Tip: Krokante frietjes uit de Airfryer

Advertisement

Airfryer testenGesponsord artikel

Ik ben dol op frietjes en zei daarom volmondig ‘Ja!’ toen Philips mij vroeg om de Airfryer te testen. Ik was namelijk reuze benieuwd. Zijn frietjes uit de Airfryer net zo lekker als wanneer je de frituurpan gebruikt?

Ik ging (een beetje sceptisch) met de Airfryer aan de slag. Frituren met lucht kan toch nooit even lekker en knapperig zijn als wanneer je de frituurpan gebruikt? Inmiddels heb ik de Philips Airfryer getest, en ben ik overtuigd. Lees snel verder voor mijn bevindingen met dit apparaat.

Test Philips Airfryer

Foto: links de frietjes voor het frituren, rechts goudbruine krokante frietjes na het frituren

Over de Airfryer

Met de Philips Airfryer frituur je met lucht. Er komt dus geen frituurvet of olie aan te pas. Hierdoor bevatten frietjes tot 80% minder vet dan frietjes uit een normale friteuse.

Frituren met de Airfryer is veiliger, gezonder omdat minder vet is en het stinkt niet. Voordeel is ook dat de onderdelen vaatwasmachine bestendig zijn. Het apparaat is dus gemakkelijk schoon te maken.

Volgens de beschrijving wordt voedsel knapperig van buiten, en mals van binnen. Laten we dat eens testen..!

Aan de slag

De Airfryer is een compact apparaat zonder poespas. Alles wat je nodig hebt zit in het apparaat, je hoeft zelf niets in elkaar te zetten.

Nadat je de stekker in het stopcontact hebt gestopt stel je de gewenste temperatuur in. De Airfryer heeft weinig knopjes, en is erg gemakkelijk te bedienen. Zonder gebruiksaanwijzing kreeg ik het apparaat gemakkelijk aan de praat.

Nadat je de temperatuur hebt ingesteld is de Airfryer super snel, binnen 3 minuten, op temperatuur. Het is ook erg handig dat het apparaat een piepje geeft als het op temperatuur is. Zo hoor je het direct als je aan de slag kunt.

Vervolgens vul je het mandje, stel je de tijd in en is het wachten tot de Airfryer een piepje geeft als hij klaar is.

Airfryer philiips frietjes testen

Mijn oordeel

Voor deze test heb ik verse frietjes uit de koeling gebruikt. Ik heb de frietjes 15 minuten op 180ºC verwarmd. En hierna waren ze per-fect. Ik moet bekennen dat ik dit echt niet verwacht had.

De frietjes zijn mooi goudbruin geworden en krokant. Heel mooi krokant. Misschien zijn ze zelfs krokanter dan wanneer ik de frituurpan had gebruikt. Ook merk ik duidelijk dat de frietjes een stuk minder vet zijn, zo hoef ik ze bijvoorbeeld niet uit te laten lekker op keukenpapier.

Patatjes uit de airfryer

Niet alleen frietjes in de Airfryer

Ik ben enthousiast en ga de Airfryer zeker vaker gebruiken. Voordeel is dat het apparaat snel op temperatuur is, namelijk al binnen 3 minuten. Het eten is minder vet, en stinkt niet. De Airfryer hoeft dus niet in het schuurtje te staan, hij kan gewoon in de keuken gebruikt worden.

Deze eerste keer ging ik voor het frituren van frietjes, maar de Airfryer kan nog veel meer. De komende tijd ga ik mij eens verdiepen in de volgende functies:

 • Het grillen van vlees en vis
 • Het roosteren van bijvoorbeeld spareribs
 • Het garen en bakken. Volgens de omschrijving kun je zelfs een appeltaart in de Airfryer bakken!

Ben je bekend met de Philips Airfryer? En ben je ook zo enthousiast?

Dit artikel is een samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer

(Visited 23 times, 7 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
23 comments
 1. Wij hebben zelf ook de airfryer. Vind hem erg makkelijk in gebruik, maar eerlijk gezegd moest ik wel wennen aan een toch andere smaak van patat. Wij gebruiken dan wel gewoon uit t vriesvak. En in t begin erg kijken welke je moest pakken, want niet alle frituur kan in de airfryer.
  Maar ook kroketten en frikandellen en alles bak je er goed in, dus ik vind het wel echt een verbetering na de frietpan

 2. Inderdaad een geweldig apparaat. Wij hebben hem al een paar jaar en hij is geweldig. Veel minder vet en toch lekker en krokant. Ik kook er voor de grap wel eens een ei in en mijn collega bakt er appeltaarten mee.
  De bitterballen en kroketten worden zijn tegenwoordig ook niet van echt te onderscheiden. Je moet er alleen wel op letten dat alles wat je erin stopt ook geschikt moet zijn voor een oven. Als het eten alleen maar in de friteuse kan volgens de verpakking gaat het niks worden.

  Zelf patat maken is nu ook super gezond. Je doet er een klein beetje olijf overheen, maar dat is te verwaarlozen. Dus je eet dan vetvrije patat. Moet je natuurlijk niet te veel saus gaan gebruiken ;-)

  Dus hij is ook nog eens erg veelzijdig.

 3. Ik ben ook echt heel erg enthousiast! Tot nu toe ook alleen wat dingen “gefrituurd” maar het werkt perfect. Ik ben erg benieuwd naar jouw probeersels…

 4. Geweldige pan, kipfilet is zo heerlijk, appeltaart, cake ect, zo snel en heerlijk, afbakbroodjes, alles gaat er bij mij in, standaard op aanrecht, je hebt minder zout nodig, je vlees komt er zo heerlijk uit, dus minder vet en zout, wat wil je nog meer. Enthousiaste en verslaafde gebruiker ?

 5. Leuk dat je het getest hebt. Ben er ook nieuwsgierig naar. Hoeveel gram friet kan je er maximaal in doen? Duurt het dan ook weer een kwartier voordat bijv. bitterballen of andere hapjes klaar zijn?

  1. Wij doen er meestal een zak in van 750 gram AH Franse oven frietjes. Dan zit hij volgens mij niet tot de max vol maar wel bijna. En inderdaad 15 minuten later heerlijke friet.
   Van Dobben heeft tegenwoordig allerlei hapjes voor in de oven. Op de verpakking staat ook een instructie voor de AirFryer en die zegt 6 minuten op 200 graden. Daarna 2 minuten laten “uitharden” en smullen maar. Ze zijn echt lekker.

  1. Hi Marloes, ik moet eerlijk bekennen van niet. Door de geboorte van ons lieve moppie is het koken er de afgelopen maand een beetje in bij inschoten. Ik hoop er in 2016 weer mee aan de slag te kunnen.

 6. Jammer dat dit artikel niet betrouwbaar is, aangezien het ism is geschreven met Philips zegt dit al genoeg.. ik ken overigens niemand die krokante friet krijgt met dit apparaat

 7. Mijn krieltjes en aardappelblokjes komen krokant uit de airfryer, maar zijn na een paar sec. taai. Hoe houd ik het krokant?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk