Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Cannelloni met kip

Cannelloni met kip txt

We gaan voor pasta! Maar geen gewone pasta zoals macaroni of penne, vandaag gaan we voor pastarolletjes. Cannelloni met kip, pancetta en rode saus.

Mijn keukenkastjes puilen uit met producten die ik veel te weinig gebruik. Zo lag er al een hele tijd een pak cannelloni in mijn kast. Het was de hoogste tijd om daar iets lekkers mee te maken.

Ik wilde de cannelloni per se niet eten met spinazie want dat vond ik te standaard (zo’n recept staat hier (klik) al op het blog). Daarom besloot ik voor kip met gedroogde ham te gaan. En een rode saus.

Ik had eigenlijk niet gedacht dat dit recept mijn blog zou halen. Ik had verwacht dat het niet ontzettend lekker was, maar gewoon. Gelukkig heb ik uit gewoonte foto’s gemaakt want deze smaakcombinatie is heerlijk. Het is ècht lekker. Een aanrader en daarom moet ik het ook zeker met jullie delen.

Ik moet je wel even waarschuwen dat het vullen van de rolletjes cannelloni niet altijd gemakkelijk is. Maar met een beetje geduld (en mijn tips ;)) gaat het vast helemaal lukken.

Cannelloni met kip 02

Cannelloni met kip

Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 8 tot 10 cannelloni’s
 • 1 grote kipfilet
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 prei
 • 125 gram champignons
 • peper en zout
 • 2 theelepels oregano
 • 100 gram parmaham
 • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels creme fraiche
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • olie om te bakken en de ovenschaal in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd de kipfilet fijn en pers de knoflook, bak dit met de ui mee. Snijd de champignons, parmaham en prei fijn en bak dit ook met het ui-kipmengsel mee. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel oregano.

Verwarm de tomatenblokjes samen met 200 ml water. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Pureer de tomatenblokjes zodat een mooie saus ontstaat.

Meng de helft van de Parmezaanse kaas door het kipmengsel, roer de crème fraiche er ook door.

Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Vul de cannelloni rolletjes. Dit gaat met een theelepeltje maar je kunt ook een spuitzak of diepvrieszakje vullen en hier een spuitzak van maken door een punt af te knippen. (bij mij werkte de lepel-methode het beste) Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Verdeel de tomatensaus over de rolletjes en strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.

Bak de schotel met de gevulde cannelloni 30 minuten in de oven zodat cannelloni gaar is.

Tip: in plaats van cannelloni rolletjes kun je de vulling ook in verse lasagnebladen rollen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

29 Reacties

 1. Ingeborg 14 januari 2017 om 11:20

  Ik hoop dat ik de juiste boodschappen heb gedaan net. Ik zie nu dat aan het begin van de receptbeschrijving je het hebt over pancetta en in de rest van de beschrijving en in de ingrediëntenlijst staat Parmaham. Die heb ik gekocht dus daar ga ik het ook maar mee doen. Je hoort nog hoe het is bevallen bij vader- en manlief! Groetjes, Ingeborg

  1. Ingeborg 15 januari 2017 om 13:19

   Super lekker! Inderdaad wel een beetje gepruts met het vullen van de cannelloni maar met een echt klein theelepeltje gaat het best. Zie het maar als een therapeutisch klusje ?

   1. Brenda Kookt 19 januari 2017 om 13:15

    Echt he? Ik heb er nog geen handige manier voor gevonden.

    1. alexander 16 april 2017 om 16:54

     Hoi Brenda,
     Zie mijn tip van vorig jaar. Gaat echt super snel: zet een aantal cannellonies rechtop in een schaal. Doe daar een dikke elastiek om heen. Vervolgens zet je de rest van het pak er rechtop tussen, de elastiek houdt ze rechtop. Vervolgens kun je de gerulde gehakt/saus mengsel er zo op uitstorten en in de rechtopstaande cannelonies smeren/duwen. Vervolgens haal je de elastiek weg en leg je ze netjes in de schaal. Super makkelijk.

 2. Esmee 2 mei 2017 om 16:59

  Hoi Brenda,

  Is het recept echt voor 2 personen of gaat 3 ook? Of dan alles iets ruimer nemen qua ingrediënten

 3. Greta Vermeire 31 mei 2017 om 10:24

  Hallo, ik vul de buisjes op de volgende manier: ik zet de buisjes vertikaal op een vaste ondergrond in een cirkel bij elkaar en daar doe ik een elastiekje rond, vervolgens het mengsel in een spuitzak en vullen maar.

 4. miek 20 september 2017 om 16:04

  Als ik je een tip mag geven: ik doe de vulling voor de rolletjes in een plastic puntzak en knip daar de punt af, dan spuit ik als het ware de rolletjes vol. Hartstikke simpel en makkelijk.

  1. miek 20 september 2017 om 16:05

   haha, ik had voorgaande commentaar niet gezien.

 5. Susanne 21 november 2019 om 10:41

  Super recept, voor herhaling vatbaar. Mijn dochter riep dit komt bij mijn lievelingseten op de lijst. Supertip trouwens om de rolletjes verticaal te zetten voor het vullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *