Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

2x Verwenontbijtje met spelt

Ontbijten zonnatura

Gesponsord artikel

Nu het herfst is zit ik ‘s ochtends vaak in dubio. Ga ik voor een koud ontbijtje met yoghurt en muesli of een warm ontbijtje van havermout? Al een paar maanden kies ik dagelijks uit een van deze twee. Het is snel klaar te maken, je kunt er mee variëren en het vult goed. Nu tijdens het einde van de zwangerschap merk ik namelijk dat ik goed moet ontbijten, voor ik het weet krijg ik weer trek en begint mijn buik te knorren.

Zonnatura heeft het assortiment ontbijtgranen uitgebreid en ik besloot dit aan te grijpen om mijn ontbijthorizon eens te verbreden. In het assortiment vind je verschillende soorten muesli (o.a. met noten en zaden, rood fruit en Haver Amaranth Muesli), Crunchy Spelt en verschillende ontbijtpappen op basis van havermout, teff en spelt.

Ik heb een aantal variaties uitgetest en tip jullie mijn favorieten. Twee verwenontbijtjes met spelt, namelijk Spelt Oergranenontbijt  en Crunchy Spelt.

Spelt pap

Spelt Oergranenontbijt

Zonnatura Spelt Oergranenontbijt is 100 % biologisch en een voedzaam ontbijt.

Het is een stevige start van de dag. Na een kommetje speltpap ben ik verzadigd en kan ik er even tegenaan. De speltpap is romig en is van zichzelf zoeter dan tarwe. Het is daarom niet nodig om zoetstof toe te voegen.

Ik eet hem het liefste met een beetje koek-en speculaaskruiden en plakjes banaan. Zo is het geen standaard pap maar een heerlijk verwenontbijtje waar ik echt van kan genieten. En nog gezond ook.

Spelt crunch zonnatura naturel

Crunchy Spelt met Rijststroop

Als je liever niet met warme pap ontbijt maar houdt van yoghurt met muesli dan is de Crunchy Spelt met Rijststroop van Zonnatura een aanrader.

Crunchy spelt zijn krokante brokjes speltvlokken dat gezoet is met rijststroop. Hierdoor smaakt het minder zoet dan andere crunchy’s. En daarbij bevat deze crunchy 30% minder suiker dan andere verkrijgbare crunchy ontbijtproducten. De spelt is biologisch geteeld, zonder gebruik te maken van kunstmest of synthetische bestrijdingsmiddelen. Het heeft nog de volle authentieke graansmaak, doordat het minder doorgecultiveerd is dan tarwe.

De crunchy spelt combineer ik het liefst met noten en vers of gedroogde fruit, zo is het een echt verwenontbijtje.

Spelt crunch zonnatura

Een extra tip: als je  jezelf écht wilt verwennen dan moet je de Zonnatura Crunchy Spelt Chocolade Puur eens proberen, dit is het product dat in dit artikel op de foto staat. Dit is een lekkere krokante muesli met chocolade smaak.

Zijn jullie bekend met het assortiment ontbijtgranen van Zonnatura? En heb je de spelt-varianten al eens geprobeerd? 

Dit artikel is een samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Marlotte 12 november 2015 om 07:22

    Oeh heerlijk, geef mij maar de speltpap mét koek- en speculaaskruiden en banaan. Vooral in de koudere maanden kan ik echt blij worden van een heerlijk warm ontbijtje met de heerlijke geuren van de koek- en speculaaskruiden.

  2. Kim 12 november 2015 om 08:11

    Vooral de crunchy lijkt me lekker !

  3. Angelina 12 november 2015 om 13:44

    Ohh heerlijk, beiden! Maar warme ontbijtjes zijn toch wel mijn favoriet in deze maanden. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *