Ga naar de inhoud

Healthy Fish and Chips

Vandaag heb ik een heerlijk zondagsmaaltje voor jullie, fish and chips! Healthy style! Dit is zo slecht nog niet.. maar wel ontzettend lekker. Op zondag eten we vaak anders dan op de andere dagen. Dan gaan we voor comfortfood. Lekker op de bank een filmpje kijken, tussendoor eten we een lekkere hap. Vorige week gingen we
Delen op

Healthy Fish and Chips

Fish and chips txt

Vandaag heb ik een heerlijk zondagsmaaltje voor jullie, fish and chips! Healthy style! Dit is zo slecht nog niet.. maar wel ontzettend lekker.

Op zondag eten we vaak anders dan op de andere dagen. Dan gaan we voor comfortfood. Lekker op de bank een filmpje kijken, tussendoor eten we een lekkere hap. Vorige week gingen we voor deze fish and chips en het was zo lekker dat ik dit zo snel mogelijk met jullie moest delen. Dus bij deze 🙂

Mijn versie van de Engelse fish and chips is niet gefrituurd, maar in de oven bereid. Minder vet, en extra lekker dus. Deze healthy fish and chips is dus helemaal zo slecht nog niet. De zoete aardappel telt in dit  geval als groente, win-win dus!

Een dikke vette aanrader voor een zondagsmaal, of een andere dag waarop je zin hebt in een lekkere hap.

Fish and chips 02

Healthy Fish & Chips

Bereidingstijd 15 minuten en 40 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote aardappel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels water
  • panko (of paneermeel)
  • bloem
  • peper en zout
  • tijm
  • 2 theelepels kipkruiden
  • partjes citroen voor bij de vis

Bereiding:

Was de aardappel en zoete aardappel en snijd ze in grote frieten. Kook de frieten 10 minuten voor. Giet ze af en laat even uitstomen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de voorgekookte frieten over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en tijm. Bak de frieten 40 minuten in de oven.

Voeg het water bij de de eiwit en klopt het op. Verdeel de panko en de bloem beide over een diep bord. Dep de kabeljauwfilets droog, besprenkel met peper en zout en kipkruiden en snijd ze in grove stukken.

Haal de stukken kabeljauw eerst door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door de panko. Leg de gepaneerde stukken vis op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak de vis de laatste 20 minuten mee met de frieten.

Serveer de fish and chips met partjes citroen en een klodder mayonaise.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

Emma

Heerlijk zeg!

Laat een bericht achter

Corinne

ohhh dit ziet er wel heel erg lekker uit! Dat gaan we zeker eens een keertje maken.

Laat een bericht achter

Roos

Oooh yum, dit lijkt me zo heerlijk! X

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echt doen hoor! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op