Ga naar de inhoud

Quesedilla’s met zoete aardappel en spinazie

Een toppertje, dat heb ik vandaag voor jullie. Quesedilla’s, met een oranje tintje. Een leuke tip voor Koningsdag? Quesedilla’s zijn gebakken wraps met daartussen een vulling. Lekker als lunch of maaltijd, maar ook als snack doet een quesedilla het niet verkeerd. Snijd de quesedilla in 6 of 8 stukken en je hebt een heerlijk hapje.
Delen op

Quesedilla’s met zoete aardappel en spinazie

Quesedilla met zoete aardappel en spinazie txt

Een toppertje, dat heb ik vandaag voor jullie. Quesedilla’s, met een oranje tintje. Een leuke tip voor Koningsdag?

Quesedilla’s zijn gebakken wraps met daartussen een vulling. Lekker als lunch of maaltijd, maar ook als snack doet een quesedilla het niet verkeerd. Snijd de quesedilla in 6 of 8 stukken en je hebt een heerlijk hapje.

Deze quesedilla’s zijn gevuld met een lekker mengsel van  zoete aardappel, gebakken spinazie en mozzarella. Een hele mooie match. Een toevalstreffer, of eigenlijk een topper zoals ik al zei.

Quesedilla met zoete aardappel en spinazie
Quesadillas met zoete aardappel en spinazie

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 16 hapjes of 2 personen (lunch of maaltijd)

  • 4 grote wraps
  • 2 zoete aardappels (medium)
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar. Bak de spinazie in een lepel olijfolie in een koekenpan of wok aan. Breng op smaak met peper of zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Stamp de zoete aardappel fijn. Besmeer een wrap met de gepureerde zoete aardappel.  Beleg de zoete aardappel met de ui en verdeel de mozzarella er over. Verdeel er tot slot de gebakken spinazie over. Dek het spinaziemengsel af met een wrap.

Verwarm een koekenpan en bak hierin de wraps met vulling om en om aan tot de quesedilla mooi bruin kleurt en de mozzarella gesmolten is.
Snijd de quesedilla voor het serveren in punten.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

5 reacties

jw

is et ook lkkr met kaas tomaat en mozerella?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, zeker weten! Ook lekker om in dat geval verse basilicum toe te voegen.

Denise

Het was heerlijk! Ik heb aan het recept gebakken bacon toegevoegd. Echt een aanrader! Bedankt voor al je lekkere recepten. We eten zowat 2 per week iets van jouw website! Groetjes, Denise

Laat een bericht achter

Eef

Wat een lekker recept!! Was vanmorgen je website even niet beschikbaar? Ik kon er in ieder geval niet op komen. Groetjes, Eef

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Er waren vanmorgen inderdaad problemen, gelukkig was het snel opgelost en werkt alles inmiddels weer naar behoren :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op