Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Kinder Bueno Mousse

Toetje met kinder bueno

Vinden jullie ook niet dat het hier op Brenda Kookt weer eens tijd wordt voor een lekker toetje? Ik wel! En deze moet je echt maken, zeker als je net als ik fan bent van Kinder Bueno :) Ik maakte er namelijk een lekker toetje van, Kinder Bueno Mousse!

Al heel heel heel erg lang wilde ik iets maken met Kinder Bueno. Mijn favoriete reepje. Als ik mezelf na een dag werken op iets lekkers uit de snoepautomaat wil trakteren grijp ik 9 van de 10 keer naar de Kinder Bueno. Vooral de mousse binnenin vind ik heerlijk. Daarom leek het me een heel goed idee om een lekker toetje te maken. Toen een vriendinnetje laatst bij me kwam eten greep ik de kans aan om aan de slag te gaan, en dit is het resultaat.

Deze heerlijk romige Kinder Bueno mousse is een schot in de roos. Dit reepje eet je vanaf nu dus niet alleen tussendoor, maar nu ook als dessert, als mousse! Succes gegarandeerd!

Kinder bueno mousse

Kinder Bueno Mousse

Bereidingstijd 40 minuten, 30 minuten om af te koelen en 1 uur om op te stijven in de koelkast

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 repen Kinder Bueno (dus 4 pakjes met daarin 2 repen)
  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 50 gram boter
  • 250 ml koude slagroom
  • 25 gram suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Bereiding:

Hak de chocolade in stukjes en plaats het in een pannetje. Prak (of breek) de inhoud van 3 complete verpakkingen (6 reepjes dus) Kinder Bueno heel fijn en plaats dit in een ander pannetje. Zorg ervoor dat de koeklaag van de bueno’s ook fijn gemaakt is.

Plaats in beide pannetjes 25 gram van de boter en laat dit op zacht vuur smelten terwijl je het doorroert. Giet bij beide pannetjes een klein scheutje van de slagroom (ongeveer 25 ml) en roer dit door het chocolademengsel. Zet het vuur uit en laat de pannetjes even staan.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop in een andere kom de slagroom met daarbij de suiker op.
Wring de gelatineblaadjes uit. Roer door beide chocolademengsels een blaadje gelatine. Laat het chocolademengsel hierna even goed afkoelen.

Verdeel de slagroom in tweeën en spatel het door de afgekoelde chocolademengsels.
Pak 4 glaasjes en verdeel een klein laagje van het donkere chocolademengsel over de bodem. Strijk het met een lepel mooi uit. Verdeel hierover de Kinder Bueno mousse en tot slot nog een laagje van de pure chocolade. Strijk het met een lepel mooi uit en verdeel tot slot nog een paar blokjes van een overgebleven reepje Kinder Bueno repen over de glazen.

Laat de glaasjes met daarin de mousse minimaal een uur opstijven in de koelkast.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Comments

  1. annika 13 december 2017 at 12:23

    beste brenda
    ik zie dat dit recept al weer van even geleden is maar ik wil jouw toetje graag gebruiken als taart vulling heb je nog tips hoe ik dit het beste kan aanpakken en hoe ik de hoveelheid aanpas op een taart van 25 cm doorsnee.

    ik hoor het graag groetjes annika

    Reply
  2. Shauni 4 februari 2018 at 12:05

    Hmm heerlijk al 2 keer gemaakt ?

    Reply
  3. Olivier 11 november 2018 at 23:40

    Vond het echt niet lekker. Kwam keihard uit de frigo. Totaal geen mousse. Recept perfect nageleefd.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: