Tip: Noten- fruitreep van Zonnatura

Zonnatura Noten- Fruitrepen 01

Gesponsord artikel

Met het natuurlijke merk Zonnatura zijn we denk ik allemaal bekend. Het schap Zonnatura producten ken je misschien wel als het schap waar je naartoe gaat als je een allergie hebt. Het merk is inmiddels erg uitgebreid, je koopt het tegenwoordig zeker niet meer alleen als je een allergie hebt.

Het goede van de natuur

Zonnatura is een natuurlijk merk. De producten zijn biologisch en bevatten geen toegevoegde chemische geur, kleur en smaakstoffen. Zonnatura gelooft in de kracht van de natuur en dat zie je in de producten-lijn terug. Er wordt zo min mogelijk bewerkt zodat het goede van de natuur behouden blijft.

Uitbreiding assortiment

Aan het assortiment van Zonnatura zijn onlangs 30 nieuwe producten toegevoegd. Denk hierbij niet alleen aan thee, maar ook aan sappen, ontbijtgranen, tussendoortjes en zelfs complete maaltijden.

Ik vind het een heerlijk merk, het belandt daarom ook regelmatig in mijn boodschappenkarretje. Zo geniet ik dagelijks van de Zonnatura kruidentheetjes. Het komende jaar komt Zonnatura vaker langs op mijn blog. Ik mag namelijk een aantal nieuwe producten van dit merk testen. Ik begin met het testen van nieuwe tussendoortjes, de Noten- Fruitrepen.

Zonnatura Noten- Fruitrepen 02

Noten- fruitreep

Eerlijk gezegd ben ik geen fan van gekochte muesli-, noten of fruitrepen. Vaak zijn ze (te) droog, hebben ze weinig smaak of zijn ze juist te zoet. Toen Zonnatura mij vroeg om de nieuwe Noten-Fruitrepen te testen was ik daarom een beetje sceptisch, zou ik dit wel lekker vinden?

Amarant

De noten- en fruitrepen zijn geen gewone repen, ze zijn zo puur mogelijk. En het zijn repen met chocolade en amarant. Als ik hoor dat ergens chocolade in zit vind ik het al snel goed. En door de toevoeging van amarant is de reep extra speciaal. Met amarant had ik nog geen ervaring, ik heb dus even op moeten zoeken wat het precies is.

Volgens de website van Zonnatura is Amarant een oergraan. Je kunt er mee koken, poffen en er zelfs brood mee bakken. Het is een bron van eiwitten, fosfor, magnesium en ijzer. Het is een vervanger voor rijst, pasta of aardappelen.

Conclusie

De noten- fruitrepen met chocolade en amarant zien er heerlijk uit, het is een echte verwennerij. De reep is niet te zoet, niet te hard en ook niet te droog. Het is lekker chewy als je begrijpt wat ik bedoel.

Aan de buitenkant lijkt het chocoladelaagje dikker dan het is, hij is flinterdun. Maar wel lekker. Ik kan niet kiezen tussen de melk- en pure chocolade. Allebei zijn ze even lekker.

Als ik een nadeel moet noemen dan vind ik het jammer dat er in een verpakking maar twee reepjes zitten. Van mij hadden het er wel 10 mogen zijn ;) De verkoopprijs is €2,44 per pakje, dit is aan de hoge kant. Echter, als je het vergelijkt met een andere (minder gezonde en minder vullende) kant en klaar snacks die je bij het tankstation koopt dan valt het mee.

De noten- fruitrepen zijn een traktatie, ideaal voor een verwenmomentje. En dan nog zo natuurlijk mogelijk ook. Vind je Zonnatura ook zo’n mooi merk? En heb je de Noten- fruitrepen al geprobeerd?

Leuk extraatje: ik mag aan 5 bezoekers de Noten- Fruitreep van Zonnatura weggeven! Wil je deze lekkere gezonde repen ook testen? Laat dan een reactie achter onder deze post!
Reageren kan t/m 6 april, zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
45 comments
 1. Heel graag wil ik deze repen testen. Ben nog altijd op zoek naar een lekker en vooral gezond tussendoortje

 2. Ik koop zelf zo min mogelijk kant en klare repen, want probeer ze zelf te maken. Ik ben benieuwd of deze repen minder zoet zijn, waarbij tevens minder suiker wordt gebruikt.
  Ik zou ze dan ook graag willen testen.

 3. Het is een (h)eerlijk merk! Ik vind dat ze lekkere reepjes hebben en ben benieuwd naar de nieuwe! (en al zijn ze prijzig; de prijs ligt lager dan de meeste reepjes in de reformwinkel.)

  Groetjes,
  Sonja

 4. Ik zag ze laatst liggen in de winkel maar omdat de meeste muesli repen toch mierzoet en droog zijn dacht ik dat is weer zo’n droge hap. Nu ik jou recensie lees zou ik het toch wel graag willen testen eindelijk een nieuw eerlijk en verantwoord tussendoortje

 5. Goedemorgen!

  Ik zou ze graag willen proberen!!
  Zelf ben ik gek op de 20-kruidenthee van Zonnatura, maar verder nog niet zo bekend met de rest van hun producten, dus graag!!

 6. Ik wil deze graag testen! Maak nu zelf veel repen maar die zijn niet altijd zo handig om mee te nemen.

 7. ik ben erg benieuwd naar de noten- fruit repen! Ik drink niets anders dan thee van zonnatura en neem graag een notenreep maar zijn best wel plakkerig.
  Fruit, noten & chocolade lijkt mij een goede combi!

 8. Hoi Brenda, ik ben altijd op zoek naar een gezonde voedzame tussendoor. Eet nu vaak yoghurt maar dit zou een mooie afwisseling zijn en zoals ik dit lees nog heerlijk ook! Discours het ook graag willen testen

 9. Wat leuk ben ook wel benieiwd naar hun complete maaltijden die nieuw zijn. Ik zou ook de reepjes willen proberen, ben benieuwd!

 10. Dat ziet er uit als een heerlijk tussendoortje! Ik ben er erg benieuwd naar, want ik denk/dacht hetzelfde over kant en klare muesli(repen) als jij.. Daarom zou ik ze graag proberen :-)

 11. heb nog nooit iets van Zonnatura gekocht, dus kijk ook nooit in dat schap.
  Misschien laat ik me volgende keer toch een keer verleiden…

 12. Dat lijkt me lekker!
  Ik heb altijd een ” noodreep” in de auto voor ev. ernstige trek, als ik niet op tijd thuis zou kunnen zijn.

 13. ik zou deze repen zeker graag willen proberen.
  Ik had ze in de winkel al zien liggen, maar ze zijn helaas te duur voor mijn budget,
  dus dit is misschien de kans dat ik ze toch kan proeven, mmmm.

 14. Als sportieve, drukbezette meid
  heb ik voor een gezonde maaltijd niet altijd
  evenveel tijd.
  Met een lekker en verantwoord tussendoortje van pure chocolade, noten en gedroogd fruit
  kan ik de hele morgen vooruit! 

 15. ja hoor ik wil ze wel testen
  je hoort vaak dat kant en klare repen niet zo gezond zijn als het lijkt
  dat wil ik wel even uitzoeken

 16. Nou ben ook heel benieuwd! Vind de producten vaak zeer smakelijk, maar vaak te prijzig voor mijn boodschappen budget. Leuk om zo eens uit te kunnen proberen!

 17. Oe! Dat ziet er jammie uit! To be honest heb ik nog nooit iets van dit merk gehad, ik dacht inderdaad altijd dat het voor mensen met allergieën was en aangezien ik dit niet heb nam ik het ook nooit mee ;-) Misschien toch een keertje proberen!

 18. Ziet er lekker uit en er zitten een hoop goede voedingsstoffen in maar toch vraag ik me altijd af of dat wel goed kan zijn die gefabriceerde repen.

 19. Hoi hoi, ik eet elke dag een havermoutreep, erg lekker maar wat variatie kan geen kwaad dus ben heel nieuwsgierig naar deze repen! Ik hoop dat ik aan het testpanel toegevoegd mag worden! ;-)
  Groetjes Arjette

 20. Lekker! Ik maak weleens zelf van die mueslirepen, maar dit lijkt me nog veel lekkerder!

 21. Ik heb wel eens een notenreep gehad, ik vond ‘m echt heerlijk, maar vond ze zelf ook te prijzig. Deze ziet er ook heerlijk uit! Zou hem graag willen proberen! Liefs

 22. Oh deze heb ik ook wel es geprobeerd. Vind ze alleen wel erg duur. Daarom maak ik meestal zelf mijn tussendoortjes. Maar bij gebrek aan tijd is het wel handig deze in de kast te hebben, zodat je niet snel mist grijpt. Daarom zou ik ze wel willen winnen.

  1. Hoi ik vind het wel leuk om mee te doen. mijn zoon is namelijk heel gezond bezig met eten water drinken en zijn havermoutvlokken voor in zijn kwark. dus alles wat gezond is wordt hier uitgeprobeert. Gr Roelanda

 23. Ben erg benieuwd naar deze repen! Ze zien er erg lekker uit, zou ze wel willen testen :-)

 24. Hey toen ik deze blog las kon ik niet anders dan een beetje sceptisch zijn, want ik ben ook niet zo van de mueslirepen en ik kan me niet voorstellen dat die van zonnatura echt anders zal smaken… maarja het zou wel een leuke uitdaging zijn en bovendien heb ik nog nooit iets gegeten met amarant. Net als dat ik je blog nu voor het eerst lees Brenda lijkt het me wel leuk om iets nieuws te proberen…

 25. Die zien er lekker uit! Ik eet gezond, maar grijp voornamelijk aan het eind van de week naar slechte tussendoortjes. Dan zijn de homemade gezonde namelijk op en heb ik geen tijd om nieuwe te maken :( Ik wil ze dus erg graag proberen!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk