Vrijdag, visdag! Een lekkere (en snelle) ovenschotel met aardappeltjes, courgette, tomaat en aubergine. En kabeljauw. Vis dus!
Koken met restjes doe ik regelmatig. Meestal ontstaat er niet bepaald een maaltijd die ik met jullie op het blog deel. Maar deze ovenschotel met courgette, tomaat en kabeljauw is wel het delen waard.
Het bleek namelijk een heerlijk maaltijd. Daarbij mogen we deze ook rekenen tot een makkelijk maaltijd. Je hoeft er namelijk bar weinig voor te doen om deze schotel op tafel te zetten.
Het begon met een aubergine die te lang in de koelkast lag. Ik weet niet meer waarom ik hem heb gekocht maar ik moet bekennen dat ik gewoon niet zo’n fan ben van aubergine. De sponzige structuur is niet altijd zo mijn ding. In combinatie met andere groenten vind ik het wel lekker. Daarom was dit een mooie gelegenheid om naast de aubergine ook de kabeljauw uit de vriezer, courgette en tomaat op te maken. En ik verwerkte er ook nog een paar zilte aardappeltjes van Texel in.
Ovenschotel kabeljauw met courgette en aubergine
Bereidingstijd 20 minuten en 50 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kabeljauwfilets (vers of diepgevroren)
- 200 gram krieltjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 5 tomaten
- 1 eetlepel oregano
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.
Was de krieltjes goed schoon en halveer ze of snijd ze in kwarten (afhankelijk van de grootte). Kook de krieltjes 10 minuten voor.
Snijd de courgette, aubergine en tomaat in blokjes. Voeg de groenten samen met de aardappeltjes in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, geperste teentjes knoflook en oregano. Verwarm de schotel 40 minuten in de oven.
Dep de kabeljauwfilets door en breng op smaak met peper en zout. Leg ze op de ovenschotel en verwarm ze nog 10 minuten mee. Controleer hierna of de vis gaar is, als dat niet het geval is verwarm je de schotel nog een paar minuutjes extra.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!