Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus.
Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vrienden met hamburgers van de barbecue. Tijd om vandaag weer even normaal te doen en een gerecht te eten met lekker veel groenten. Pasta met veel groenten en rode pestosaus.
Als ik thuis pasta met rode saus op tafel zet is het altijd goed. Dat valt namelijk altijd in de smaak. Maar natuurlijk wil ik niet iedere keer dezelfde saus op tafel zetten. Deze keer ging ik voor een saus met rode pesto. Een snel, makkelijk, gezond en lekker gerecht. Staat deze pasta ook bij jou op tafel deze week?
Pasta met rode pestosaus
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 200 gram pasta
- 200 gram gehakt
- eventueel gehaktkruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- scheutje ketjap (zout)
- 1 ui
- 1 courgette
- 125 gram champignons
- gele paprika
- 250 ml gezeefde tomaten
- 3 eetlepels rode pesto (bijvoorbeeld volgens dit recept)
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar in ruim water. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok.
Snipper de ui bak dit glazig. Meng het gehakt met de paneermeel, een beetje ketjap en gehaktkruiden en draai hier balletjes van. Bak deze mee met de ui. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de koekenpan en bak dit 10 minuten mee.
Voeg tot slot de gezeefde tomaten en rode pesto toe. Verwarm dit even mee. Meng de pasta door de saus, en serveer met Parmezaanse kaas.
Tip: maak extra saus zodat je een deel kunt invriezen
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!