Mexican Dog

Mexican Dog txt 02

Yeah it’s sunday! Tijd voor een ideaal ‘zondagsrecept’ en lekkere snack, namelijk de HOT DOG! Maar dan net even anders.

Je bent hem vast al eens langsgekomen ergens, de culinaire versie van de hotdog. Overgewaaid uit Amerika zijn ze inmiddels ook in Nederland HOT. De hotdogs.

De hotdog 2.0 is hipper, gevarieerder en lekkerder. Bij concepten als Bull’s and dogs in de Foodhallen en The Fat Dog van Ron Blaauw kun je heerlijke dogs kopen. Allemaal hotdogs, maar dan net even anders.

Thuis kun je natuurlijk ook aan de slag om zo’n lekker broodje met worstje te maken. Ik tip je een heerlijke variant, mijn Mexican Dog! Een broodje met een lekker kruidig worstje, romige guacamole, frisse tomatensalsa en nachochips als extra topping. Sounds good toch? Zeker op een zondag, zoals vandaag. Of een andere dag waarop je zin hebt in een lekkere snack.

Mexican Dog 03

Mexican Dog

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 dogs

  • 4 pistoletjes
  • 4 runderchipolata worstjes (of andere gekruide worstjes)
  • halve avocado
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 tomaat
  • handje nachochips
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd de pistolets van boven in zodat hier straks het worstje in kan en bak ze af volgens de aanwijzingen.

Bak de worstjes in een koekenpan met olie rondom aan. Prak de avocado en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in hele fijne blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de nachochips.

Verdeel avocado en crème fraîche over de pistoletjes. Leg de worstjes in de broodjes en garneer de broodjes met tomatensalsa en  nachochips.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk