Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

4x Verantwoorde PartysnacksVerantwoorde Partysnacks

Gesponsord artikel

Vandaag geef ik je 4 verantwoorde partysnacks. Een lekker hapje hoeft namelijk helemaal niet zo slecht te zijn..

We houden van lekker eten maar vallen soms in valkuilen of spiralen waarbij we niet goed voor onszelf zorgen en ongezond(er) eten. Persoonlijk heb ik niet veel ervaring met afvallen. Alleen na een periode van ziek zijn ben ik eens 5 kilo afgevallen. Natuurlijk schommelt mijn gewicht nog wel eens, maar het is niet zo heftig dat ik op dieet ga (of moet).

Wel weet ik hoe lastig het is om van de lekkere (foute) dingen af te blijven als je eigenlijk wilt opletten en gezond(er) wilt eten. Vooral als je op een feestje zit. Er staat chips voor je neus en regelmatig komt er een schaal met hapjes voorbij. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar bij mij gaat mijn hand altijd naar de hapjes. Voor ik het weet zit er weer iets lekkers in mijn mond.

Hulpmiddel

Als je er met alleen opletten niet uitkomt of wat extra’s wilt afvallen kun je er voor zorgen dat je hier extra hulp bij krijgt. Een handige methode kan Weight Watchers in dit geval zijn.

Bij Weight Watchers mag je eten wat je maar wilt, als je maar binnen je eigen punten blijft. Dit is het zogenoemde ProPoints systeem. Aan iedere voedingsmiddel en ingrediënten worden punten toegekend waardoor je via de app kunt bijhouden hoeveel je eet op een dag.

Het ProPoints systeem kan je helpen met inzien wat je zoal eet op een dag, het kan je helpen om je eetpatroon en levensstijl aan te passen. Misschien wist je niet dat in de (volgens jou gezonde) tonijnsalade eigenlijk heel veel mayonaise zit en dit dus best veel punten zijn.

Genieten

Geen boterhammen en pasta vanwege de koolhydraten. Geen gebak op je eigen verjaardag. Weight Watchers vindt dat we de verstoorde relatie met eten moeten doorbreken. Eten moet leuk en lekker zijn!

Daar ben ik het roerend mee eens. Eten is om van te genieten. Je kunt heel goed genieten door gebalanceerd te eten met zoveel mogelijk gezonde keuzes. En als je daar dan zo nu en dan een minder gezonde keuze bijneemt moet dat kunnen.

Partysnacks

Als ik een feestje geef probeer ik voor afwisselende hapjes te zorgen. Niet alleen ongezonde, maar ook gezondere hapjes zodat er voor iedereen iets lekkers voorbij komt. Ik vind het namelijk heel erg jammer als ik lekkere hapjes heb gemaakt maar niemand er van neemt omdat ze er om willen denken. Daarom zorg ik er voor dat er voor ieder wat is.

Weight Watchers beschikt over een grote online database waar verantwoorde recepten zijn verzameld. Het handige is dat de ProPoints bij de recepten in de database vermeld zijn. Zo weet je direct hoeveel punten je moet tellen. Naast recepten voor maaltijden vind je hier ook recepten voor tussendoortjes én partysnacks.

Uit de database van Weight Watchers heb ik vier lekkere partysnacks uitgezocht als inspiratie voor jouw volgende feestje:

Partysnacks 02

Kruidige roggebrood rondjes

Een toastje, maar dan verantwoord. Dat zijn deze kruidige roggebrood rondjes.

Ingrediënten: 75 gram bevroren doperwten, zout, 3 tomaten, 3 eetlepels kwark, 1 theelepel dragon, peper en roggebrood.

Bereiding: Pureer gekookte doperwten en meng dit met kwark en dragon. Breng op smaak met peper en zout en voeg tomatenblokjes toe. Snijd rondjes uit het roggebrood en bestrijk ze met het doperwtenmengsel. Garneer met een plakje tomaat.

Komkommerhapjes

Komkommer staat vaak naast de chips op tafel, maar je kunt er ook een lekker hapje van maken. Het hapje kun je op tafel zetten, maar ook samen met andere hapjes uitdelen. 

Ingrediënten: 1 komkommer, half bosje verse basilicum, 100 gram roomkaaslight, 2 eetlepels tomaten- of paprikapuree, 2 eetlepels dille, zout en peper.

Bereiding: Was de komkommer en snijd het in dikke plakken. Meng roomkaas met paprikapuree en dille en breng dit op smaak met peper en zout. Bestrijk de plakken komkommer met het roomkaasmengsel en garneer het met een blaadje basilicum.

Partysnacks 01

Crostini met feta en olijvenspread

Een crostini (een krokant stokbroodje) doet het altijd goed op feestjes. En het is heel gemakkelijk om dit gezonder te maken door zelf een lekkere spread te maken. Deze olijvenspread lijkt me heerlijk, ook als je er niet om hoeft te denken. 

Ingrediënten: 300 gram ciabatta, 4 teentjes knoflook, 10 groene olijven zonder pit, 140 gram feta, 150 gram zuivelspread naturel light, zout, peper.

Bereiding: Verwarm de oven op 200 °C. Snijd het ciabatta brood in 12 plakken. Halveer 3 knoflookteentjes en wrijf het brood hiermee in. Rooster het brood 5 minuten in het midden van de oven.

Pers een teentje knoflook en hak de olijven met de feta fijn. Meng dit door elkaar en op smaak met peper en zout. Smeer de spread op de crostini’s en garneer eventueel met verse kruiden.

Hotdogspiesjes

Op een feestje vind ik het heerlijk om ook een warm hartig hapje te serveren. Deze hotdog spiesjes van de Weight Watchers receptendatabase ga ik onthouden voor mijn volgende feestje. Jullie ook?

Ingrediënten: 16 cocktailworstjes, 100 gram augurken, 3 eetlepels slasaus met yoghurt, 2 theelepels mosterd, 4 theelepels gebakken uitjes, 4 ‘ hotdog’ melkbroodjes, 1 eetlepel ketchup en een krop sla.

Extra benodigd: cocktailprikkers

Bereiding: Verwarm de worstjes in een pannetje in het eigen kookvocht. Laat de worstjes hierna samen met de augurken uitlekken op keukenpapier. Snijd de augurken in lange schijfjes. Meng de slasaus met mosterd en gebakken uitjes.

Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helft met de mosterd-ui-crème. Beleg dit met de schijfjes augurk. Bestrijk de bovenste helft van de broodjes met ketchup en leg hier een blaadje sla op. Leg op elk broodje kwart naast elkaar 4 worstjes. Klap de broodjes dicht en steek de cocktailprikkers door het broodje zodat het worst je ook vastgeprikt zit. Snijd de broodjes tussen de worstjes door en serveer meteen.

Zo zie je maar dat je ook van lekkere dingen kunt genieten als je er om wilt denken. Niet alle lekkere dingen zijn ongezond. Welke verantwoorde partysnack zet jij tijdens je volgende feestje op tafel?

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Els 16 februari 2015 om 06:16

  Daar staan inderdaad veel lekkere recepten

 2. Mirne 16 februari 2015 om 10:02

  Waarom zijn die witte broodjes met hotdogs dan verantwoord? Dat is toch niet echt gezond?

  1. hannema-annemieke 16 februari 2015 om 14:57

   Misschien een domme vraag. maar moeten de worstjes niet eerst gewarmd worden.Je hebt het namenlijk overeen warm hapje.

 3. Jolanda Baltus 16 februari 2015 om 12:01

  O we zijn dol op lekkere hapjes, heeft wel geleid tot extra kilo’s om van te houden. Iets te veel zelfs hiih. we zijn nu bewuster aan het eten ‘s avonds met ook kleinere porties. Scheelt weer :) maarja filmpie, leuke tv, we hebben dan toch weer trek! Om dat bewuster te kunnen doen kunnen we wel wat tips en inspiratie gebruiken, :)

 4. kelly 16 februari 2015 om 14:12

  :) ..die hotdoghapjes! Laatst minihamburgers gemaakt, maar dit is een een leuke!

 5. Marja 16 februari 2015 om 17:01

  Ik wist niet dat een hotdog gezond was! Maar ze zien er schattig en begeerlijk uit zo ieniemienie. Trouwens ik vind ze er allemaal lekker uitzien! Ik zou er in elk geval zo in happen! Lekker die verantwoorde hapjes zeg! lol. Nee zonder flauwekul, ze zien er echt heel smakelijk uit Brenda, en het is inderdaad een idee voor een feestje om ze te combineren met de caloriebommen!
  Bedankt voor het idee en groetjes,
  Marja. :-D

 6. Willy 16 februari 2015 om 18:35

  Wat een welkome verrassing op de verjaardag van mijn oudste zoon ben ik was ik net effen toe aan nieuwe hapjes zo hou je de gasten inspirerend dank je wel Brenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!