Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Mijn favorieten van Dilmah

Dilmah Exceptional thee 01

Laatst vertelde ik jullie dat ik bij een meeting met het mooie theemerk Dilmah heb geleerd hoe je thee hoort te zetten. Het bleek dat ik het al jaren verkeerd doe. (klik hier om het artikel terug te lezen).

Naast het zetten van thee heb ik ook kennis gemaakt met de Dilmah Exceptional theelijn. Dit is verse kwalitatieve thee die ‘gewoon’ bij de supermarkt verkrijgbaar is. De Exceptional lijn bestaat uit 12 verschillende theemelanges. In dit artikel deel ik mijn favoriete smaken met jullie. Ik kan je vertellen dat hier is een serieuze theekeuring aan vooraf is gegaan.

Dilmah Exceptional thee 02

Dilmah Exceptional

Dilmah is een familiebedrijf uit Sri Lanka met passie voor échte thee. Thee van Dilmah is vers en 100% ceylonthee, dit houdt in dat de thee afkomstig is uit Sri Lanka. Thee van Dilmah is verse thee en onvermengd.

Dilmah Exceptional is een lijn met 12 verschillende smaken. Verschillende soorten zijn groene- en zwarte maar ook kruidenthee. Een spannend assortiment, voor ieder wat wils of je nou van zoet of zachte jasmijn houdt:

De beschikbare melanges zijn:

Rose with French Vanilla – Italian Almond Tea – Berry Sensation – Gentle Minthy Tea
Açai Berry Pomegranate and Vanilla – Peppermint Leaves with Ceylon Cinnamon – Ceylon Green Tea – Fragrant Jasmine Green Tea

Lively Lime and Orange Fusion – Elegant Earl Grey – English Breakfast – Perfect Ceylon thee

De theeën van Dilmah Exceptional hebben een rijke geur, hier moest ik in het begin een beetje aan wennen. Inmiddels vind ik het heerlijk. Het draagt bij aan de beleving van de thee. De combinatie tussen geur en smaak is een mooie combinatie.

Door de thee op de juiste te zetten (klik hier voor informatie) komen de smaken het beste tot hun recht.. De smaken van de thee van Dilmah zijn aromatisch, maar toch subtiel. Het overheerst niet, je hebt niet zoals bij andere theemerken een sterke nasmaak. Daarnaast is de thee van Dilmah heel zacht, dit is wat mij betreft het grootste pluspunt. Als ik thee van Dilmah drink is de thee nooit te sterk, ook niet als ik het zakje 5 minuten laat trekken.

 

Dilmah Exceptional thee 05

Mijn favorieten van Dilmah Exceptional

Om mijn favoriete smaken met jullie te kunnen delen heb ik thuis een heuse theeproeverij gehouden.

Persoonlijk vind ik de thee extra lekker als het een beetje is afgekoeld. Ik drink meestal groene- of kruidenthee. Daarom is het voor mij geen verrassing dat mijn favorieten uit deze serie ook de groene theetjes zijn.

Mijn favorieten:

  • Gentle Minty Green Tea blijkt mijn favoriet, nog meer dan de Fragrant Jasmine Green Tea. Hij ruikt heel subtiel en is een vrij zachte groene thee met een duidelijke muntsmaak.
  • Fragrant Jasmine Green Tea komt heel dicht bij mijn nummer 1. De smaak van Fragrant Jasmine Green Tea is iets sterker, hij is minder neutraal. Deze theeruikt heerlijk kruidig met een zoete ondertoon.
  • Peppermint Leaves with Ceylon Cinnamon (kruidenthee)  is minder zacht dan de Gentle minty green tea en ruikt ook iets sterker. Ideaal voor als ik iets meer smaak aan mijn thee wil.
  • Zoetliefhebbes opgelet!! Deze keer geen groene thee maar de  Rose with French Vanilla. Deze zwarte thee ruikt lekker zoet en is heerlijk als ik eens iets anders wil. Bijvoorbeeld bij een zoet gerechtje. Niet voor niets de favoriete thee van top patissier Hidde de Brabander. Hij heeft zelfs een nougat gemaakt van deze thee.
  • Nummer 5 zou ik eigenlijk niet noemen maar toch wil ik even kwijt dat de Italian Almond Tea ook een van mijn favorieten is. Hij ruikt heel sterk naar amaretto. Heerlijk om bijvoorbeeld mee af te sluiten na een etentje.

Dilmah Exceptional thee 03

Mijn vriend heb ik ook alle smaken van Dilmah Exceptional laten proeven. Hij is een compleet andere theedrinker dan ik. Hij is meer van de pure theeën. Toch hebben de Berry Sensation en Italian Almond Tea hem verrast, deze twee delen de eerste plaats. Daarna komen de English Breakfast en de Lively Lime and Orange Fusion.

Zo zie je maar dat Dilmah Exceptional voor ieder wat wils heeft. Er zijn niet voor niets 12 verschillende melanges beschikbaar.

Dilmah Exceptional is sinds verkrijgbaar bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo en Plus. Heb jij ze al gespot? En heb je al een favoriete smaak?

Win-actie

Deze win-actie is gesloten, winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen

Als extraatje mag ik van Dilmah 5 theepakketten weggeven. Ben je nieuwsgierig naar de smaken van Dilmah Exceptional en wil je ze allemaal uitproberen? Laat in je reactie onder dit bericht achter welke smaak je het liefste wilt proeven en waarom. Misschien win jij dan alle smaken uit de Dilmah Exceptional lijn, kun je thuis ook je eigen theeproeverij houden ;)

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

97 Reacties

  1. baukje 12 mei 2015 om 12:48

    het maakt mij niet uit welke thee……ik ben een echte theeleut ;) heerlijk een bakje thee met een lekker koekje er bij! ook in de middag als de kids uit school komen genieten is dit en vooral met dit weer lekker buiten zitten en als de thee koud word een paar ijsblokjes erin en genieten maar!!! :)))

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!