Ik heb weer een lekker soepje voor jullie, een speciaal soepje. Namelijk noedelsoep. Of eigenlijk Noodlesoep.
In Vietnam at ik echte Noodlesoup, Vietnamese streetfood. Met stokjes. Voor de foto leek het me wel leuk om er een beetje peper aan toe te voegen. Geen verstandig idee want de soep was ook zonder peper al erg heet. Resultaat was dat ik het door de peper bijna niet kon eten. Verder was het op de pork na wel mijn smaak. Maar het was best lastig eten, zo’n soepje met stokjes.
Weer thuis leek het me ook lekker om eens noodlesoep te eten en daarom maakte ik deze versie. Met gehaktballetjes, taugé en lente ui. Heel erg simpel eigenlijk, maar verrassend lekker. Perfect voor de beginnende noodlesoep eter. Al kun je er natuurlijk altijd extra peper(s) aan toevoegen.. ;)
En van mij mag je dit eten met een lepel. Of met stokjes.
Noodlesoup met gehaktballetjes
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 4 kommen
- X gram noedels
- 1 liter runderbouillon
- 150 gram gehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- gehaktkruiden (naar smaak)
- 125 gram chamgpignons
- 2 stengels lente ui
- 2 handjes tauge
- eventueel: peper
Bereiding
Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water.
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de champignons in plakjes en voeg dit bij de bouillon.
Kneed het gehakt en meng het met de paneermeel en gehaktkruiden. Rol hier soepballetjes van en voeg het bij de kokende bouillon. Laat de bouillon zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn (in ongeveer 15 minuten).
Snijd de lente ui in ringetjes. Voeg de lente ui samen met de taugé bij de bouillon, verwarm dit kort mee.
Voeg de geweekte noedels ook bij de soep en laat dit even mee verwarmen.
Serveer de noedelsoep met extra rauwe ringetjes lente ui en een beetje taugé.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!