Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots augustus #1

Snap Shots augustus 11

De afgelopen twee weken vierde ik vakantie in eigen land. En ja, bij vakantie horen natuurlijk hele lekkere snap shots.. kijk mee naar mijn afgelopen twee weken in ‘food’:

Snap Shots augustus 01

Ik trap deze editie van de Snap Shots af met bloemkool met aardappelen en een gehaktbal. Het eerste Nederlandse maaltje na 2 weken vertoeven op heerlijk Sicilië (bekijk hier de Snap Shots van ons verblijf daar). Na een vakantie kijk ik altijd enorm uit naar de Hollandse pot.

En ik heb ook direct weer zin om lekker gezond te doen. Kiwi en banaan op rijstwafels met pindakaas. Kiwi klinkt misschien een beetje gek maar kiwi en pindakaas vind ik dus echt een heerlijke combi.

Snap Shots augustus 03

Thuiskomen van vakantie en dan dit in de moestuin aantreffen: 2 joekels van pompoenen! De ene pompoen groeit tussen de schutting, deze hebben we af moeten knippen omdat er iets te veel spanning op de schutting kwam te staan. De ander is nog in leven, al weet ik niet voor hoelang. Die pompoenplanten nemen inmiddels zo’n beetje onze complete tuin over.. en dat vindt niet iedereen leuk.

Snap Shots augustus 04

Ik krijg veel vragen of hoe het met me gaat en of de buik al begint te groeien. Zoals je hier op de foto ziet groeit de buik! Inmiddels ben ik 26 weken zwanger, maar op deze foto was ik 24 weken zwanger en was de baby (volgens de boekjes) zo groot als een maïskolf. Dat moest vastgelegd worden ;)

Er is ook aan babyshopping gedaan, en tussendoor moeten we dan toch lekker eten. Als je deze foto bekijkt zou je bijna denken dat we een meisje krijgen. Maar voor ons is het nog een verrassing, we willen niet weten wat het wordt. Dat zien we bij de geboorte :) (wat gokken jullie?)

Snap Shots augustus 06

Ik had een heerlijke middag met mijn foodievriendinnetjes in zonnig Amsterdam. Ik vertel hier later deze week meer over in een uitgebreid fotoverslag.

We bezochten onder andere een bakkerij en dus genoot ik de dagen erna van heerlijk Zuurdesembrood van MAMA bakery.

Snap Shots augustus 07

Vakantie in eigen land staat ook voor lekker gemakkelijk doen. Patatjes halen bij de snackbar dus. Omdat dat soms gewoon té lekker is.

En op een woensdagavond naar de bios gaan. Daar hoort popcorn bij, en een paar handjes M&M’s die ik pik van Joost ;)
Snap Shots augustus 02

Op een heerlijke zonnige zondag gingen we varen met vriendinnen. Ik kan je zeggen dat aan eten geen gebrek was, we namen namelijk allemaal iets mee. Teveel mee. Ik bakte de citroencake (viel in de smaak! Klik voor het recept) en maakte spiesjes met meloen, mozzarella en serranoham.

Snap Shots augustus 08

Met een vriendinnetje streek ik neer bij Café de Ceuvel in Amsterdam, het broodje met pompoenhummus is zeker aan te raden. Al kun je het ook thuis maken natuurlijk, recept voor pompoenhummus staat namelijk ook op mijn blog! Klik hier voor het recept.

Al maanden staat de app snapchat op mijn telefoon. Ik deed er niets mee omdat ik eigenlijk niet echt snapte hoe het werkte. Tijdens mijn vakantie heb ik me er eens in verdiept en ik denk dat ik het nu door heb. Je kunt me volgen via de username ‘brendakookt’. Ik zal proberen er om te denken regelmatig te updaten.

Snap Shots augustus 05

Al weken had ik trek in pannenkoeken. Dus bakte ik pannenkoeken tijdens mijn vakantie. Mijn favoriete beleg is good old stroop, suiker (gewone niet de poeder variant) en geraspte kaas. Op Facebook en Instagram bleek wel dat sommige van jullie hele aparte combinaties maken op de pannenkoek.

Mijn familie kwam gezellig bij ons barbecueën. Omdat ik nog steeds in de vakantiemood was heb ik het mezelf een beetje gemakkelijk gemaakt en het vlees kant en klaar gekocht. Wel maakte ik kruidenboter, salades (waaronder deze), groentespiesjes en de witlof klaar.

Snap Shots augustus 09

Perfecte zondagochtend: croissants (uit een blikje) en een beschuitje met hagelslag.

Snap Shots augustus 10

En de perfecte regenachtige zondagmiddag: op de bank met een kommetje soep met stokbrood. Dit is Engelse Ossenstaartsoep uit een pakje, stiekem mijn lievelingssoep al van jongs af aan.

En laat ik afsluiten met de perfecte afsluiting van mijn vakantie: Tony’s!

Dat waren mijn Food Snap Shots tijdens de vakantie in eigen land in een notendop. Ik heb lekker rustig aan gedaan en genoten van veel lekkers. En tussendoor is er natuurlijk ook gezond gegeten, maar dit staat heel toevallig niet op de foto ;)

Sinds afgelopen maandag is mijn werkende leven weer begonnen. Ik zit boordevol inspiratie en ben klaar om weer lekker aan het werk te gaan voor mijn blog. Omdat het werken bij mijn parttime baan, mijn blog en de zwangerschap soms wel veel energie vergt kan het zijn dat er soms een artikeltje mist. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Mocht je toch iets willen lezen, neem dan een kijkje bij de receptenindex

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Rosemarijn 19 augustus 2015 om 10:02

  Wat een heerlijke dingen allemaal! Maar ben ik nou zo dom, of zijn dat courgettes (bolcourgette) en geen pompoenen?

  1. Brenda Kookt 19 augustus 2015 om 14:12

   Volgens mij zijn het pompoenen die nog niet rijp zijn, die andere wordt nu ook al een beetje oranje. Maar ik heb ze gekregen van een vriendin, niet zelf gezaaid dus ik houd een slag om de arm ;)

 2. Lieke 19 augustus 2015 om 10:17

  Ziet er lekker uit allemaal! Oh die Tony’s ♡
  Ik gok trouwens een jongentje!
  Heb gisteren je chocolate crinkle cookies gemaakt en ze zijn heel goed gelukt, een heel lekker :)

  1. Lieke 19 augustus 2015 om 10:19

   *en

  2. Brenda Kookt 19 augustus 2015 om 14:17

   50% kans ;) Wat leuk dat je de crinkle cookies hebt gemaakt!

 3. Roos 19 augustus 2015 om 17:21

  Oooh, ik vind pannenkoeken met suiker, stroop en kaas juist het lekkerste dat er is, haha! X

 4. Sas 20 augustus 2015 om 14:56

  wat een super leuke en vooral mooie snapshots!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *