Ga naar de inhoud

Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm

Weer een lekker snel receptje voor jullie, een bijgerecht dat bijna overal bij kan. Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm. Voor mijn gevoel is het nog lang geen pompoenen-tijd. Toch zat er een pompoen in het verse pakket dat ik ontving van het ProeVkantoor en daarom moest ik hier dus al mee aan de slag

Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm

pompoen-bijgerecht-recept

Weer een lekker snel receptje voor jullie, een bijgerecht dat bijna overal bij kan. Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm.

Voor mijn gevoel is het nog lang geen pompoenen-tijd. Toch zat er een pompoen in het verse pakket dat ik ontving van het ProeVkantoor en daarom moest ik hier dus al mee aan de slag deze week. Omdat het buiten qua temperatuur nog hoog zomer is had ik geen zin in winter-voedsel (stamppot, stoofschotel) en daarom maakte ik er een lekker bijgerecht van. Met succes!

Dit is zo’n lekker snel en smakelijk bijgerecht, deze herfst en winter (dit lijkt nu nog heel erg ver weg) gaat dit zeker vaker bij mij op tafel komen.

In dit geval heb ik geen feta gebruikt maar zachte schapenkaas (het heet saladekaas) van de schapenboer. Erg lekker. Maar omdat ik vermoed dat niet iedereen dat in de koelkast heeft liggen noem ik het in het recept feta. En als je daar niet van houdt is het ook erg lekker om bijvoorbeeld zachte geitenkaas te gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

pompoen-met-feta-uit-de-oven

Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram pompoenblokjes
  • 50 gram feta
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie, plus om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal of bakblik in.

Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor in ruim water. Giet het af en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal of bakblik. Besprenkel de pompoenblojes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verbrokkel de feta (of andere zachte kaas) over de pompoenblokjes en rits de blaadjes tijm van de takjes en bestrooi dit over de pompoenblokjes. Verdeel tot slot een beetje honing over de pompoenblokjes.

Verwarm de pompoenblokjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de pompoenblokjes met aardappeltjes en een stukje vlees of vis.

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

5 reacties

Anne

Ik probeer het deze week uit, lijkt me heerlijk te zijn

Laat een bericht achter

Tijm

Het is weer pompoenen tijd dus dit eens proberen. En als dat net zo lekker smaakt als je geroosterde pompoensoep!?

Laat een bericht achter

Petra van den Berkt

Zijn dat pijnboompitten op de foto ? Zie ze niet bij het recept staan. Lijkt me heerlijk , ik voeg ook nog wat rozemarijn toe.

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Wat een heerlijke combinatie van ingrediënten!

Laat een bericht achter

Anne

Wat een heerlijk idee als bijegerecht, ik ben echt fan van pompoen en met een beetje honing lijkt 't me echt een zoete traktatie..

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op