Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Broodje spinazie met geitenkaas

Broodje met spinazie

Er staat een lekkere lunch voor jullie klaar, een broodje spinazie met geitenkaas en pesto.

Laatst at ik in een lunchroom een versie van dit broodje spinazie dat niet bepaald een succes was. Het was zo’n gevalletje spijt dat ik niet iets anders heb genomen. Een teleurstelling. Het was flauw, saai en niet lekker.

Om ervoor te zorgen dat ik de volgende keer wel weer een broodje met gebakken spinazie durf te bestellen heb ik het broodje thuis nagemaakt. Maar dan in een lekkere versie.

Ik ga voor gebakken spinazie met rode pesto, zongedroogde tomaatjes en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Staat dit broodje binnenkort ook bij jou op tafel?

Broodje spinazie en geitenkaas

Broodje spinazie met geitenkaas

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 harde bol
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2,5 eetlepel rode pesto
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • zachte geitenkaas
  • scheutje olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de harde bol even in de oven (180 ºC). Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie hier kort in aan. Breng op smaak met peper en zout. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verbrokkel de geitenkaas.

Snijd de harde bol door midden en besmeer de binnenkant met rode pesto. Beleg de bol met gebakken spinazie en verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, geitenkaas en pijnboompitjes.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Eva 31 mei 2015 om 13:55

    Yum, dit is een combinatie van al mijn lievelings-salade-ingredienten, dus op een broodje moet het ook zeker goedkomen!

  2. Corinne 31 mei 2015 om 19:15

    Mmmmm dit is lekkerrrrr! Jammer dat ik niet alles in huis heb……

  3. Sanne 3 juni 2015 om 19:47

    Heerlijk! Al vaker gemaakt, ook met ongebakken spinazie of cherrytomaatjes ipv de zongedroogde tomaatjes. Hmmm.. Krijg er meteen weer zin in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *