We gaan voor pasta! Maar geen gewone pasta zoals macaroni of penne, vandaag gaan we voor pastarolletjes. Cannelloni met kip, pancetta en rode saus.
Mijn keukenkastjes puilen uit met producten die ik veel te weinig gebruik. Zo lag er al een hele tijd een pak cannelloni in mijn kast. Het was de hoogste tijd om daar iets lekkers mee te maken.
Ik wilde de cannelloni per se niet eten met spinazie want dat vond ik te standaard (zo’n recept staat hier (klik) al op het blog). Daarom besloot ik voor kip met gedroogde ham te gaan. En een rode saus.
Ik had eigenlijk niet gedacht dat dit recept mijn blog zou halen. Ik had verwacht dat het niet ontzettend lekker was, maar gewoon. Gelukkig heb ik uit gewoonte foto’s gemaakt want deze smaakcombinatie is heerlijk. Het is ècht lekker. Een aanrader en daarom moet ik het ook zeker met jullie delen.
Ik moet je wel even waarschuwen dat het vullen van de rolletjes cannelloni niet altijd gemakkelijk is. Maar met een beetje geduld (en mijn tips ;)) gaat het vast helemaal lukken.
Cannelloni met kip
Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten voor 2 personen:
- 8 tot 10 cannelloni’s
- 1 grote kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 125 gram champignons
- peper en zout
- 2 theelepels oregano
- 100 gram parmaham
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels creme fraiche
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- olie om te bakken en de ovenschaal in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd de kipfilet fijn en pers de knoflook, bak dit met de ui mee. Snijd de champignons, parmaham en prei fijn en bak dit ook met het ui-kipmengsel mee. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel oregano.
Verwarm de tomatenblokjes samen met 200 ml water. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Pureer de tomatenblokjes zodat een mooie saus ontstaat.
Meng de helft van de Parmezaanse kaas door het kipmengsel, roer de crème fraiche er ook door.
Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Vul de cannelloni rolletjes. Dit gaat met een theelepeltje maar je kunt ook een spuitzak of diepvrieszakje vullen en hier een spuitzak van maken door een punt af te knippen. (bij mij werkte de lepel-methode het beste) Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Verdeel de tomatensaus over de rolletjes en strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.
Bak de schotel met de gevulde cannelloni 30 minuten in de oven zodat cannelloni gaar is.
Tip: in plaats van cannelloni rolletjes kun je de vulling ook in verse lasagnebladen rollen.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!