Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Ovenschotel kabeljauw met courgette en aubergine

Ovenschotel kabeljauw courgette en aubergine txt

Vrijdag, visdag! Een lekkere (en snelle) ovenschotel met aardappeltjes, courgette, tomaat en aubergine. En kabeljauw. Vis dus!

Koken met restjes doe ik regelmatig. Meestal ontstaat er niet bepaald een maaltijd die ik met jullie op het blog deel. Maar deze ovenschotel met courgette, tomaat en kabeljauw is wel het delen waard.

Het bleek namelijk een heerlijk maaltijd. Daarbij mogen we deze ook rekenen tot een makkelijk maaltijd. Je hoeft er namelijk bar weinig voor te doen om deze schotel op tafel te zetten.

Het begon met een aubergine die te lang in de koelkast lag. Ik weet niet meer waarom ik hem heb gekocht maar ik moet bekennen dat ik gewoon niet zo’n fan ben van aubergine. De sponzige structuur is niet altijd zo mijn ding. In combinatie met andere groenten vind ik het wel lekker. Daarom was dit een mooie gelegenheid om naast de aubergine ook de kabeljauw uit de vriezer, courgette en tomaat op te maken. En ik verwerkte er ook nog een paar zilte aardappeltjes van Texel in.

Ovenschotel kabeljauw courgette en aubergine 02

Ovenschotel kabeljauw met courgette en aubergine

Bereidingstijd 20 minuten en 50 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwfilets (vers of diepgevroren)
  • 200 gram krieltjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.

Was de krieltjes goed schoon en halveer ze of snijd ze in kwarten (afhankelijk van de grootte). Kook de krieltjes 10 minuten voor.

Snijd de courgette, aubergine en tomaat in blokjes. Voeg de groenten samen met de aardappeltjes in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, geperste teentjes knoflook en oregano. Verwarm de schotel 40 minuten in de oven.

Dep de kabeljauwfilets door en breng op smaak met peper en zout. Leg ze op de ovenschotel en verwarm ze nog 10 minuten mee. Controleer hierna of de vis gaar is, als dat niet het geval is verwarm je de schotel nog een paar minuutjes extra.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. kelly 6 maart 2015 om 08:15

    jaaah…dit is lekker en makkelijk. Laatst met tilapia filet gemaakt en een tomatensalsa saus erbij. Heerlijk!

  2. Nicole 6 maart 2015 om 11:43

    Het lijkt me heerlijk, we eten eigenlijk te weinig vis dus dit maar eens snel op tafel zetten.

    1. Rick 6 maart 2015 om 13:22

      Jij schrijft dat je aubergine niet zo bijzonder vindt. Wij zijn net terug uit Andalusië. Verplicht nog even tapas eten in de markthal van Malaga. Hebben daar berenjenas gegeten. Aubergine door de bloem, frituren, zeezout erover en miel de caña (onze hollandse stroop) eroverheen. Goddelijk lekker.

  3. Muriel 6 maart 2015 om 23:28

    Hi Brenda,

    Ik ben absoluut geen visliefhebber, maar naast de vis, klinkt het weer als een heerlijke ovenschotel! Met welk soort vlees kan ik dit denk je het beste maken? Of met kip/kalkoen?

    Groetjes! :)

    1. Brenda Kookt 7 maart 2015 om 09:21

      Ik zou in dat geval voor kip gaan Muriel. Maar je kunt hem ook vegetarisch houden.

      1. Muriel 7 maart 2015 om 10:00

        Dank je Brenda! Ga ik zeker proberen ☺️

  4. S 20 januari 2016 om 11:21

    Lijkt me lekker.
    Een tip: aubergines moet je niet in de koelkast bewaren, wel op een donkere koele plek zoals een kelder.
    Wat ingedroogd en gerimpeld zijn ze juist heerlijk om te grillen, daarna olie, zout en peper erop, wat parmaham, parmezaanse kaas, rucola sla en wat balsamicodressing. Heerlijk met geroosterd knoflookbrood. Succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *