Ga naar de inhoud

In de test: Tefal Cuisine Companion (+recept Goulash)

Tefal Cuisine Compagnon

Gesponsord artikel

Tefal heeft een nieuw apparaat gelanceerd, de Cuisine Companion keukenmachine met kookfunctie. En ze hebben mij de (super leuke) taak gegeven om het apparaat te testen, en er een recept mee te delen. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met de Tefal Cuisine Companion en deel ik het recept dat ik hier als eerste mee maakte.

De Tefal Cuisine Companion is meer dan de keukenmachines die we gewend zijn, het is de keukenmachine die kookt. Dit apparaat kan bijna alles, namelijk: koken, stomen, braden, kneden, mengen, mixen, hakken en kloppen. Je kunt er dus heel veel kanten mee op en het fijne is: het apparaat is gemakkelijk in gebruik. Na 3 minuten de handleiding te hebben doorgebladerd kon ik al beginnen met koken. Of eigenlijk kon het apparaat beginnen met koken.

testen Tefal Cuisine Compagnon bedieningspaneel

De Cuisine Companion wordt geleverd met stoommandje, hakmes, menger, garde, mes om te kneden/hakken en een stoomregeldop. Ook ontvang je een spatel en een borsteltje om het apparaat mee schoon te maken.

Bij de machine wordt ook een receptenboek met 1 miljoen menu’s geleverd. Dit is hele fijn inspiratie en zo kun je direct zien wat je er allemaal mee kan doen. Het zou namelijk zonde zijn om deze beauty alleen te gebruiken voor het snijden of hakken van groenten.

Je kunt er soepen mee bereiden, groenten of vis stomen, risotto maken, brood of cake kneden en zelfs toetjes mee maken.

Aan de slag

Het bedieningspaneel met daarop de 6 automatische programma’s ziet er misschien ingewikkeld uit, in de praktijk valt dat reuze mee. Je kiest een van de 6 programma’s: sauzen, stoven, soepen, stoommaaltijden, deegwaren of desserts. Vervolgens druk je op start en gaat het apparaat voor je aan de slag. Daarnaast is het ook mogelijk om de temperatuur, tijd en snelheid in te stellen.

Ik besloot als eerste test een complete maaltijd te bereiden in de Tefal Cuisine Companion, namelijk goulash. Bij het bereiden van goulash kon ik het apparaat zelfs drie keer gebruiken.

testen Tefal Cuisine Compagnon

Ten eerste gebruikte ik de machine om ui en knoflook te hakken. Binnen 10 seconden was de ui lekker fijn gesnipperd. Omdat het zo lekker snel ging voegde ik hierna ook de wortel toe, deze heb ik ook fijngemalen.

Na het hakken van de ui heb ik het hakmes verwijderd en de ‘menger’ in het apparaat bevestigd. Voordat ik de overige ingrediënten van de goulash toevoegde heb ik de ui, knoflook en wortel in het apparaat aangefruit door even kort te stoven. Zo komen de smaken van deze ingrediënten straks nog beter tot zijn recht in het apparaat. Dit hoeft dus niet in de koekenpan, maar kan gewoon in de machine.

testen Tefal Cuisine Compagnon stoven

Hierna was ik uitgekookt en kon de Cuisine Companion echt aan het werk. Alle overige ingrediënten van de goulash heb ik namelijk tegelijk toegevoegd. Vlees, groenten, aardappelen en de bouillon en de rode wijn.

Op het stoofprogramma p2 heb ik dit 2 uur op 95 ºC laten stoven. Ik had er geen omkijken naar en hoefde ook niet te roeren doordat de menger die in de kom is bevestigd dat werk voor me deed. Met een minimale inspanning heb ik zo een heerlijk gerecht bereid.

Mijn ervaring

Ik ben erg te spreken over de Cuisine Companion, het is jammer dat ik hem na deze test weer moet inleveren. Het is niet alleen een keukenmachine maar tegelijkertijd een stoomapparaat, slow cooker en nog veel meer in een.

De Cuisine Companion is (tegen mijn verwachting in) erg gemakkelijk in gebruik en totaal niet ingewikkeld. Ook geeft het apparaat minder geluid dan ik had verwacht. In het begin was het even wennen dat de machine tijdens het stoven af en toe andere geluidjes maakt, maar na een tijdje was ik hier aan gewend en ging ik niet iedere keer in de keuken kijken of het wel goed ging.

Ik was mega nieuwsgierig hoe het er daarbinnen in de kom uit zag, maar durfde de deksel tussentijds niet te openen. Echt een pluspunt is dat je tussentijds niet hoeft te roeren, dit doet de machine. Ideaal voor recepten waarbij tegelijk gekookt en geroerd of geklopt moet worden.

Workshops

Voor consumenten die graag een keer met Cuisine Companion aan de slag willen gaan organiseert Tefal kookworkshops met hun Chef Kok. Voor € 39,95 is het mogelijk een 3 uur durende kookworkshop te volgen. Als je na de workshop besluit om de Cuisine Companion te kopen, ontvang je de kosten van deze kookworkshop retour. Via deze link kun je je inschrijven voor de workshops.

Kijk voor meer informatie over dit super apparaat op www.tefal.nl/cuisinecompanion. En dan is het nu tijd voor het recept, door naar de goulash!

Goulash

 

Goulash

Bereidingstijd: 10 minuten (en 2 uur tijd om te stoven) 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo rundvlees
  • 200 gram uien
  • 2 tomaten
  • 1 grote winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • klein blikje tomatenpuree
  • 600 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • zout en peper

Bereiding:

Snijd de uien en wortel grof, schil de aardappelen en snijd deze in grove blokken. Snijd de paprika in blokjes. Snij het vlees in stukjes en rol ze door de bloem. Plaats het ultrablade-hakmes in de Tefal Cuisine Companionx en doe de ui en knoflook en wortel in de keukenmachine, mix die 10 seconden op snelheid 1.

Vervang het mes door de menger en duw de ingrediënten naar het midden van de kom. Voeg de olie, peper en paprikapoeder toe en start het stoofprogramma P1 op 130 ºC gedurende 5 minuten.

Na afloop van het programma voeg je het rundvlees, aardappelen, tomaat, paprika, bouillon en rode wijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Start het stoofprogramma p2 op 95 ºC gedurende 2 uur.

 

Dit artikel is een samenwerking met Tefal, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

21 reacties

Els

Heb het apparaat sinds vandaag in huis. Ik lees overal alleen maar positieve verhalen, dus ik ben erg benieuwd en enthousiast op hem te beginnen gebruiken!

Laat een bericht achter

Jeannine

Hallo , Met recepten te zoeken voor de cuisine compagnon ben ik hier beland, Ik moet tot mijn grote schande toegeven dat ik er eentje heb en bijna nooit gebruik☺️. Nu ben ik toch begonnen met soep te maken erin! Het is niet dat ik het niet wil gebruiken hoor! Maar ben zo aan mijn potten en pannen gewoon , dat ik die dan maar vlug tevoorschijn haal! Eb het recepten boek erbij, tja sommige dingen wel andere niet..... Is ook vertaald uit het Frans eb klopt niet altijd.... Naar mijn bescheiden menig! Jammer dat ik nooit geweten heb van die workshop s. Hoop dat hier mss mensen zijn die me wat wegwijs kunnen maken. Op fb is er een groep van maar helaas uit Frankrijk ... Dus in het Frans ( en ik ben de taal niet machtig) versta wel een beetje maar dat ist dan! Alvast bedankt Jeannine

Marja

De beste investering ever. Heb hem nu enkele maanden in mijn bezit staat standaard tot mijn beschikking koken, bakken, braden apparaat doe wat je ervan verlangt. Lucht slaat deze zo mooi in het cake beslag dat de cake niet meer inzakt. Deeg kneed deze met alle gemak daarna de temp. oplage stand om te rijzen. Makkelijk schoon te maken kortom een wereld apparaat.

Laat een bericht achter

Conny

Ben blij met deze positieve beoordeling van met name deeg resultaten. Ik zit nog in de twijfelfase, dit helpt wel. Neem het apparaat veel ruimte in de keuken?

Gerard Pronk

Prachtig apparaat. Ik heb de workshop gevolgd en ik ben onder de indruk van deze geweldige machine. Ik vind hem wel te duur en een behoorlijke investering. Daardoor ging ik op zoek naar een leuke aanbieding en via Marktplaats dacht ik er eentje gevonden te hebben. Helaas was het een oplichter en ben ik alsnog duur uit geld weg en geen apparaat. Dus wie weet ga ik ooit nog diep in de buidel tasten voor deze parel.

Laat een bericht achter

Jan

Ik krijg de tijd niet verder ingesteld dan een uur , op handmatig , doe ik iets fout ??? , hoop dat U met de juiste manier kan vertellen Gr. Jan

Laat een bericht achter

Bernard Weiss

Kan het ding ook een driegangenmenu maken? Soep vooraf, Aardappelen-Groente-Vlees, Toetje? Of moet je dan voor 2100 euro drie van die dingen aanschaffen? En als je rijst wilt bij die goulash, maakt 'ie die ook? Gelijktijdig? Of moet ik dan toch nog gaan rommelen met een pannetje? Of een electrische rijstkoker? Als je ziet wat een breed scala aan keukengadgets je kunt kopen voor 700 euro, dan vind ik dit een misinvestering van jewelste.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je hoeft geen extra dingen aan te schaffen, alles wordt er bij geleverd. Als je rijst bij de goulash wilt kun je het eventueel apart koken in het apparaat. Dit zou ik wel voor- of nadat de goulash is klaargemaakt doen. Er zit 1 vak in de machine, dus het kan geen 2 dingen tegelijk.

Conny van Dooren

Lees graag jouw reviews over apparaten, die je uit mag testen. Die alles-in-een mogelijkheid spreekt mij erg aan. Is ook bekend of deze keukenmachine ook goede deegresultaten levert, zoals cake- en taartendeeg?

Laat een bericht achter

Els

Ik heb er al zanddeeg mee gemaakt en was erg goed gelukt!

Megan

Wat een gek apparaat zeg! Wel handig alles in één. Helemaal als je nog geen losse apparaten hebt, dan heb je alles in één keer in huis!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, zeker weten. Dan ben je meteen klaar :)

Sabine

Wat handig zeg! Dat is een mooie vervanging voor alle losse apparaten :-) De goulash ziet er ook heerlijk uit. Ik snap dat je 'm graag zou houden!

Laat een bericht achter

Marlotte

Wat een handig apparaat zeg! Ik snap wel dat je deze met tegenzin inlevert!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op