Ga naar de inhoud

4x verantwoorde tussendoortjes

 /></div>
<div style= /></div>
<div style= width=

ww tussendoortjes 07

De verantwoorde partysnacks die ik laatst met jullie deelde (klik) waren een groot succes. Daarom gaan we vandaag weer voor verantwoord, deze keer deel ik 4 verantwoorde tussendoortjes. Want hé, die kunnen we allemaal wel gebruiken toch?

Zelf doe ik op dit moment niet aan diëten. Het is niet nodig, ik eet waar ik me goed bij voel. Toch is het niet de bedoeling dat ik te veel snoep. Ik hou van lekker eten, maar als ik niet oplet is ook bij mij het hek van de dam. Dan dij ik ook uit, ik ben geen 15 meer 😉

Hierdoor weet ik hoe lastig het is om van de lekkere (foute) dingen af te moeten blijven. Denk aan koekjes, chocolade en chips. Dit zijn mijn drie zwakke punten. En als ik eenmaal aan zo’n fout tussendoortje begin dan blijf ik maar eten.

Hulpmiddel

Als je er met alleen opletten niet uitkomt kan het helpen om een hulpmiddel te hebben. Een handige methode kan Weight Watchers hiervoor zijn. 

Bij Weight Watchers werk je met een puntensysteem (ProPoints) en bepaal je zelf wat je eet. Geen poedertjes of maaltijdrepen, je eet echt voedsel. Je mag van eten genieten. Zolang je maar binnen het aantal punten blijft mag je eten wat je maar wilt. Hierdoor leer je welke ingrediënten en maaltijden goed en welke minder verstandig zijn.

Verantwoorde tussendoortjes

Om ervoor te zorgen dat je gedurende de dag geen snaai-moment krijgt kun je het beste op vaste tijden eten. Ook is het handig om altijd iets te eten bij je te hebben, bijvoorbeeld als je naar een afspraak gaat. Als je niets bij je hebt is de kans groter dat je bij een tankstation stopt om een foute snack te kopen.

Zo zorg ik er voor dat ik altijd een verantwoord tussendoortje bij me heb. Regelmatig ga ik voor een appel of een ander stuk fruit. Maar soms is iets anders zoals een koekje ook wel eens lekker. Toch?

In de uitgebreide recepten database van Weight Watchers heb ik 4 lekkere verantwoorde tussendoortjes gevonden die ik met je wil delen. Dit zijn verantwoorde tussendoortjes om van te genieten..

ww tussendoortjes 02
Mueslireep met appel

Deze mueslirepen met appel zijn niet suikervrij, maar volgens Weight Watchers wel verantwoord. En ik moet eerlijk zeggen dat ze mij erg lekker leken, ik ga ze binnenkort snel maken.

Ingrediënten voor 8 repen: 1 theelepel olijfolie, 1 appel, 100 gram bruine basterdsuiker, 50 gram roomboter, 2 eetlepels appelstroop, 150 gram ongezoete muesli, snuf zout, 50 gram cornflakes

Bereiding:  Verwarm de oven voor op 180ºC,  vet een bakvorm in met olijfolie. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Meng in een steelpan de suiker met boter en appelstroop. Laat dit op zacht vuur smelten, roer tijdens het smelten voortduren door. Houd van dit mengsel 4 eetlepels apart. Roer de muesli door het mengsel. Vul de bakvorm met het mengsel en verdeel hierover de appelschijfjes. Meng de cornflakes met de rest van de siroop en verdeel dit over de appels, druk dit voorzichtig aan. Bak de mueslirepen 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd hierna in repen. Bewaar de repen in een luchtdichte afgesloten trommel.

ProPointswaarde: 5

Milkshake met aardbeien, vanille en amandelen

Een milkshake of smoothie doet het goed als tussendoortje, het is weer eens wat anders. En een goede manier om extra fruit te eten/drinken.

Ingrediënten voor 1 milkshake: 200 ml magere melk, 75 gram aardbeien, 1 eetlepel gemalen amandelen, 1 theelepel vanilleessence.

Bereiding:  Meng de ingrediënten in een blender en pureer dit tot een mooi gladde romige massa.

ProPointswaarde: 4

ww tussendoortjes 05

Havermuffins

Havermuffins zijn hot! En niet eens zo slecht. Ze zijn vullend en je kunt er lekker mee variëren. Deze muffins met appel lijken me heerlijk. Handig om in je tas te hebben voor als je trek krijgt. 

Ingrediënten voor 6 muffins: 2 appels, 200 gram havervlokken, 200 ml water, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel vanille aroma, 6 druppels zoetstof,2 eetlepels poedersuiker  

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C, vet de muffinvorm eventueel in. Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en rasp ze grof. Meng de geraspte appel met de havervlokken en het water. Breng het beslag op smaak met kaneel, vanillearoma en zoetstof. Schep het deel in de muffinvormen en bak dit 30 tot 35 minuten in de oven. Dek de vorm 5 minuten voor het einde af me aluminiumfolie als de muffins te bruin kleuren. Laat de muffins voor het serveren afkoelen.

Tip: het beslag van de muffins rijst niet tijdens het bakken. Je kunt de muffinvormen goed vullen zonder dat het overloopt.

ProPointswaarde:4

Brownies met hazelnoot

Oké, deze brownies zijn niet mega gezond. Maar ze tellen maar voor 1 Weight Watchers Propoint. En er zit echte chocolade en roomboter in. Dus ze moeten lekker zijn. Maar let op: dit recept is voor 64 porties. Als je dus 5 stukjes neemt dan is het 5 punten en een stuk minder verantwoord. Een tip: maak de helft of 1/3 van het recept of deel uit aan vriendinnen.

Ingrediënten: 100 gram pure chocolade, 120 gram roomboter, 100 gram kristalsuiker, 3 eieren, 75 gram hazelnoten, 100 gram bloem, halve theelepel bakpoeder, 2 eetlepels poedersuiker

Bereiding:  Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een bakvorm met bakpapier. Hak de chocolade insturen ben smelt dit samen met de boter au-bain marie. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Roer de iets afgekoelde chocolade er door heen. Meng in een andere komt de hazelnoten met de bloem en bakpoeder. Voeg dit bij het chocolademengsel en roer door elkaar. Verdeel het beslag over de vorm en bak het in 30 minuten af. Laat het na het bakken even afkoelen in de vorm en stort het hierna op een poster om het helemaal te laten afkoelen. Snijd de brownies in vierkantjes van 2,5 x 2,5 cm.

Welke van deze verantwoorde tussendoortjes is jouw favoriet? Ik ben gezwicht voor de brownie. Al is die dus het minst verantwoord. Maar hé, je moet ook van eten kunnen genieten toch? De mueslireep en de muffins lijken me ook heerlijk. En die milkshake ga ik op een mooie lente dag (heel snel!) zeker maken.

ProPointswaarde:1

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op