Pizzahapjes

Pizzarolletjes txt

Met oudejaarsavond houden we van lekkere hapjes toch? Daarom heb ik een heel erg lekkertje voor jullie, pizzahapjes! Op deze manier kun je zelf heerlijke pizzahapjes maken. En dat is dus niet eens moeilijk.

Door een groot vel bladerdeeg te beleggen en vervolgens op te rollen ontstaat er een soort grote wrap van bladerdeeg. Als je deze in stukjes snijd en deze op zijn kant in de oven bakt lopen ze mooi uit. Binnen no time heb je een heerlijk pizzahapje op tafel staan.

Met de vulling van de hapjes kun je lekker variëren. Ik ging voor salami maar natuurlijk kun je ook voor (gedroogde) ham, tonijn of een vega pizzarondje gaan.

Pizzarolletjes 05

Pizzahapjes

Ingrediënten voor 18 pizzahapjes:

 • 1 rol bladerdeeg (bijvoorbeeld tante Fanny)
 • blikje 400 gram tomatenblokjes (je hebt ongeveer 1/4 van het blikje nodig)
 • peper en zout
 • oregano
 • 75 gram  salamiplakjes  (ik nam gerookte salami)
 • 100 gram geraspte kaas
 • eventueel: handje verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de tomatenblokjes en breng op smaak met peper, zout en oregano. Laat dit 10 minuten pruttelen. Maal de tomatenblokjes fijn met een staafmixer zodat een mooie saus ontstaat.

Verwarm de oven voor op 210ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg uit en verdeel er een paar lepels tomatensaus over (let op, niet té veel). Beleg de lap deeg met plakjes salami en verdeel de blaadjes basilicum erover met tot slot de geraspte kaas. Rol het deeg met de lange zijde naar boven strak op. In het begin is het lastig maar als je het rustig doet gaat dat prima. Snijd het deeg in plakjes.

Verdeel de pizzarondjes over de bakplaat. Bak de pizzarondjes 15 – 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voor serveren zodat je je mond niet verbrand.

Tips:

 • Tomatensaus dat over is kun je prima gebruiken in een pastagerecht, je kunt het ook invriezen tot gebruik.
 • Wil je de hapjes voorbereiden en later afbakken? Bedek de opgerolde bladerdeeg met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Ook kun je de rollen alvast snijden en op bakplaat leggen. Bewaar het afgedekt in de oven tot je het afbakt (maximaal 4 uur). Vergeet niet voor het bakken de folie te verwijderen.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
 1. Wat een leuk idee! Ik weet gelijk een goede bestemming voor de rol bladerdeeg die ik nog in de koelkast heb liggen :).

  Rauwe ham en pesto maak ik ook regelmatig! Met wat zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en verse Parmezaanse kaas erbij. Heerlijk!

  1. Je kunt het ook met plakjes bladerdeeg uit de vriezer maken, in dat geval zou ik een aantal plakjes aan elkaar plakken. Bijvoorbeeld 6 zodat je er een rechthoek van kunt maken die je ook kunt oprollen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk