Broodje spinazie met geitenkaas

Broodje met spinazie

Er staat een lekkere lunch voor jullie klaar, een broodje spinazie met geitenkaas en pesto.

Laatst at ik in een lunchroom een versie van dit broodje spinazie dat niet bepaald een succes was. Het was zo’n gevalletje spijt dat ik niet iets anders heb genomen. Een teleurstelling. Het was flauw, saai en niet lekker.

Om ervoor te zorgen dat ik de volgende keer wel weer een broodje met gebakken spinazie durf te bestellen heb ik het broodje thuis nagemaakt. Maar dan in een lekkere versie.

Ik ga voor gebakken spinazie met rode pesto, zongedroogde tomaatjes en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Staat dit broodje binnenkort ook bij jou op tafel?

Broodje spinazie en geitenkaas

Broodje spinazie met geitenkaas

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 harde bol
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2,5 eetlepel rode pesto
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • zachte geitenkaas
  • scheutje olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de harde bol even in de oven (180 ºC). Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie hier kort in aan. Breng op smaak met peper en zout. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verbrokkel de geitenkaas.

Snijd de harde bol door midden en besmeer de binnenkant met rode pesto. Beleg de bol met gebakken spinazie en verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, geitenkaas en pijnboompitjes.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Heerlijk! Al vaker gemaakt, ook met ongebakken spinazie of cherrytomaatjes ipv de zongedroogde tomaatjes. Hmmm.. Krijg er meteen weer zin in!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk