Nachodip met laagjes

Nacho laagjes dip txt

TGIF! Het is bijna weekend! In het weekend hebben we na een week werken wel wat lekkers verdiend toch? Daarom heb ik vandaag een receptje voor een lekkere dip voor jullie, de nachodip!

Op Pinterest en Amerikaanse websites ben ik de nachodip regelmatig tegengekomen. Het wordt ook wel de sevenlayerdip genoemd. Een dip met 7 laagjes. Vriendinnen hebben de dip al een paar keer met feestjes op tafel gezet en met mijn verjaardag vond ik het tijd dat ik de nachodip ook een keer ging maken.

Ik ga niet voor 7 laagjes maar voor 5. De bonen en olijven laat ik achterwege. Een dip van guacamole met crème fraîche, tomatensalsa, lente uitjes en geraspte kaas. Super lekker, zeker met nacho’s er bij.

Guacamole en tomatensalsa kun je natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Maar ik heb ze zelf gemaakt, en dat proef je. Kom, we gaan snel door naar het recept…

Nacho laagjes dip 02

Nachodip met laagjes

Ingrediënten voor 2 schaaltjes dipsaus:

 • 3 rijpe avocado’s
 • 4 rijpe tomaten
 • 6 eetlepels crème fraîche
 • 3 stengels lente ui
 • peper en zout
 • sjalotje
 • half pepertje
 • teentje knoflook
 • limoensap
 • bosje peterselie
 • citroensap
 • geraspte kaas

Bereiding:

Voor de groene avocadolaag
Haal het vruchtvlees uit de avocado en maal dit samen met een scheutje citroensap, een half teentje knoflook en een halve tomaat fijn. (bijvoorbeeld met de staafmixer) Breng de avocadolaag op smaak met peper en zout.

Voor de rode tomatensalsa
Snijd de overige tomaten in hele kleine blokjes. Snijd ook het sjalotje, half teentje knoflook en pepertje fijn. Meng dit door de tomaten en breng op smaak met en scheutje limoensap, peper en zout en fijngesneden peterselie.

Opbouw van de dip:
Verdeel een laagje tomatensalsa over de bodem van de schaaltjes. Verdeel daarover een laagje creme fraiche en vervolgens het groene avocadolaagje. Sluit af met een laagje tomatensalsa en strooi de kaas over de schaaltjes. Top af met ringetjes lente ui en blokjes tomaat.

Tip: maak de dip van te voren, dek het af met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast tot je gasten arriveren.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
16 comments
 1. Ik zie die 7-layer dips inderdaad vaak op Pinterest voorbij komen bij Amerikaanse sites. Het lijkt me wel lekker, maar ook best machtig. Goed op feestjes waar je geen eten serveert, want ik denk dat de gasten hierna niet zo veel meer eten ;)

 2. YES!!! This makes my day! In Amerika heb ik afgelopen zomer dit op, en ik vond het zoooo lekker.. en ik vroeg om het recept maar uiteindelijk waren we het vergeten. Ik had geen idee hoe het heette, kon het niet vinden. Zeker weten dat dit het is!!! THANKS!

 3. ooh Bren, wat lekker. Een vriendin van ons maakt ook vaak zoiets. Zodra de schaal op tafel komt, duiken wij er op af. Alleen zit er in die van haar 3 pakjes roomkaas en bekertje crème fraiche. Jouw versie is in ieder geval minder machtig. Lekker! Groeten, Linda

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk