Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Cannelloni met kip

We gaan voor pasta! Maar geen gewone pasta zoals macaroni of penne, vandaag gaan we voor pastarolletjes. Cannelloni met kip, pancetta en rode saus. Mijn keukenkastjes puilen uit met producten die ik veel te weinig gebruik. Zo lag er al een hele tijd een pak cannelloni in mijn kast. Het was de hoogste tijd om daar iets
Delen op

Cannelloni met kip

Cannelloni met kip txt

We gaan voor pasta! Maar geen gewone pasta zoals macaroni of penne, vandaag gaan we voor pastarolletjes. Cannelloni met kip, pancetta en rode saus.

Mijn keukenkastjes puilen uit met producten die ik veel te weinig gebruik. Zo lag er al een hele tijd een pak cannelloni in mijn kast. Het was de hoogste tijd om daar iets lekkers mee te maken.

Ik wilde de cannelloni per se niet eten met spinazie want dat vond ik te standaard (zo’n recept staat hier (klik) al op het blog). Daarom besloot ik voor kip met gedroogde ham te gaan. En een rode saus.

Ik had eigenlijk niet gedacht dat dit recept mijn blog zou halen. Ik had verwacht dat het niet ontzettend lekker was, maar gewoon. Gelukkig heb ik uit gewoonte foto’s gemaakt want deze smaakcombinatie is heerlijk. Het is ècht lekker. Een aanrader en daarom moet ik het ook zeker met jullie delen.

Ik moet je wel even waarschuwen dat het vullen van de rolletjes cannelloni niet altijd gemakkelijk is. Maar met een beetje geduld (en mijn tips ;)) gaat het vast helemaal lukken.

Cannelloni met kip 02

Cannelloni met kip

Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 tot 10 cannelloni’s
  • 1 grote kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 125 gram champignons
  • peper en zout
  • 2 theelepels oregano
  • 100 gram parmaham
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • olie om te bakken en de ovenschaal in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd de kipfilet fijn en pers de knoflook, bak dit met de ui mee. Snijd de champignons, parmaham en prei fijn en bak dit ook met het ui-kipmengsel mee. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel oregano.

Verwarm de tomatenblokjes samen met 200 ml water. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Pureer de tomatenblokjes zodat een mooie saus ontstaat.

Meng de helft van de Parmezaanse kaas door het kipmengsel, roer de crème fraiche er ook door.

Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Vul de cannelloni rolletjes. Dit gaat met een theelepeltje maar je kunt ook een spuitzak of diepvrieszakje vullen en hier een spuitzak van maken door een punt af te knippen. (bij mij werkte de lepel-methode het beste) Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Verdeel de tomatensaus over de rolletjes en strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.

Bak de schotel met de gevulde cannelloni 30 minuten in de oven zodat cannelloni gaar is.

Tip: in plaats van cannelloni rolletjes kun je de vulling ook in verse lasagnebladen rollen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

30 reacties

5/5 sterren

Hoi Brenda, Gisterenavond dit gerecht gemaakt en gegeten!! Super lekker zeg! Verrassend met kip! Ook ik had al bijna 2 jaar cannelloni in de kast staan, maar harde tarwe bederft niet dus ik zocht een recept en kwam deze van jou tegen😅 Wel veel werk, al dat snijwerk. Maar werd beloond met een smakelijke maaltijd! Zo te zien is dit recept al heel wat jaartjes oud, gezien de berichten, maar maakt niks uit Is tijdloos, we gaan het zeker nog eens maken, want de cannelloni is nog niet op😂😂

Laat een bericht achter

Susanne

Super recept, voor herhaling vatbaar. Mijn dochter riep dit komt bij mijn lievelingseten op de lijst. Supertip trouwens om de rolletjes verticaal te zetten voor het vullen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen!

miek

Als ik je een tip mag geven: ik doe de vulling voor de rolletjes in een plastic puntzak en knip daar de punt af, dan spuit ik als het ware de rolletjes vol. Hartstikke simpel en makkelijk.

Laat een bericht achter

miek

haha, ik had voorgaande commentaar niet gezien.

Greta Vermeire

Hallo, ik vul de buisjes op de volgende manier: ik zet de buisjes vertikaal op een vaste ondergrond in een cirkel bij elkaar en daar doe ik een elastiekje rond, vervolgens het mengsel in een spuitzak en vullen maar.

Laat een bericht achter

Esmee

Hoi Brenda, Is het recept echt voor 2 personen of gaat 3 ook? Of dan alles iets ruimer nemen qua ingrediënten

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik zou hem dan iets ruimer nemen inderdaad.

Ingeborg

Ik hoop dat ik de juiste boodschappen heb gedaan net. Ik zie nu dat aan het begin van de receptbeschrijving je het hebt over pancetta en in de rest van de beschrijving en in de ingrediëntenlijst staat Parmaham. Die heb ik gekocht dus daar ga ik het ook maar mee doen. Je hoort nog hoe het is bevallen bij vader- en manlief! Groetjes, Ingeborg

Laat een bericht achter

Ingeborg

Super lekker! Inderdaad wel een beetje gepruts met het vullen van de cannelloni maar met een echt klein theelepeltje gaat het best. Zie het maar als een therapeutisch klusje ?

Daan

Ik dacht zelf om een keer een variant te maken met kipgehakt. Is het verstandig om dit vooraf te bakken, of kan het er rauw in zodat het in de oven kan garen?

Laat een bericht achter

Joan Kramer

Brenda, heb het gerecht gemaakt en de kip en ham vervangen voor zalm (gerookte plakken). Was ook super lekker. Groetjes, Joan

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super

Alexander

Cannelloni vullen doe ik altijd onvoorgekookt. ALs je zorgt voor voldoende saus in de schaal, dan gaat dat prima. Als je vaker Cannelloni eet, dan kun je een trechter gebruiken bij het vullen. Snij dan de punt eraf. Je kunt dan de trechter op een harde Cannelloni zetten en schep vulling in de trechter en met de achterkant van een lepel duw je je het zo in erin. Een andere variant: zet de cannelloni recht overeind naast elkaar en doe er een touwtje omheen. Nu ze allemaal naast elkaar staan en door het touwtje niet om kunnen vallen, kun je de vulling er zo op leggen en uitsmeren. de middelste zitten het eerste vol, daarna de rand goed vullen. ook weer een beetje met de achterkant van een lepel aandrukken. Touwtje los maken en voila: super snel gevulde cannelloni.

Laat een bericht achter

Jolene

Als de Vomar Cannelloni verkoopt dan gaan wij maandag dit eten, ziet er heel lekker uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik denk dat de Vomar ze wel verkoopt hoor. Maar anders kun je ook verse lasagnebladen uit het koelvak gebruiken. Hier kun je de vulling in rollen.

Bertien

Verrassend lekker van smaak ! Wij hebben ook verse lasagne bladen gebruikt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Bertien. Ik ga de volgende keer ook de verse lasagnebladen proberen.

Désirée

Hoi!! Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer proberen. Ik heb al eens iets met cannelloni’s gemaakt maar moest ze toen voorkoken. Moet dat in jouw recept ook? Gekookt en daarna vullen is namelijk helemaal vreselijk om te doen en ze scheuren ook snel. Groetjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De cannelloni hoeft niet voorgekookt te worden. In de oven garen de pastarolletjes in de saus.

marjolein

Hai Brenda, Kun je mij vertellen wat je doet met de Parmaham? Meebakken of zo door de saus? Hoor graag mvg Marjolein

Laat een bericht achter

kelly

Dit heb ik nog nooit op en wil ik dolgraag proberen. Wel met gehakt denk ik, want ben niet dol op kip en pasta samen. Ik heb trouwens ook weleens gezien dat ze lasagnabladen oprolden als cannelloni rolletjes. Weet jij of dit handig is?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat is zeker handig, dat wil ik de volgende keer namelijk ook doen. Dan ben je van het gepriek af ;)

Gwendolyn

Lekker cannelloni. Ik maak hem met verse lasagne bladen, die ik heel even kook, is makkelijker om te vullen ☺

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip. Dat is zeker makkelijker, dat wil ik de volgende keer ook doen. Scheelt een hoop gedoe :)

Ellen

Ooh, zo lekker! Als ik wat meer tijd heb om te koken, vind ik het heerlijk leuk om calleloni te maken :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op