Tagliatelle met champignons en mozzarella

Tagliatelle met champignons en mozzarella txt

Hi, daar zijn we weer! We beginnen weer aan een gloednieuwe week, een week met weer heerlijke gerechten. Ik trap deze week af met een lekker makkelijk pastagerecht: tagliatelle met champignons en mozzarella.

Dit is een combinatie van twee recepten van Donna Hay. Twee recepten die ik eerder heb gemaakt maar die ik besloot samen te voegen. Soms wil je namelijk niet kiezen, maar wil je alles bij elkaar.

Het resultaat is een simpel en heerlijk gerecht met heel veel smaak. Maar niet met bepaald veel groenten. Zo nu en dan moet dat kunnen toch? De tagliatelle met champignons en mozzarella is in ieder geval heerlijk, een dikke vette aanrader.

Tagliatelle met champignons en mozzarella 02

Tagliatelle met champignons en mozzarella

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 200 gram tagliatella
 • 100 gram brood
 • 150 gram champignons
 • 4 halve zongedroogde tomaten
 • 2 tenen knoflook
 • olijfolie, extra vergine
 • klein handje basilicum blaadjes
 • kleine bol buffelmozzarella
 • peper en zout

Extra: extra vergine olijfolie, balsamicoazijn en geraspte Parmezanse kaas voor er bij

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan aan tot ze mooi bruin zijn.

Doe het brood met de zongedroogde tomaatjes, knoflook, zout peper en olie in een keukenmachine en maal het fijn het tot een kruimig mengsel ontstaat. Voeg het kruim bij de champignons in de pan. Bak dit op hoog vuur nog 4 tot 5 minuten mee zodat alles goudbruin is.

Meng de champignons, kruim en basilicum door de pasta. Verdeel het over borden en leg er een halve bol mozzarella op. Druppel er balsamico en olijfolie over en bestrooi met Parmezaanse kaas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
 1. Hallo Brenda , ik ga zeker het recept van Taglialle met champignons en mozarella maken . Maar kun je mij ook zeggen hoeveel calorieen er in zitten ? Ik kook n.l. recepten met ongeveer 500 à 600 calorieen !

  H.gr van Minke Hersevoort.

 2. Hey Brenda,

  Deze middag heb ik dit gerechtje gemaakt. Tijdens het koken dacht ik ” zou het niet te droog zijn, zonder saus?”. Totaal niet! De kruimelmengsel van brood, tomaten en look pastte er perfect bij en was keilekker! Ik eet normaal niet zo graag zongedroogde tomaten maar dat mengsel was echt zo lekker. De combinatie van tagliatelle, het kruimelmengsel en mozzarella was super. Ik was echt aangenaam verrast met dit pastagerechtje ;)

  Groetjes Jen

 3. Wat een heerlijk recept (weer….) ! Makkelijk en snel klaar te maken na een dag werken of als koken niet zo uitkomt! Ook lekker met rucola erbij

 4. Beste Brenda, een lekker en origineel recept maar niet helemaal gelukt bij mij. Het broodkruim werd niet krokant maar werd een soort papje zeker toen het bij de champignons gevoegd werd. Bij langer bakken plakte het alleen maar meer aan elkaar. Had ik het kruim aparte moeten bakken? Hoeveel olie moet erbij? En welke zongedroogde tomaten bedoel je: in olie, in azijn of helemaal droog?
  De koude mozzarella was onverwacht erg lekker bij dit warme gerecht.
  Graag je tips tav het het broodkruim/ gedroogde tomaat mengsel.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk