Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snap Shots september #2

Snap Shots september 0211

We zijn weer twee weken verder, tijd voor een kijkje in mijn ‘food-leven’, de Snap Shots!

Al moet ik toegeven dat dat food-leven van mij steeds rustiger wordt hoor ;) Ik ben vaker thuis en doe het in verband met de zwangerschap rustiger aan. Wel wordt er thuis behoorlijk goed gegeten. Stiekem zit ik met mijn hoofd namelijk al in de sinterklaas- en kerstrecepten. Ook spreek ik regelmatig af met vriendinnen en familie nu we nog niet gestoord worden door een baby die van alles wil ;) En laten we mijn High Tea bij Restaurant Van Dis niet vergeten.

Lees snel verder om de snap shots van de afgelopen weken te bekijken.

Snap Shots september 0202

Het wordt kouder buiten en dus vond ik het op een regenachtige dag tijd voor mijn eerste kommetje erwtensoep van dit seizoen. Deze haalde ik op het werk bij het restaurant.

En toen ik toch bezig was besloot ik ‘s avonds meteen voor een stamppotje te gaan. Dit is een pretstamppot met hamblokjes een saucijs.

Snap Shots september 0201

De foodpost stroomt ook nog steeds binnen. Op één dag ontving ik deze twee pakketjes:

Super lekker en goed kwaliteitsvlees van Koopeenkoe.nl.  Bij Koop een Koe bestel je duurzaam en diervriendelijk vlees direct bij de boer. Als de koe op koopeenkoe.nl op 100% staat is al haar vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Hierna wordt het vlees 2 weken gerijpt voor het wordt toegestuurd. Zo ontvang je jouw deel van de koe in een pakket met verschillende maaltijden. Van worst tot biefstuk.

Op de rechterfoto zie je de producten van Dee’s. Proteïne producten zoals bogenburgers en erwtenworstjes. De producten bevatten proteïne, een trage koolhydraat en een element met granen, zaden en/of groenten. Alle producten zijn zo min mogelijk bewerkt, bevatten weinig zout of suiker, geen gluten of zuivel en geen natuurlijke onnodige toevoegingen. En ze zijn plantaardig; in plaats van vlees zijn ze gemaakt van bonen, erwten of granen.

Mooi contrast hé?

Snap Shots september 0205

Zondag, loempiadag! Ik maakte de ham/kip loempia’s die al bijna 4 jaar online staan op BrendaKookt.nl. Het blijven wat ons betreft de lekkerste loempia’s ever.

Snap Shots september 0208

Bij rustig aan doen hoort ook iets later uit bed stappen. Omdat ik vaak wel vroeg wakker ben werk ik in bed soms eerst even op de laptop. En als ik al trek heb neem ik mijn ontbijtje ook gewoon mee naar boven :)

Met mijn zusje genoot ik van dit heerlijke broodje serranoham bij Onder de Wester in Enkhuizen op het terras in het zonnetje. Dat is écht genieten hoor zo in september.

Snap Shots september 0210

Eén van mijn zwangerschapscraving: de tosti! Gewoon met ham, kaas en ketchup. Lekkerder kan niet. Ik dacht dat ik nog normaal at, maar mijn eetpatroon blijkt toch wat veranderd te zijn de afgelopen maanden ;)  Klik hier om meer over mijn zwangerschapscravings te lezen.

Een kleine sneak van wat komen gaat :) Ik zit inmiddels volop met mijn hoofd bij de feestdagen. Ik probeer alvast wat dingen op mijn blog klaar te zetten zodat jullie kunnen genieten van lekkere sinterklaas- en kerstrecepten als ik straks met een baby in mijn armen op de bank zit ;)

Snap Shots september 0209

Ik ben zelf de grootste fan van de maaltijdplanner die ik vorige week samen met Angelina lanceerde. Handig om zo alle maaltijden van de week alvast de plannen. Heb je de maaltijdplanner ook al gedownload?

Regelmatig schuif ik voor een lekker (Hollands)maaltijd aan bij mijn ouders. Ik at vorige week de eerste stoofpeertjes, zo van mijn moeder zijn ze toch het lekkerste.

Snap Shots september 0203

Vorige week was een beetje een feestweek voor Brenda Kookt. Op Facebook haalde ik de 10.000 volgers! Ik vierde het (heel erg wild) met thee en (truffel)kruidnootjes. Het is echt super tof dat zoveel van jullie me inmiddels ook via Facebook weten te vinden. Op Facebook komen de updates van mijn blog voorbij, én deel ik zo nu en dan foodfoto’s en tips.

Als kers op de taart werd mijn Instagram-account vorige week getipt in de Flair. Hebben jullie me gespot?

Snap Shots september 0206

Vriendinnetjes Inge en Roos namen me vorige week als verrassing mee voor een high tea. Bij ‘de Verleeden tijd’ in Hoorn genoten we van de heerlijke huisgemaakte hapjes. In plaats van prosecco was mijn welkomstdrankje limonade ;)

Snap Shots september 0204

Zaterdag was het weer tijd om te high teaen! Ik organiseerde samen met Van Dis in Hoogkarspel Brenda’s High Tea. Van Dis serveerde speciaal op deze middag high tea hapjes van mijn blog. Het was een topmiddag, we waren helemaal uitverkocht. En volgens mij heeft iedereen ontzettend genoten!

Aanstaande donderdag laat ik jullie het fotoverslag van deze middag en het uitgebreide menu zien.

Snap Shots september 0207

Na deze middag was ik even uitgeteld en had ik geen zin meer om te koken. Ik at ontzettend uitgebalanceerd met soep uit zak, stokbroodjes met kruidenboter, een punt bietjestaart en kipnuggets van Iglo uit de vriezer ;)

En ‘s avonds genoot ik na met de Spelt Sqaures van de Farm Brothers. Dit kregen de gasten mee naar huis na de high tea. Deze crackers zijn namelijk een perfecte combi met de pompoenhummus die tijdens de high tea werd geserveerd.

Snap Shots september 0212

Na twee dagen high tea was het tijd om zondag weer even normaal en gezond te doen. Ik ontbeet daarom met een lekker gezond receptje van Charlie’s Kitchen. Een heerlijk kommetje warme havermout met banaan en appel.

En gister at ik deze heerlijke ovenschotel met rode kool en draadjesvlees, heerlijk! Het recept ga ik zeker nog met jullie delen.

De komende twee weken zijn mijn laatste officiële werkweken voor ik met verlof ga. Stiekem kijk ik daar al ontzettend naar uit zodat we thuis ook alles klaar kunnen maken voor de kleine straks komt. Ook staan er een paar leuke uitjes (en etentjes) met vriendinnen gepland en heb ik nog een aantal afspraken voor mijn blog. Over twee weken laat ik jullie dit allemaal zien. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Els 29 september 2015 om 10:45

    Dat ziet er allemaal weer erg lekker uit. Die koop een koe ga ik ook is naar kijken, vind het een leuk idee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *