In de test: Iglo Kibbeling! (+ 3 sausjes)

Iglo Kibbeling test

Van jongs af aan heb ik een aantal favorietjes, dingen die ik echt heel heel heel erg lekker vind. Een van deze favorietjes is kibbeling. Kibbeling bij het avondeten als lunch of tussendoor, het smaakt me allemaal. Maar het liefst eet ik kibbeling na het stappen, bijvoorbeeld na een avondje kermis in de kroeg. Dan smaakt kibbeling op zijn best.

Wel moet ik zeggen dat ik altijd voor kibbeling van de visboer ga. De kibbeling in de supermarkt vind ik niet krokant genoeg, vaak is het slap of klef. Maar nu is er iets nieuws: kibbeling van Iglo, uit de diepvries en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Iglo vroeg me om de kibbeling te testen, en dat aanbod sla ik niet af.

Ik ben benieuwd of ik deze kibbeling net zo lekker vind. En daarbij geef ik je mijn drie favoriete sausjes voor bij de kibbeling, die ook bij andere vissoorten een lekkere toevoeging kunnen zijn.

Kibbeling van iglo

Iglo Kibbeling is verpakt per 2 porties, samen 245 gram. Of een familieverpakking met 4 porties kibbeling. Volgens de verpakking is Iglo Kibbeling rauwe vis, en daarom moet je ervoor zorgen dat de vis goed doorbakken is. Dat vind ik een pluspunt, de kibbeling is dus niet al helemaal doorbakken voordat het diepgevroren is.

Voor het beste (krokante) resultaat beveelt Iglo aan om de kibbeling in de oven te bereiden. Maar je kunt ook de airfryer of frituurpan gebruiken. Omdat ik van krokant hou heb ik de kibbeling getest in de oven. Op naar het resultaat:

Iglo Kibbeling uit de oven

Na 14 minuten in de oven (220 ºC of 200 ºC als je een hetelucht oven hebt) is de kibbeling mooi goudbruin. Je kunt zien dat het lekker knapperig is en de kibbeling is goed heet.

Bij de eerste hap proef ik meteen dat de kibbeling krokant en mals is. De vis is niet droog en smaakt echt naar vis. Ik heb niet het idee dat ik een visstick of iets dergelijks aan het eten ben. Ongemerkt blijf ik maar door eten van de kibbeling, er is niet meer zoveel over voor Joost die zo thuiskomt. Opzich is dat een goed teken lijkt me ;)

Het verschil met kibbeling van de visboer is dat de kibbeling van Iglo is gemaakt van kleine stukjes vis. Bij de visboer zie je echt de mootjes vis zeg maar zitten, dat is hier niet het geval. De smaak van de vis is goed, het is echt kibbeling dat je proeft. Al mis ik wel de (overheersende) kruiden die mijn visboer aan de kibbeling geeft.

Voor mij persoonlijk gaat er niets boven verse vis van de visboer, ook in het geval van kibbeling. Toch heb ik altijd een pak diepgevroren vis op voorraad, voor het geval ik er zin in heb. En kibbeling is ook lekker als hapje bij de borrel, in plaats van de bitterbal of ander warm hapje. Vanaf nu zullen de vissticks en andere diepgevroren vis worden afgewisseld met Iglo Kibbeling. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar.

Kibbeling saus

Kibbeling kun je heel goed eten zonder sausje, dan proef je de kibbeling het beste. Maar het is ook heel erg lekker om de kibbeling te dippen in een sausje. Ik geef je mijn drie favoriete sausjes voor bij de kibbeling. Als je deze ingrediënten door elkaar roert heb je heel snel een lekker sausje bij kibbeling, of andere vis.

Sausjes voor bij kibbeling

Cocktailsaus

 • 4 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel yoghurt
 • scheutje ketchup
 • eventueel een drupje whiskey

Ravigotesaus

 • 4 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 augurk, fijngesneden
 • half sjalotje, gesnipperd
 • verse peterselie, fijngehakt

Kerriesaus

 • 4 eetlepels mayonaise
 • theelepel kerriepoeder
 • scheutje gembersiroop
 • peper en zout
 • verse peterselie, fijngehakt

Ben je ook zo gek op kibbeling? En voor welk van deze sausjes zou jij gaan? Cocktail blijft mijn favoriet, maar de andere twee zijn een heerlijke afwisseling.

Dit artikel is een samenwerking met Iglo, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
 1. Heel toevallig heb ik ze van de week ook geprobeerd!
  Ik vond ze erg smakelijk en ook mijn zoontje heeft er van zitten smullen..
  Lekker knapperig en een goede smaak. Maar wat je zegt, ik mis ook een beetje de kruiden die de visboer gebruikt. Maar ze worden er niet minder lekker van :-)
  Ik ga ze zeker vaker gebruiken! Zelf heb ik ze deze keer met een beetje fritessaus gegeten, omdat ik even geen andere sausjes in huis had, maar cocktailsaus is toch het lekkerst..

 2. Heel toevallig heb ik ze van de week ook geprobeerd!
  Wat is dit goor zeg gewoon weg smerig klef nat vieze vis we werden er gewoon misselijk van en volgens mij is het geen vis maar afval vis echt geen heerlijke kibbeling van de visboer maar vies echt vies ik zou zeggen niet kopen zonde van je geld.

 3. Ik ga straks naar de visboer voor een portie kibbeling ?
  Wat zal ik daarbij serveren zodat het een volledige maaltijd is voor mijn gezin?

 4. Is prima te doen deze kibbeling. Even 8 minuten in de airfryer en dan Knorr Aromat erover geeft bijna dezelfde smaak als bij de visboer. Ja mensen, kom maar door met grappen en opmerkingen over een hele slechte visboer enz. maar ik vind het een goed alternatief om in de diepvries te hebben, voor als je op een laat tijdstip zin in kibbeling hebt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk