Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Tip: Krokante frietjes uit de Airfryer

Advertisement

Airfryer testenGesponsord artikel

Ik ben dol op frietjes en zei daarom volmondig ‘Ja!’ toen Philips mij vroeg om de Airfryer te testen. Ik was namelijk reuze benieuwd. Zijn frietjes uit de Airfryer net zo lekker als wanneer je de frituurpan gebruikt?

Ik ging (een beetje sceptisch) met de Airfryer aan de slag. Frituren met lucht kan toch nooit even lekker en knapperig zijn als wanneer je de frituurpan gebruikt? Inmiddels heb ik de Philips Airfryer getest, en ben ik overtuigd. Lees snel verder voor mijn bevindingen met dit apparaat.

Test Philips Airfryer

Foto: links de frietjes voor het frituren, rechts goudbruine krokante frietjes na het frituren

Over de Airfryer

Met de Philips Airfryer frituur je met lucht. Er komt dus geen frituurvet of olie aan te pas. Hierdoor bevatten frietjes tot 80% minder vet dan frietjes uit een normale friteuse.

Frituren met de Airfryer is veiliger, gezonder omdat minder vet is en het stinkt niet. Voordeel is ook dat de onderdelen vaatwasmachine bestendig zijn. Het apparaat is dus gemakkelijk schoon te maken.

Volgens de beschrijving wordt voedsel knapperig van buiten, en mals van binnen. Laten we dat eens testen..!

Aan de slag

De Airfryer is een compact apparaat zonder poespas. Alles wat je nodig hebt zit in het apparaat, je hoeft zelf niets in elkaar te zetten.

Nadat je de stekker in het stopcontact hebt gestopt stel je de gewenste temperatuur in. De Airfryer heeft weinig knopjes, en is erg gemakkelijk te bedienen. Zonder gebruiksaanwijzing kreeg ik het apparaat gemakkelijk aan de praat.

Nadat je de temperatuur hebt ingesteld is de Airfryer super snel, binnen 3 minuten, op temperatuur. Het is ook erg handig dat het apparaat een piepje geeft als het op temperatuur is. Zo hoor je het direct als je aan de slag kunt.

Vervolgens vul je het mandje, stel je de tijd in en is het wachten tot de Airfryer een piepje geeft als hij klaar is.

Airfryer philiips frietjes testen

Mijn oordeel

Voor deze test heb ik verse frietjes uit de koeling gebruikt. Ik heb de frietjes 15 minuten op 180ºC verwarmd. En hierna waren ze per-fect. Ik moet bekennen dat ik dit echt niet verwacht had.

De frietjes zijn mooi goudbruin geworden en krokant. Heel mooi krokant. Misschien zijn ze zelfs krokanter dan wanneer ik de frituurpan had gebruikt. Ook merk ik duidelijk dat de frietjes een stuk minder vet zijn, zo hoef ik ze bijvoorbeeld niet uit te laten lekker op keukenpapier.

Patatjes uit de airfryer

Niet alleen frietjes in de Airfryer

Ik ben enthousiast en ga de Airfryer zeker vaker gebruiken. Voordeel is dat het apparaat snel op temperatuur is, namelijk al binnen 3 minuten. Het eten is minder vet, en stinkt niet. De Airfryer hoeft dus niet in het schuurtje te staan, hij kan gewoon in de keuken gebruikt worden.

Deze eerste keer ging ik voor het frituren van frietjes, maar de Airfryer kan nog veel meer. De komende tijd ga ik mij eens verdiepen in de volgende functies:

 • Het grillen van vlees en vis
 • Het roosteren van bijvoorbeeld spareribs
 • Het garen en bakken. Volgens de omschrijving kun je zelfs een appeltaart in de Airfryer bakken!

Ben je bekend met de Philips Airfryer? En ben je ook zo enthousiast?

Dit artikel is een samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

 1. Dennis 14 januari 2017 om 09:06

  Jammer dat dit artikel niet betrouwbaar is, aangezien het ism is geschreven met Philips zegt dit al genoeg.. ik ken overigens niemand die krokante friet krijgt met dit apparaat

  1. Jo 21 november 2017 om 12:45

   Jawel hoor, heerlijke knapperige friet uit de Airfryer!

   Brenda, heb je al wat meer recepten voor de airfryer?

 2. Louise 1 mei 2019 om 17:58

  Mijn krieltjes en aardappelblokjes komen krokant uit de airfryer, maar zijn na een paar sec. taai. Hoe houd ik het krokant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *