Enchilada met kip en sperziebonen
Een toppertje zonder pakjes, dat zijn deze enchilada’s met kip en sperzieboontjes. Het geheim van deze enchilada’s is de saus. De saus is een beetje pittig, maar niet te. En je maakt hem helemaal zelf. Het maakt de enchilada’s lekker smeuig, het maakt ze af. Op een Amerikaanse website kwam ik het recept voor dezeEnchilada met kip en sperziebonen
Bewaren
Een toppertje zonder pakjes, dat zijn deze enchilada’s met kip en sperzieboontjes.
Het geheim van deze enchilada’s is de saus. De saus is een beetje pittig, maar niet te. En je maakt hem helemaal zelf. Het maakt de enchilada’s lekker smeuig, het maakt ze af.
Op een Amerikaanse website kwam ik het recept voor deze enchiladasaus tegen. Het leek me lekker deze na te maken. Uiteindelijk zijn de verhoudingen in mijn saus totaal anders. De Amerikaanse saus was niet te eten. Zelfs een drupje saus was voor mij al te heet. Er zat veel te veel chilipoeder in.
Dit is de milde variant. Mocht je heel graag een hete(re) saus bij je enchilada’s willen eten, voeg dan extra chilipoeder toe.
Enchilada met kip en sperziebonen
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 wraps
- 1,5 kipfilet
- 1 ui
- 250 gram sperziebonen
- geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie (plus extra om in te bakken)
- 2 eetlepels bloem
- 2 theelepels chilikruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- snuf komijnpoeder
- 1 theelepel oregano
- 500 ml kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 stengels lente ui
Bereiding:
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in 15 minuten gaat en giet ze af.
Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Bak dit in een koekenpan of wok aan.
Verwarm in een sauspan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bloem er bij en bak dit een minuutje mee. Voeg de kruiden toe (chilikruiden, knoflookpoeder, komijnpoeder en oregano). Meng dit goed door en voeg de bouillon en tomatenpuree toe. Roer nogmaals door (bijvoorbeeld met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de saus aan de kook en zet het hierna laag. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.
Verdeel 1,5 eetlepel saus over een wrap. Verdeel het kipmengsel en de sperziebonen over het midden van de wrap. Bestrooi met geraspte kaas sen vouw de wrap dicht. Leg de enchilada in de ingevette ovenschaal. Herhaal deze stappen met de overige wraps. Verdeel extra saus over de bovenkant van de enchilada’s en bestrooi met geraspte kaas. Snijd de lente ui in ringen en verdeel dit over de schotel.
Verwarm de enchilada’s 20 minuten in de oven tot het kaas mooi gesmolten is.
Tip: saus die over is kun je 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Handig voor een volgende keer. De saus is ook lekker als een basis voor pastasaus.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
17 reacties
Inge Kamminga
Hij is heerlijk! Vanavond gegeten en deze blijft op het menu! :)
Brenda Kookt
Nice! Toevallig heb ik afgelopen weekend een nieuwe versie van de enchiladas gemaakt ;)
Kim
Hallo Brenda! Bedankt voor het recept! Ik denk dat ik wel snap waarom je saus in eerste instantie mislukte: in Amerika bedoelen ze niet hetzelfde als hier met chilipoeder. Hier is dat een poeder van pure chili, maar in Amerika is het een mix van verschillende dingen, voornamelijk bestaand uit paprikapoeder (verder komijn, knoflook, ui, etc.) en maar deels uit echte chili. Het heet chilipoeder omdat het gebruikt wordt om chili mee op smaak te brengen ;) Er zijn overigens genoeg recepten te vinden om je eigen Amerikaanse chilipoedermix te maken!
Donna
Ik heb vanavond de enchilada's met kip gemaakt voor vrienden. Iedereen vond het heerlijk. Zelfs onze kinderen ;-)
Arjette
Hoi hoi, ik heb dit vanavond gemaakt en wat hebben we er in zitten smikkelen!!! Écht heel erg lekker! Ik dacht eerst dat de saus te heet was maar alles bij elkaar smaakte het heerlijk! Ik doe volgende keer alleen wat zout door de kipvulling, die was wat flauwig... En van alles dubbele hoeveelheden gedaan ( voor 4 personen) maar dat werd veel te veel saus..... Dus ik was blij met je tip onder het recept dat de saus in te vriezen is! Volgende keer dus lekker snel klaar! Dank je wel hoor! Groetjes Arjette
mandy
Oh......wat was dit lekker zeg. Zelfs de kids, die toch aardig kunnen miepen met het eten, vonden het lekker!!!!
Linda Delichef
Haha ik ben echt een watje met pittig eten, dus ik zou er zeker minder chilipoeder in doen ;). Het recept klinkt wel erg goed, dus zeker een keer het proberen waard!
kelly
Zit er heerlijk uit. Erg leuk recept om snel te maken!
rientje roodenburg
Beste Brenda, de wraps komen lijkt me wel uit een pakje. ik maak ze altijd zelf omdat ik dat leuker, lekkerder en goedkoper vind. mischien een idee eens een receptje daarvoor te plaatsen. ? groetjes Riente
Brenda Kookt
Hoi Riente, deze wraps komen inderdaad uit een pakje. Goed idee om het recept voor zelfgemaakte wraps ook eens op de site te plaatsen! Ga ik binnenkort doen.
Linda
Ziet er heerlijk uit. Leuk, weer een nieuw recept om te proberen.
Emily van Kampen
Ik heb nog nooit enchilada's gemaakt, vooral omdat ik eigenlijk niet wist hoe ik de saus zelf zou kunnen maken. Dus ik ben heel blij met dit recept!
Brenda Kookt
Oehh dan weet je nu wat je te doen staat! :)
Ellen
Mmm, my fave!! Zo lekker :)
Brenda Kookt
Ik kan me voorstellen dat een dubbele portie saus erg veel is. Ik heb ook nog een schaaltje saus in de vriezer liggen ;)