Snelle Healthy verwennerij na het sporten

Optimel Griekse kwark 06Vandaag tip ik jullie een lekkere gezonde verwennerij, namelijk Optimel Yoghurt Griekse Stijl. Een top ontbijt voor na het sporten.

In het weekend sport ik vaak ‘s ochtends. Voor het hardlopen neem ik een boterham pindakaas, na het sporten heb ik ook trek. Trek in iets lekkers.

Het is zonde om na het sporten ongezond te eten (vind ik) daarom ga ik graag voor yoghurt met een extra vulling er in. En als ik mezelf lekker wil verwennen dan ga ik voor Optimel Yoghurt Griekse Stijl.

Griekse Yoghurt is lekker stevig, maar meestal niet zo gezond. Daarom neem ik regelmatig een bakje Optimel Yoghurt Griekse Stijl mee. Dit heeft alle voordelen van Griekse yoghurt maar bevat 0% vet en minder calorieen dan de gewone Griekse Yoghurt. De yoghurt is lekker stevig en heeft als extraatje een laagje fruit.

Het is extra lekker om muesli, gedroogd fruit en noten en zaden aan de Griekse Yoghurt toe te voegen. Een aanrader.

P.s. dit is natuurlijk ook lekker als verwenontbijtje zonder te sporten. Het bevat niet voor niets 0 % vet ;)

Optimel Griekse kwark 01

Snel en healthy ontbijt voor na het sporten

Snelle Healthy verwennerij na het sporten

Ingrediënten

 • 250 gram Optimel Yoghurt Griekse Stijl Kers
 • 2 grote eetlepels muesli
 • 1 theelepel rozijntjes
 • 2 theelepels gedroogde cranberry's
 • 1 theelepel pompoenpitten
 • 1 theelepel kokosflakes

Bereiding

 • Schep de Yoghurt Griekse stijl kers voorzichtig uit de verpakking in een schaaltje. Tip: zorg er voor dat je ook een deel van de bodem schept zodat het kersmengsel ook in je schaaltje zit. Top de yoghurt af met muesli, rozijntjes, cranberry's, pompoenpitten en kokosflakes.
 • Roer door elkaar een geniet van een gezond en lekker kommetje.
Pin dit recept
Afdrukken

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

8 Comments

 1. maria 1 april 2015 at 13:46

  Hier zitten volgens mij zoetstoffen in

  Reply
 2. stijnie 1 april 2015 at 14:24

  Klopt Maria.
  Je hebt bijv. bij AH ook heerlijke Griekse yoghurt met 0% vet als je daar een wat fruit bij doet of jam (zonder suiker) of honing heb je een nóg gezonder alternatief!

  Reply
 3. Ellen 1 april 2015 at 14:49

  Deze is zoo lekker! Ik koop hem zelf altijd als ik het zie liggen. :) Jammer genoeg bij ons enkel de smaak framboos en kers in België, maar ik klaag niet hoor

  Reply
  1. Brenda Kookt 1 april 2015 at 20:00

   Wat jammer dat je ze niet allemaal kunt proeven. Al zijn kers en framboos ook allebei erg lekker.

   Reply
 4. Corinne 1 april 2015 at 15:22

  Mmmm lekker. Ik neem altijd voor het sporten een banaan. Na het sporten duurt het altijd even bij mij voordat ik weer zin heb in iets. Maar dit is wel heel lekker. Binnenkort maar eens proberen.

  Reply
 5. Nathalie Vorsterman van Oyen 1 april 2015 at 15:25

  Hai Brenda,
  Dank voor de tip!
  Ik geef 2 keer per week Zumba les – s’avonds – en probeer 1 tot 2 keer per week hard te lopen. Daarna heb ik ook altijd zin in iets lekkers en gezonds! Ik ga vanavond meteen naar de winkel om de Optimel bakjes te halen… Heb er nu al zin in!
  Lieve groet,
  Nathalie

  Reply
 6. Laura 1 april 2015 at 19:46

  Ik ontbijt elke ochtend met een bak kwark/zaden/vers fruit! Onwijs lekker :-) Inderdaad ook goed na het sporten.

  Reply

Geef een reactie