor iedereen klaar staan willen verrassen. Ze zijn aan huis gekluisterd dus zo N box zou ideaal zijn! Groetjes Linda

 44. Wat ziet dit er heerlijk uit!! Het water loopt me bijna uit de mond en dit zou echt een feestmaal zijn voor ons. Het budget is niet zo breed om een compleet kerstmenu op tafel te kunnen zetten maar toch probeer ik er ieder jaar iets van te maken. Kerstavond mogen we bij mijn moeder aanschuiven, zij maakt er altijd een feestmaal van. Dit jaar misschien zelf de gourmet weer eens op tafel, onze bijna 4 jarige kanjer zal dit vast en zeker geweldig vinden. Hij heeft het nog nooit gedaan en wat is er nu leuker dan zelf je eigen eten mogen maken in een pannetje. Tweede kerstdag nog een idee, heb nog niet veel inspiratie aangezien we de 23e nog de verjaardag van onze kleine kanjer hebben. Ik waag heel graag een kansje op zo’n geweldig kerstspecial pakket, dan zou het 2e kerstdag voor ons ook speciaal maken. Genieten, genieten en nog eens genieten. Van het samenzijn, de kerstsfeer en misschien een extra lekker kerstmaal!

  1. De #ahkerstspecials blijven in mijn hoofd rond spoken.
   Wat zou het een mooi feestmaal zijn, een super leuke verrassing en DE kerst op de taart!

 45. Wat ik ga maken deze kerst. Heb het nog niet helemaal besloten. Maar een impressie:
  – voorgerecht: bouillon met verse groenten, wraps met kip en rucolasaus, stokbroodje en zelfgemaakte kruidenboter
  – hoofdgerecht: rollade of varkenshaas of biefstuk, aardappeltjes uit de oven, wortelsalade, witlof uit de oven, geroerbakte spruitjes en misschien nog meer
  – nagerecht: heb diverse recepten uitgezocht die ik nog moet uitproberen; heb zojuist een charlotte royale gemaakt die nu in de koelkast aan het opstijven is. Ben benieuwd, hopelijk hebben we vanavond een lekker nagerecht alvast :)
  PS, heb je bericht via twitter gedeeld.

 46. Normaal halen wij altijd zo’n immense kalkoen bij de Albert Heijn! Lekker kruiden, goede vulling, heel veel bijgerechtjes en aanvallen dan maar! Een kalkoen maakt echt onze kerst, zeker omdat we altijd met veel mensen zijn en er op die manier altijd genoeg is voor iedereen.
  Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik – als echte fanatieke vleeseter – de Côte du boeuf uit mijn scherm wil trekken om gelijk op te eten! Die lijkt me echt geweldig.

 47. Ons kerstdiner heeft een Italiaans tintje, dus komt er verse soep, vitello tonnato, geroosterde groenten en tiramisu op tafel. Denk ik, want die rosbief ziet er toch lekker uit! Misschien gooi ik naar aanleiding van deze blog wel weer alles om!

 48. Zo inspiratieloos als ik ben, zo enthousiast word ik van jullie blogs (upk/omyfoodness/chickslovefood en de jouwe!). Diverse keren leuke ideeën opgedaan en easy to fix! Ik ga dit jaar voor de hertenbiefstuk met rode wijn saus. Afgelopen jaren maakte ik beef wellington, hoop werk voor een amateur maar zeker een geslaagd stuk vlees op tafel! Heerlijk, ik heb er zin in! Tweede kerstdag is nog in optie, wie weet help AH me hierbij!

 49. Hallo Brenda,

  Wat een leuke site heb je, de knolselderijsoep ga ik uitproberen voor de kerst.
  Als hoofdgerecht hebben we “pulled pork”, dit is varkensschouder wat heel lang en langzaam gaart in de oven.
  Lekker met spruitjes, stoofpeertjes en coleslaw. Wat roseval aardappelen en dan hebben we een heerlijk menu.

 50. zeker een makkelijk recept op jouw website of di van AH. voor de 2de kerstdag samen met mijn 2 kinderen en ik nodig nog iemand uit.

 51. Wat een geweldig idee, die AH kerstspecials. Zit al helemaal te watertanden hier. Waarschijnlijk gaan we dit jaar ossenhaas eten, want daar zijn mijn man en dochters dol op!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk