Tip: Vers uit de keuken

Maaltijd AH

Vandaag heb ik een extra tip voor jullie! Eentje voor als je lekker en vers wilt eten, maar zelf helaas geen tijd hebt om in de keuken te staan. Albert Heijn heeft namelijk ‘Vers uit de keuken’ gelanceerd.

Dagelijks vers bereide maaltijden

Vers uit de keuken is sinds kort verkrijgbaar en bestaat uit verse kant-en-klaar maaltijden en maaltijdcomponenten. Albert Heijn wil de klanten hiermee laten ervaren dat kant-en-klaar maaltijden lekkers, vers en gezond kunnen zijn.

De gerechten worden dagelijks vers bereid en bevatten veel verse groenten, kruiden en geen kunstmatige geur- en smaakstoffen zoals je in andere kant-en-klaarmaaltijden vaak ziet.

Vers uit de Keuken AH

Ruime keuze

Het assortiment van ‘Vers uit de keuken’ herken je aan de zwarte bakjes met doorzichtig folie en een kleine sleeve. Hierdoor heb je goed zicht op de maaltijd die je kiest. En wat te kiezen, dat heb je zeker! De lijn bestaat uit 36 maaltijden en componenten met o.a. verse soepen, stamppotten, Aziatische maaltijden, Italiaanse maaltijden, stoofschotels voor twee personen, gevulde groentes en een gevulde portobello. Dat lijkt me meer dan genoeg keuze toch?

In de test

Ik was benieuwd naar de maaltijden van ‘Vers uit de keuken’ en heb de Andijviestamppot inmiddels getest. Het leuke (en lekkere) er aan vond ik dat het geen standaard andijviestamppot is maar eentje met mascarponesaus, gebakken spekjes en Goudse kaas.

De spekjes, kaas en andijvie zaten ‘rauw’ in het bakje, door het 6 minuten in de magnetron te verwarmen werd het lekker warm, smolt de kaas en werden de spekjes krokant. Bij het eten had ik totaal niet het idee dat ik een kant-en-klaar maaltijd aan het eten was, het leek alsof ik zelf lekker had gekookt.

Wat mij betreft is dit een mooie lijn met maaltijden dat van pas komt als je geen tijd hebt om te koken, maar ook geen zin hebt in een ongezonde hap. Kiezen jullie in dat geval ook wel eens voor een kant-en-klaar maaltijd? 

Dit artikel is een samenwerking met Albert Heijn, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Hoi Brenda,
    Hoewel ik absoluut geen voorstander ben van kant-en-klare maaltijden ben ik door deze review toch een beetje nieuwsgierig geraakt. Ik vind namelijk dat er altijd teveel zout zit in dit soort maaltijden en dat de smaak niet okay is. Heb je gecheckt hoe het zit met zout?
    Omdat jij schrijft dat het lijkt alsof je zelf lekker hebt gekookt, zal ik het toch eens gaan proberen, inderdaad als er geen tijd is om zelf te koken ;-).
    Ik had ze zelf nog niet gespot bij de Appie omdat ik ‘automatisch’ de kant-en-klare maaltijden oversla, dus ben benieuwd!

    1. Wat leuk om te lezen Sigrid. Zelf eet ik ook niet zo vaak kant-en-klaar maaltijden. Maar soms… dan is het echt een uitkomst als je gemakkelijk wil doen en niet ongezond wilt eten. In dit geval heb ik niet naar de hoeveelheid zout gekeken, ik had niet het idee dat er meer zout was toegevoegd. Al waren de spekjes in dit geval natuurlijk wel zout.

  2. Vandaag moest ik koopavond ‘draaien’ en had niets te eten meegenomen. Ik heb bij AH een kant en klaar maaltijd ‘vers uit eigen keuken’ pasta/zalm/spinazie gekocht. Wat een deceptie! Mijn eerste reactie: wat weinig zalm (8,4 %) en waar is de spinazie (volgens mij iets van 4%). Wel heel veel venkel en courgette. Verder hebben ze de ingrediënten volledig in hun waarde gelaten, oftewel er is niets mee gedaan. Smakeloze hap, waterig en nauwelijks zalm. En ze kunnen het beter pasta met venkel en courgette noemen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk