Food tips #5 BBQ editie

 

 

Foodtips 02

Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

Deze aflevering van de Food Tips staat in het teken van de barbecue. Ik deel allemaal leuke barbecue tips met jullie. Misschien zit er op de valreep nog een leuke tip voor vaderdag tussen? Wat dacht je van roken op de barbecue, of pizza’s bakken?

COOX Firestarter

 

COOX

Tip voor iedereen die opzoek is naar een nieuwe barbecue: denk eens aan de COOX!

Vorig jaar introduceerde Stichting HIER klimaatbureau de COOX, een trendy buitenkooktoestel dat werkt op hout. Dit jaar breidt HIER het assortiment uit met de black COOX en verschillende accessoires. Goed om te weten: Met de verkoop van elke COOX in Nederland, steunt HIER ook een gezin in een ontwikkelingsland met een COOX.

De COOX is een kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping dat perfect past in een bewuste en gezonde levensstijl. Het apparaat werkt op hout, dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven.

Klik hier voor meer informatie over de COOX

Pizzasteen

Pizzasteen op de barbecue

Wist je dat je ook pizza’s kunt bakken op de barbecue? Een pizzasteen komt in dat geval goed van pas!

Een pizzasteen is een platte plaat (steen) waarmee de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. De pizza wordt sneller en eenvoudiger bereidt, en de bodem wordt extra knapperig. Het beste kun je een pizzasteen gebruiken op een dichte barbecue, dus met de deksel er op. Maar ook op een open barbecue kun je een pizza bakken, het duurt in dat geval iets langer voor hij klaar is.

Ga naar mijn pizzasteen om een pizzasteen te bestellen.

Point virgule smoke it all

 Smoke it all  – Point-Virgule

Grillen en bakken op de barbecue doen we allemaal. Maar wist je dat je ook kunt roken op de barbecue?

Met de Smoke it all van Point Virgule kun je heel eenvoudig roken op de barbecue. De bakjes zijn verkrijgbaar in meerdere varianten en zijn te gebruiken bij het roken van vis en vlees.

Bezoek voor meer informatie de website. De Point Virgule rookbakjes zijn onder andere verkrijgbaar bij diverse tuincentra.

caravanity

Caravinity Kookboek

Niet per se om te barbecueën, maar wel handig om te hebben als je gaat kamperen: het Caravanity Kookboek.

Omdat het soms best lastig is om te bedenken wat je op de camping gaat koken is dit een ideaal boekje. Er komt aanbod wat handig is om mee te nemen, hoe je een kampvuur maakt en daarna is het tijd voor de recepten. Ontbijt, lunch, hoofdgerechten, snacks en zelfs taarten komen aan bod. Met dit boekje kook je de sterren van de hemel bij de tent of caravan op 1 of 2 gaspitjes en een barbecue.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van hhet Caravanity kookboek

 

barbecue wijn

Wijn bij de barbecue

Een wijntje bij het eten is altijd goed, dus waarom ook geen wijntje bij de barbecue? Bij de webshop van Abels wijnen vind je een groot assortiment aan wijnen die geschikt zijn voor bij de barbecue.

Leuke tip: je kunt ook een barbecue proefpakket bestellen, zo bestel je wijnen die ideaal zijn bij de barbecue.

Tot en met 31 augustus mag ik in samenwerking met Abels wijnen een leuke actie organiseren. Bij een bestelling vanaf € 50,- krijg je € 7,50 korting. Notter de couponcode brendakookt bij de bestelling, het bedrag wordt dan in mindering gebracht.

Voorwaarden voor de korting zijn:

  • geldt niet op actieproducten of icm andere wijnaanbiedingen
  • gelding t/m 31 augustus
  • 1 coupon per persoon en/of afleveradres

Komen de BBQ food tips van pas? Het caravanity kookboek ligt bij mij in de kast en ik bewaar hem zeker! Dit jaar ga ik niet kamperen, maar wie weet volgend jaar…? Mijn pizzasteen heb ik gek genoeg nog nooit op de barbecue gebruikt, maar dat ga ik deze zomer zeker nog eens proberen, hetzelfde geldt voor het roken op de barbecue. We duimen dat er een mooie zomer in het verschiet ligt, met veel barbecue-dagen.

 

———————————————

Klik hier voor recepten voor op de barbecue.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Heel erg bedankt voor deze handige bbq tips, ik en mijn vriendin zijn nog niet zo ervaren in bbqen en hebben dus nog wel wat tips nodig. Ik ga mijn best doen om er wat uit te halen. Ik laat het weten wanneer ik het heb bereid en of het natuurlijk gesmaakt heeft.

    Groetjes
    Barend

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk